We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

December is natuurlijk een feestmaand, ook in Alkmaar. De UIT072 decembertips brengen je in feestelijk winterse sferen met een Winterfair en een Kerstmarkt. Maar we hebben ook knallende theatertips en veel muziek, waaronder de Top 2000 avond: Countdown 2016!

Dat en meer leuke evenementen in Alkmaar lees je zoals elke maand in de UIT072 maandtips:

1. Winterfair in d’Oude Stad

Winterfair Alkmaar 2016

Op 11 december wordt voor de derde keer een Winterfair georganiseerd in d’Oude Stad, op de Mient en op het Waagplein. Dit jaar wederom muziek, verrassende attracties, een levende kerststal, mooie decoraties en voor het eerst een heuse kidsarea. Allemaal in het teken van kerstmis: Charles Dickens zou trots zijn!

2. Countdown 2016 Live

Countdown Live 2016

De Top 2000. Wie houdt er niet van? Dagenlang de grootste hits op de radio. Maar niet alleen op de radio! Verschillende artiesten zingen covers van een breed scala aan hits uit de Top 2000, uiteraard in het enige echte poppodium van Alkmaar. Zien we je daar op 23 december?

3. Gerhardt & Faber (gratis naar toegift via UIT072)

Faber & Gerhardt: What Lovers Do

Alkmaars icoon Gerhardt (lees zijn interview met UIT072) en topacteur Peter Faber staan 24 december op de Alkmaarse planken. Koop nu één van de laatste kaartjes en ga via UIT072 gratis naar de toegift!

4. Kerstmarkt Alkmaar

Kerstmarkt Alkmaar 2016Van 15 tot en met 18 december wordt de Paardenmarkt in Alkmaar omgetoverd tot een ware Kerstmarkt. De heerlijke geuren van gebraden vlees, gezoete broodjes en kruidige glühwein maken het bijna onmogelijk om niet met volle maag de kerstmarkt te verlaten.

5. Tribute to Wham!

Wham - Last Christmas
Last Christmas, Wake Me Up Before You Go-Go, wie kent ze niet. Of je vindt dit goed, of je vindt dit zo slecht dat het daarom weer goed wordt. Deze tributeband zorgt ervoor dat je op 23 december een drukke dag qua leuke todo’scompleet los gaat in Taverne (Bergen)!

6. DeWolff

DeWolffJe hebt gave shit, vette shit en diehard shit. DeWolff is de overtreffendste trap! Een bonk energie, harde sounds en een sfeer die niet in woorden te beschrijven is. 8 december is poppodium Victorie the place to be.

7. Sushi & Champagne

sushi-champagne-ijkgebouwGoede combinaties: wij houden ervan. Sushi & Champagne is zo’n combinatie. Dr. Sushi maakt voor jou de beste sushi klaar, en er is genoeg champagne! Dit evenement is all-inclusive, dus je kan helemaal los gaan in het IJkgebouw! Zet 7 december in je agenda!

8. Dag van de Popquiz

Dag van de Popquiz27 december 2016 kan je voor het vierde opeenvolgende jaar door het hele land op talloze locaties meespelen tijdens de Dag van de Popquiz. En dit jaar is Alkmaar voor het eerst van de partij! Niet in Podium Victorie (waar je elke laatste donderdag kan popquizen), maar in Café Odeon.

9. CRAZY 90’s XXL EDITION

crazy-90sFoute hits uit de jaren ’90. Moeten wij hier nog iets aan toevoegen? Zet als de wiedeweerga 3 december in je agenda voor Crazy 90’s!

10. Collectief Explosief: ‘Bye Bye BJ’

Collectief Explosief (Foto: Jan Willem Groen)Een van de tofste bands uit Alkmaar speelt in Odeon. De reden is wat minder, bandlid BJ (Bart-Jan voor intimi) gaat weg. Dus geven ze 10 december nog een keer een knalfuif in een van de tofste kroegen van Alkmaar!

Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Healthy Hotspots

Healthy Hotspots
In deze maand van oliebollen en kerstdiners is het goed om af en toe een balansdag in te plannen. Houd dan dit lijstje bij de hand: 10 Healthy Hotspots in Alkmaar.

2. Fabers

Saus (Fabers Alkmaar)
We gingen terug naar Fabers. Een aantrekkelijk nieuwe menu, dat vraagt om een review. Is Fabers nog steeds het bezoeken waard? Lees onze ervaring!

3. Agam

Gunnay in de keuken van Agam Alkmaar
Heb jij hem al geprobeerd? De exclusieve (tijdelijke) deal met Turks-Mediterraans restaurant Agam is wegens succes nog een maand verlengd!

Extra