We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Odeon. Wellicht de meest bruine kroeg van Alkmaar. Een gemêleerd publiek, betere muziek dan in de rest van Alkmaar (aldus redacteur Vincent) en in het rookgedeelte mag er gerust een pretsigaret worden aangestoken. Redacteur Vincent vindt helemaal mooi.

Vroeger had je kroegen en bars. Vroeger, voordat de wetgeving omtrent horeca volslagen dichtgetimmerd was. Soms heb je zo’n kroeg als bastion, die blijft bestaan, of zoals het in Asterix en Obelix ooit beschreven stond:

“Nee, een klein dorpje blijft dapper weerstand bieden tegen de Romeinse overheersing.”

Nu zijn we gelukkig duizenden jaren verder, maar in dat opzicht is er weinig veranderd. De Odeon is de plek, al sinds jaren, waar er weerstand wordt geboden tegen het heersende establishment. En dat maakt het ook zo’n fijne plek. Want wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat je ook van plan bent, in de Odeon ben je thuis. Sterker nog, ik stop met typen want ik ga even een mijn lievelingsdrankje halen bij De Odeon: White Russian. Als je de film The Big Lebowski kent weet je wat ik bedoel. Als je dat niet weet: ga je schamen en kijk/download/huur die film.

In de Odeon is iedereen een dude. Of dudette. En je kan er nog poolen ook!


Kaart wordt geladen...