We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
xVanmNlzLL8

Het is weer terrasjesweer! En het aanbod van Alkmaarse terrassen is deze maand weer een stuk beter geworden. Wij gingen langs bij de 6 gaafste nieuwe terrassen in Alkmaar en tippen je waar jij in het zonnetje je drankje moet doen.

1. Groene Strand

Het Groene Strand is een groot buitenterras op het grasveld achter Horecacentrum De Hertenkamp door Spotlight en De Hertenkamp. Het is heerlijk ruim opgezet en gelegen in het groene hart van Alkmaar: De Hout. De komende weken hopen de uitbaters van het Groene Strand nog meer leuke nieuwe initiatieven te kunnen presenteren. Zodra het weer kan, kijken we in elk geval onwijs uit naar de gezellige vrijmibo’s en bbq’s op het Groene Strand! Nu gaan we er heen voor een kop koffie of een borrel.

2. Drijvend terras bij De Boom

De Boom drijvend terrasEen groter terras stond al heel lang op het wensenlijstje van Proeflokaal De Boom. Eerdere plannen werden weggestemd, maar nu ligt er toch echt een fantastisch nieuw terras. Het is een 21 meter lang drijvend terras geworden, smal genoeg om de doorvaart niet te verhinderen. En met een aanlegsteiger, zodat je hier met een klein bootje even kunt aanmeren voor een biertje. Hier zit je letterlijk op het water, wat een heerlijke stek!

3. Terrasfalt met  Scrapyard

Terras HAL25Bij Hal25 is een megaterras ingericht van maar liefst 1500m². Op dit terrasfalt vind je ongeveer 150 zitplekken, dus er is voldoende bewegingvrijheid en afstand houden is een eitje. Er wordt niet bediend; gasten kunnen binnen een drankje en hapje halen en op veilige wijze weer naar hun tafel lopen. The Scrapyard – het tofste proeflokaal van Alkmaar – en HAL 25 zorgen voor het bier en dankzij de foodtrucks van Mr Fresco en Wat de pot schaft zal er geen honger geleden worden. In het weekend is er muzikaal vermaak.

4. Onder de Grote Kerk

Terras Grote Kerk tegenover Granada

Drie restaurants tegenover de Grote Kerk – De Binnenkomer, Granada Food & Wine en de Bonte Bengel – hebben samen extra terrasruimte gecreëerd aan de voet van De Grote Kerk. Een mooie toevoeging op de bestaande terrassen, met zon én schaduw zitjes. Let op: op zaterdag wordt dit terras pas om een uur of vijf uitgezet in verband met de zaterdagmarkt die op dezelfde locatie staat. En op maandag staat alleen het terras van de Bonte Bengel er.

5.Pop-up Pluim Schuit

pop-up terras de Pluim SchuitEetcafé Pluim heeft een terras geopend met een pop-up karakter: de Pluim Schuit. Je vindt dit terras op het water, naast het voormalige Gulden Vlies. Met prachtig uitzicht op de Lindegracht, langsvarende bootjes, vriendelijk personeel en helemaal corona-proof uiteraard. Let op: Pluim werkt met timeshifts en reserveren is wenselijk.

 

 

Genieten!

Hèhè, we kunnen weer heerlijk op het terras zitten! Dit lijstje is zeker niet uitputtend en er wordt door de Alkmaarse horeca nog volop nagedacht hoe zij de terrassen precies vorm moeten geven. De komende tijd zal er nog het nodige veranderen en we verwachten dat we op veel meer plekken terecht kunnen. Houd vooral de social media en UIT072 in de gaten, zodat jij weet waar je straks terecht kan.

En nog 3 bonustips

1. Stadsstrand de Kade

Terras de Kade boven

Ook Stadsstrand de Kade is er helemaal klaar voor. Alle tafels en stoelen staan uiteraard anderhalve meter uit elkaar en verder geldt de regel dat je geen stoelen mag verplaatsen. Op het strand hoef je niet te reserveren, maar binnen en op het verharde terras wel. In tegenstelling tot eerder jaren kun je je drankje niet bij de bar halen, maar gaat de Kade bedienen. Je kunt niet alleen bestellen bij de bediening, maar ook via je telefoon door de QR-code op je tafel te scannen. Klinkt ideaal!

2.Turfmarkt

Turfmarkt Alkmaar

Bij Turfmarkt staan ze te popelen om je op het terras te verwelkomen. Er wordt nog onderhandeld met de gemeente om het terras nog verder uit te breiden. Bij aankomst worden je handen ontsmet en krijg je een tafeltje toegewezen. Turfmarkt heeft afgelopen tijd gebruikt om heel veel te vernieuwen: nieuwe wijnen, nieuwe bieren, nieuw servies en een nieuwe kaart. Wij zijn benieuwd!

 

3. Roest Wine & Foodbar

Roest Wine & Foodbar heeft groen licht gekregen om een terras te maken op een hoek van het Verdronkenoord. Vanaf 4 juni kun je dus weer met een goed wijntje en je bakkes in het zonnetje aan de gracht zitten. Wel even van te voren bellen, reserveren is verplicht.