We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit jaar is het lustrumjaar voor Stadsstrand de Kade. Alweer voor de vijfde keer openden de containers aan de Noorderkade hun deuren voor een zomer met de voetjes in het zand. Wij spraken oprichter Michael Francis Copplestone aan de vooravond van het knallende sluitfeest.

De oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland afkomstige Copplestone is geliefd in Alkmaar. Samen met Helen Groves startte hij in 2012 het populaire stadsstrand, dat sindsdien elke zomer als een magneet ’jong Alkmaar’ naar de Noorderkade trok. Copplestone speelde een centrale rol in dit succes. Hij organiseerde evenementen en motiveerde bezoekers vooral met elkaar in gesprek te gaan.

Wat waren hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar?

De openingsdag- en bevrijdingsdag van dit seizoen waren dagen die we nooit meer zullen vergeten. Ongekende sfeer! De extreme warme dagen waren altijd vrij bizar. Overdag was het voor veel mensen iets te warm op De Kade. Maar na een uur of 19.00, kwamen er altijd veel gezellige mensen onze kant op!

De tijd is voorbij gevlogen!

Ook afgelopen seizoen zijn alle gasten verwelkomd in een creatieve en rustgevende sfeer. Mooie streekproducten, een gastvrije setting en een laagdrempelige sfeer zijn het fundament van een onvergetelijke zomer.

Stadsstrand de Kade

Een klein deel van het Kade Team

Hoe voelt het als Haarlemmer tussen de Alkmaarders?

Dat was in het begin even wennen, maar inmiddels zijn we vijf seizoenen verder. Ik ben erg warm ontvangen door de Alkmaarders in deze prachtige stad, dus als een vis in het water!

De Kade straalt altijd positiviteit en gastvrijheid uit

Dat is uiteraard een zeer bewuste keuze! Positiviteit en gastvrijheid stroomt bij het gehele team door de aderen. In mijn beleving kunnen we in deze soms vreemde tijden wel wat vrolijkheid gebruiken.

Staddstrand de Kade: Terras

Altijd gezellig en relaxed genieten bij De Kade

Wij zijn dit concept vanuit een gevoel en emotie gestart en daarmee de diepte ingesprongen. Met geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen begint alles op z’n plek te vallen. Het is vaak op de meest onverwachte momenten dat we beseffen hoe bijzonder het is wat er de afgelopen vijf seizoenen op de Noorderkade is gebeurd.

Het mooie van De Kade is dat je je altijd welkom voelt (en bent), ongeacht wie je bent of wat je doet.

Een intieme setting voor onze gasten waarin zij zich welkom voelen, een team enthousiaste hardwerkende mensen en een ultieme zomer beleven met iedereen, dat is mijn persoonlijke doel.

Wat maakt dit jaar anders dan de voorgaande jaren?

We leren van elk seizoen enorm veel. De extreem mooie nazomer is iets dat we nog nooit eerder hebben ervaren. Dat gegeven maakt dat we echt een heel sfeervol einde van het seizoen hebben mogen ervaren.

Wat ga je volgend jaar anders doen?

Dat gaan we rustig in de winter bedenken. En al zou ik het weten, zou ik het nog niet delen, hahaha.

Maar voor het zover is, gaan we eerst nog even in stijl afscheid nemen van seizoen vijf van Stadsstrand de Kade! En hoe kan dat beter, dan met de legendarische Kade Parade.

Benieuwd wat je kan verwachten? Bekijk de aftermovie die VAAG Media maakte van het vorige eindfeest:

Extra van De Kade

Leuk om te weten

  • Het team van Stadsstrand de Kade bestaat inmiddels al uit 18 personen.
  • De Kade eindigde dit jaar op nr 3 in de lijst met Beste Terrassen van Alkmaar.
  • Aankomende vrijdag is de Kade Parade: het eindfeest dat je niet wil missen!

Stadsstrand de Kade

Noorderkade 1031
1811 Alkmaar

Facebook

Kaart wordt geladen...

panorama-stadsstrand-kade-michael