We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na dagen, weken, maanden onszelf thuis te hebben vermaakt, mogen we weer naar buiten! Langzamerhand worden er weer evenementen georganiseerd in en om Alkmaar. Op kleine schaal, maar daarom niet minder leuk. Wel speciaal zelfs, alsof je een privévoorstelling bijwoont. Dit zijn onze tips voor de maand juli.

10 evenementen die je niet mag missen in juli:

1. Funky Friday bij De Kade

Funky Friday bij De Kade

Ja,ja ze zijn weer terug. Op vrijdag 3 juli kun je weer lekker loungen bij de vinyl sound van Jack Brel and Dave the Rave op Stadsstrand de Kade. Met lekkere soulmuziek en een cocktail in de hand kan het weekend beginnen. Funky Friday is back! Zien we jou ook met je voetjes in het zand?

2. Muziektheater bij Hal 25

Als varkens konden vliegen

Als Varkens Konden Vliegen’ is een muziektheater voorstelling op locatie van Maya Link. Zaterdag 4 juli om 16.00 uur en 20.00 uur zijn er voorstellingen op het buitenterrein van HAL25. Alkmaars podiumdier Maya Link heeft een goed gezelschap verzameld om dit verhaal te vertellen, waaronder een drone als tegenspeler. Deze voorstelling is een directe reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen; op het leven in Corona-tijd. Er is beperkt plaats, dus reserveer snel.

3. Zomersessies in De Vest

Lebbis

De zomersessies van De Vest vinden deze zomer in een heel bijzondere setting plaats: vanaf een toneel-op-toneel beleef je in de Grote Zaal namelijk een unieke reeks optredens. Zo dicht kwam je niet eerder op de huid van een artiest. Ook op zaterdag 4 juli komt Lebbis naar Alkmaar, met persoonlijke observaties over het corona tijdperk en ideeën over hoe nu verder. Ben jij er ook bij?

4. World Press Photo Exhibition 2020

World Press Photo Exhibition Alkmaar 2020Van 17 juli tot en met 23 augustus zijn de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van de afgelopen tijd te zien in de Grote Kerk. Een onafhankelijke jury heeft uit bijna 74.000 beelden de allerbeste geselecteerd en deze rondreizende tentoonstelling kun jij nu bekijken op deze toplocatie in Alkmaar. Reserveer nu je gratis toegangskaarten en laat je ontroeren door de World Press Photo Exhibition 2020.

5. Muziekfilm Stamping Ground in Filmhuis Alkmaar

Muziekfilm Stamping Ground in Filmhuis Alkmaar

Dé platenzaak van 072: Pop-Eye/Velvet Music en Filmhuis Alkmaar brengen samen een ode aan het Woodstock van de lage landen: Kralingen. Muziekfilm Stamping Ground met originele filmbeelden en interviews met artiesten geeft een inkijkje in het legendarische festival, waar onze ouders nog over napraten. Op 30 juni én 1 juli kun je bij het Filmhuis zelf bekijken hoe het er in 1970 aan toe ging.

6. Pluim & de Boer

Pluim & de Boer

Elke laatste zondag van de maand – en dus ook op zondag 26 juli – kun je genieten van de Alkmaarse singer/songwriter Kim de Boer bij Eetcafé Pluim. Samen met haar band brengt Kim vanachter de vleugel live nummers waar je vrolijk van wordt. Je kunt ook jouw favoriete liedje als verzoeknummer indienen, dan wordt dat sowieso gespeeld. Klinkt als een gezellig uitje in mijn oren!

7. Gambamiddag bij ’t Moddermannetje

Terras Moddermannetje

Zondag 19 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse gambamiddag bij Café ’t Moddermannetje in samenwerking met Vishandel Jan Hoogland. Voor de derde keer alweer kun je hier onbeperkt gamba’s eten en onbeperkt genieten. Ben jij ook zo gek op gamba’s (of tijgergarnalen, zoals ze ook wel genoemd worden)? Dan mag je deze middag niet missen! Meld je aan voor de gambamiddag bij het café of bij de vishandel.

8. Wellnes Nietes in het anderhalvemeter museum

Wellness Nietes in Stedelijk Museum

Omdat er al zo veel moet, terwijl een bezoek aan een museum juist een ontspannen en prettig uitje zou moeten zijn, heeft Stedelijk Museum Alkmaar kunstenaarscollectief Circus Engelbregt gevraagd om na te denken over het anderhalvemetermuseum. Een plantenoase en handenmassage bij binnenkomst brengen gasten in een opgewekte stemming, zodat ze optimaal van de tentoonstellingen kunnen genieten. Naast Wellnes Nietes kun je in de maand juli de voorstellingen Collectie van Paul Rijkens en 75 jaar vrijheid bezoeken. Reserveer snel je tijdslot voor het anderhalvemetermuseum.

9. Dinnershow met Sven the Pianoman

Sven the Pianoman bij Hotel The Fallon

Op vrijdag 3 juli kun je naar het net geopende Hotel The Fallon voor een avond vol muzikaal entertainment met Sven The Pianoman. Kom heerlijk dineren met muzikale ondersteuning van Sven The Pianoman in de grote feestzaal, die wordt omgetoverd tot sfeervolle dinerzaal. Daarna kun je tijdens het optreden van Sven The Pianoman (ft. The Gentlemen) nog even gezellig verder borrelen en dan lekker je bedje inrollen, of naar huis fietsen.

10. Stand up comedy in Alkmaars koffiehuis

Stand up comedy bij Alkmaars Koffiehuis

Onder leiding van presentator Niels Andriessen komen er op donderdag 23 juli weer 6 stand up comedians langs bij Koffiehuis Alkmaar. Wie is altijd een verrassing. Maar leuk wordt het sowieso. Dit wil je niet missen! Kom gezellig langs bij deze stand up comedy avond. Lachen is gegarandeerd en de toegang is gratis.

Theatertips voor deze maand

Deze maand in De Vest

Theater de Vest gaat weer van start deze maand! En naast Lebbis zijn er nog veel meer aanraders. We pikken er drie tips uit:

1. Raar 1.5 (4+)

Het Filiaal - Raar

Voor het hele gezin: acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor ​kleine èn grote mensen één feest der herkenning.

Tickets en meer info

2. Paul de Munnik

Een piano en een gitaar en een dik uur liedjes spelen. In deze tijden missen we het contact met elkaar. Paul de Munnik speelt solo in een intieme setting en legt de verbinding.

Tickets en meer info

3. Try-out Café

Try-out Café

Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret en stand-up comedians? Kom dan naar het Try-Out Café! Deze zomer treden op 14 juli en 11 augustus de halve finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival voor je op.

Tickets en meer info

 

Extra