We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De komende weken gaan we met de leukste Alkmaarse IT-bedrijven op zoek naar hun favoriete plekken. Vandaag de leukste hotspots voor de lunchbreak.

Lunch hotspots

Niets is zo belangrijk als een goede lunch. In Alkmaar heb je veel plekken waar je tijdens je pauze terecht kan voor een lekkere maaltijd. Maar wat zijn nu de beste plekken? Ben je op zoek naar een plek om even snel een broodje te halen, of wil je toch liever wat uitgebreider lunchen? Wij deden een rondje langs Alkmaarse (IT-)bedrijven en verzamelden hun favoriete lunchplekjes.

Soepp

Als je van vega(n) houdt dan is Soepp the place to be in Alkmaar! In dit restaurant zijn alle producten 100% vegetarisch en biologisch. Daarnaast wordt er bij Soepp gebruik gemaakt van lokale producten en is er een wisselend menu met seizoensproducten. Kortom, deze plek is een echte aanrader om een lekker broodje of soepje te scoren tussen de middag.

Waar: Soepp, Hekelstraat 31 (Oude Stad)
Lees ook: SOEPP breidt uit: dubbel zo groot, take away corner en een jurkenbibliotheek

Waterkant Alkmaar

Bij Waterkant Alkmaar kan je iets buiten het centrum, aan het water, genieten van je lunch. Waterkant Alkmaar is de doorstart van de voormalige Stadskantine en de ideale plek om al lunchend naar de voorbijvarende bootjes te kijken.

Waar: Waterkant Alkmaar, Kanaaldijk 301
Lees ook: Dit wordt de nieuwe locatie van de Stadskantine

Turfmarkt

Turfmarkt Alkmaar: Facebook afbeelding

In het centrum, maar toch even lekker tot rust komen tijdens de lunch? Dat kan bij de Turfmarkt. Dit restaurant is gevestigd aan de Schelphoek en op het terras aan het water kan je de hele dag genieten van het zonnetje. Bij de Turfmarkt kan je terecht voor een kom soep of een uitsmijter, maar mocht je trek hebben in oesters, steak tartaar of een lekkere burger, dan ben je hier ook aan het goede adres. Kortom, een echte aanrader!

Waar: Turfmarkt, Turfmarkt 11-23
Lees ook: Restaurant Turfmarkt – nieuwe aanwinst op bekende plek

Fresh Food Alkmaar

Of je nu trek hebt in een pasteitje of een vers belegd broodje, bij Fresh Food Alkmaar staan ze altijd voor je klaar om een lekkere lunch voor je klaar te maken. Fresh Food Alkmaar is gelegen aan de Stationsweg en is daardoor super goed te bereiken.

Waar: Stationsweg 68-A

De Binnenkomer

De Binnenkomer Alkmaar: Terras

In hartje centrum, met uitzicht op de historische Grote Kerk, vind je De Binnenkomer. Of je nu trek hebt in een uitsmijter, een broodje kroket, een burger of toch liever wat nacho’s wil, bij De Binnenkomer weten ze wat lekker is. Wat wij jullie ook aan kunnen raden is de soep van de dag! Twijfel dus niet en ga hier zeker eens langs.

Waar: De Binnenkomer, Kerkplein 6
Lees ook: De beste hotspots voor bier in Alkmaar

Broodje van Kootje

Als je in de buurt van de Overstad op zoek bent naar een lekkere lunch, dan kom je al snel uit bij Broodje van Kootje. Bij deze iconische eetsalon kan je terecht voor verse soep, een sateetje, een tosti of kies je voor één van de 35 belegde broodjes. Ben je druk en heb je geen tijd om zelf langs te gaan? Geen probleem! Dagelijks rijdt er een scooter rond die de beste belegde broodjes uit Alkmaar gewoon bij jou komt bezorgen.

Waar: Huiswaarderplein 1 (Overstad)

IT=Alkmaar

IT=Alkmaar logoDit artikel is mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar. In de zomer van 2018 sloegen 9 Alkmaarse IT-bedrijven de handen ineen. Hun doel was Alkmaar op de kaart zetten als echte IT-stad. Een bruisende plek waar studenten, starters of de meer ervaren collega een fijne plek vindt om te werken en zich verder te ontwikkelen. En dat is gelukt!

Meer over IT=Alkmaar