We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gisteren was de feestelijke opening van het nieuwe uitgaanscomplex in Overstad. Wij waren er uiteraard bij – en zagen dat het goed was.

Overstad begint te leven

Met de opening van het nieuwe complex heeft Overstad een ware publiekstrekker te pakken, die zowel interessant is voor de Alkmaarders zelf als voor de mensen in de hele regio. Vol trots vertelde ondernemer Joop Punt over het nieuwe gebouw, bijgestaan door wethouder Victor Kloos en onze eigen burgemeester – en feestbeest van het eerste uur – Piet Bruinooge.

Vue Alkmaar - rode loper bij opening
Vue Alkmaar - kanonnen bij opening

Om te beginnen is er natuurlijk de nieuwe bioscoop Vue. Een bioscoop met een groot aantal zalen die vol zitten met de laatste technieken, zodat je op de allerbeste manier van je bioscoopfilm kan genieten. Dit is trouwens niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog, The International Cinema Technology Association (ICTA) heeft deze bioscoop bekroond met de titel ‘Beste nieuwbouwbioscoop ter wereld’!

Een deur naast de hoofdingang van Vue kan je bij Filmhuis Alkmaar terecht voor de alternatieve of arthouse films. Let vooral eens op de mooie vormgegeven bar en op de projecties aan de muren.

Het Flamingo Casino is eveneens geopend. Met honderdvijftig speelautomaten is dit een plek waar je jezelf best even kunt vermaken (waag gerust een gokje, maar zet jezelf niet op het spel – luisteren hoor!). Tijdens het spelen komt het personeel langs met gratis lekkere hapjes.

Voor de echte trek is er ook een Italiaans restaurant, Happy Italy. UIT072 heeft er zelf nog niet gegeten, maar als we onze vrienden moeten geloven krijg je flinke porties voor een enorm knappe prijs, die ook nog eens prima smaken! Je kan bij Happy Italy trouwens niet met cash betalen, maar alleen met kaart (PIN/Creditcard). Dat is sneller en veiliger, een trend die we bij het IJkgebouw ook al hebben kunnen zien.

Na de rondleiding is de conclusie helder: Overstad begint te leven en met dit prachtige nieuwe complex is een mooie start gemaakt met de verbinding met de oude binnenstad aan de overkant van het kanaal!