We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Of je nu gaat schaatsen of een mooie winterwandeling gaat maken, van kou en inspanning krijg je trek. Gelukkig zijn er nog genoeg adressen die je in deze behoefte kunnen voorzien. Hier volgen een aantal Alkmaarse ondernemers met koek-en-zopie. 

Wat ziet de wereld er toch sprookjesachtig uit onder zo’n pak sneeuw. Nu vakantie er niet inzit is het extra leuk dat de omgeving een make-over heeft gekregen. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je ergens anders bent. Ga daarom zeker naar buiten en gun jezelf een warm drankje met een smakelijke traktatie.

Kneppelbrug

Victrix koek en zopie

Maak komende Valentijnsdag nog romantischer, en breng deze dag door op het ijs. De temperaturen zakken steeds verder, dus wie weet sta jij dit weekend wel op de schaats met je geliefde.

Om dit winterweer te vieren heeft Team Victrix, in samenwerking met een aantal ondernemers, iets leuks georganiseerd. Op 14 februari is er een 50m schaats sprint voor kinderen, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De leukste, liefste of meest originele schaatsende koppels kunnen ook in de prijzen vallen. Zo maken jullie kans op een Valentijnsdiner box, gesponsord door Fernando’s, ’t Fnidsen, Smoking Buddha en wijntjeproeven.nl.

Dit evenement zou natuurlijk niet compleet zijn zonder koek-en-zopie. Bij de Kneppelbrug, aan de Kennemersingel, zullen de meest romantische nummers over het ijs galmen en kun je terecht voor een warm drankje met iets lekkers.

Wanneer: zondag 14 februari
Waar: Kneppelbrug, Kennemersingel

De Binnenkomer

Ondanks dat er weinig open in het centrum van Alkmaar, is een stadswandeling een prima uitje in deze tijd. Er is genoeg te zien, zoals bijvoorbeeld de Grote Kerk. Mocht je daar dan toch in de buurt zijn, stop dan even bij de Binnenkomer voor een warm kopje koffie of een theetje. Maak dat geniet momentje compleet met een smeuïge brownie of een stukje dadelcake.

Wanneer: donderdag t/m zondag
Waar: Kerkplein 6

Hofman

Één deurtje verder is er ook de mogelijkheid om even op te warmen. Wat dacht je van een warme chocolademelk met rum en warme appeltaart? Dat lust toch iedereen! Wil je liever iets gezonders? Kies dan voor een kopje warme soep. Eet deze lekker op terwijl je lekker in je sjaal kruipt en geniet van onze mooie binnenstad.

Wanneer: vrijdag t/m zondag
Waar: Kerkplein 7
Review: Hofman – jongleren met smaken

Sencha

Bij Sencha zijn ze altijd bezig met het bedenken van nieuwe gebakjes en taarten. Het is dus haast onmogelijk dat je alles al een keer geproefd hebt. Een goede reden om hier (weer) naar binnen te lopen te dus. Bestel een barista koffie of een warme chocomelk met een mega groot koekje, of natuurlijk één van de vele gebakjes die je bij hen in de vitrine kunt bewonderen. Uiteraard ook lekker om mee naar huis te nemen. 

Wanneer: maandag t/m zondag
Waar: Koorstraat 19

De Koffiemolen

De Koffiemolen to go

Dit adresje laat je ook niet in de kou staan. De Koffiemolen is open voor een warme chocomelk, een kopje thee of een goede barista koffie. Ook verkopen zij taart (in pot). Wil je weten wat die taart in pot is? Ga dan zelf op onderzoek uit, dan kom je er snel genoeg achter.

Wanneer: woensdag t/m zaterdag
Waar: Ritsevoort 26

Abby’s

Ben je van plan om een wandeling te maken door het park, langs de Molen van Piet? Stop dan even bij Abby’s, voor een lekker bekertje glühwein en een kaas- of saucijzenbroodje. Daar knap je wel van op bij deze temperaturen. Liever geen alcohol, dan is er ook de mogelijkheid om koffie, thee of warme chocomelk te bestellen voor tijdens je winterwandeling.

Wanneer: woensdag t/m zondag
Waar: Ritsevoort 60
Review: Meatlovers Tuesday bij Abby’s

ROAST

Deze espressobar begrijpt de kunst van het koffiezetten. Hier verstaan ze duidelijk hun vak. Je kunt hier diverse soorten koffie bestellen in meerdere formaten. Voor de bewuste koffiedrinker is er ook de optie om te kiezen uit soja- of haver melk. Natuurlijk verkopen zij ook thee en allerlei zoete verleidingen. Van worteltaart tot aan caramel shortcake. Zij hebben zelfs gluten- en suikervrij gebak. Voor het hele assortiment moet je echt even bij ze binnen snuffelen. 

Wanneer: maandag t/m zondag
Waar: Laat 198

Elhorst

Nog meer koek-en-zopie vinden we bij Elhorst. Hier draaien ze ook hun hand niet om voor een cappuccino of een latte macchiato. Neem daarbij een lekker appeltaartje, of misschien heb je wel meer zin in een broodje. Dat kan allemaal. Elhorst verkoopt namelijk ook zogenaamde open sandwiches. 

Wanneer: maandag t/m zondag
Waar: Laat 150

Living Roots

Wist je dat er naast haver- en sojamelk ook kokos- of amandelmelk in speciale barista varianten bestaan? Dat weten ze hier in ieder geval wel. Customize je koffie naar wens, en geniet daarbij van een plak bananenbrood of iets anders lekkers dat ze hier uit de keuken toveren. Misschien heb je wel trek in warme chocomelk met slagroom en marshmallows. Of ben je meer een type voor een kopje thee met een broodje?

Wanneer: maandag t/m zondag
Waar: Mient 13

Mojo’s

Het Waagplein is nog nooit zo rustig geweest als nu. Toch is het de moeite waard er even overheen te lopen, zodat je de Waagtoren kunt gadeslaan. Laten we hopen dat het lentezonnetje straks weer gepaard gaat met het geluid van geroezemoes, en het beeld van volle terrassen. Tot die tijd kun je je op dit plein laten begroeten door het personeel van Mojo’s. Zij zitten het hele weekend klaar om je te ontvangen met warme drankjes en lekkers, zowel hartig als zoet. 

Wanneer: vrijdag t/m zondag
Waar: Houttil 18
Review: Mojo’s Eatertainment – alleskunner aan het Waagplein

Soepp

Nog zo’n locatie waar ze geweldigste taartjes verkopen. Als je toch een stadswandeling maakt dan kun je zeker d’Oude Stad niet overslaan. Gun jezelf tijdens die wandeling even een pauze bij Soepp, al is het om even het menu te bekijken. Zeker weten dat je daarna niet kunt doorlopen zonder iets te bestellen.

Wanneer: maandag t/m zondag
Waar: Hekelstraat 31
Leestip: Soepp breidt uit: dubbel zo groot, take away corner en jurkenbibliotheek

Gunnery’s

Gunnery's winter

Zullen ze in Ierland ook een soort koek-en-zopie hebben in de winter? Hoe dat ook zou mogen heten maakt in dit geval niet uit, want Gunnery’s adverteert gewoon lekker met de Hollandse variant. Stop hier voor echte ouderwetse snert of een hotdog, en peuzel die lekker op met een warm drankje in je hand.

Wanneer: zaterdag & zondag
Waar: Verdronkenoord 123

Missen we iemand?

Hebben we een van jouw favorieten overgeslaten? Laat het ons gerust weten! Ook wij houden altijd van nieuwe aanraders 🙂