We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedereen in Alkmaar kent Mojo’s wel. Het grote restaurant annex club aan het Waagplein, voorheen Notaris, heeft sinds een aantal maandjes een nieuwe eigenaar én sinds 2 weken een nieuwe kaart. Wij wilden natuurlijk weten hoe dat heeft uitgepakt en brachten een bezoekje.

Zelfde formule

Mojo’s hanteert nog steeds dezelfde formule: café/restaurant en ’s avonds in het weekend uitgaansgelegenheid. Je kunt er wat betreft eten terecht voor lunch, borrel en diner. Ook aan het interieur lijkt niks veranderd.

Daniël, onze gastheer, legt uit dat de kaart versimpeld is – meestal een goed teken – en dat plannen voor verdere verbeteringen in de maak zijn. Helaas mocht hij hier niet uitgebreid over uitweiden. We zullen dus weer eens terug moeten komen!

Opwarmen op het terras

We strijken om te verzamelen eerst neer op het verwarmde terras aan het Waagplein. Op deze koude herfstavond is het nog goed vertoeven met een biertje onder de heaters. Over het bier: verwacht geen uitgebreide selectie aan speciaalbieren, maar de bekende Heineken kaart met o.a. pils en de fijne bieren van Brand.

Mojo's bar

Behoorlijk uniek: er is 0.0% op de tap! Beter kan je niet genieten van een alcoholvrij biertje. Eenmaal compleet verkassen we naar binnen, waar Daniël ons plaatst bij het raam, en de verwarming.

Delen maar!

We vragen onze gastheer om een selectie van de kaart die typerend is voor Mojo’s.

Het entree is een selectie aan hapjes, mooi opgemaakt op een houten plank. Hierop vinden we: krokante gamba, yakitori spiesjes, ribfingers, aardappelsalade, carpaccio, krokante tonijnsushi, een beetje chilimayo en wakamé. Daarnaast wordt er een aardappel-prei soepje en gerookte zalm op een bedje van wortel en rettich geserveerd.

Onze starters geserveerd op een mooie plank

We beginnen met het aardappel-prei soepje, dat meteen lekker opwarmt. Daarna zijn we op de plank gestort, we waren allemaal wel toe aan een goeie hap. De krokante tonijnsushi en gamba zijn gewoon heel lekker met de chilimayo. De yakitori en ribfingers zijn lekker mals en om je vingers bij af te likken. De carpaccio smaakte klassiek goed en eens niet verstopt onder een dikke laag pesto.

Minder enthousiast waren we over de gerookte zalm, die naar onze smaak te zout was. Met de wakamé en aardappelsalade is helemaal niks mis en een mooie aanvulling op het vlees en de vis. Voor ons gevoel zou dit ook een perfecte uitgebreide borrelplank zijn naast de standaard bitterballen, kaasblokjes of nacho’s. En wat blijkt: in diverse samenstelling zijn deze gerechtjes ook inderdaad te krijgen als borrelplank. Daar worden we blij van!

Hoofdgerecht

Daniël heeft de kok opgetrommeld om ons hoofdgerecht toe te lichten. We krijgen twee vis- en twee vleesgerechten. Het vlees dat ons wordt voorgeschoteld is de tournedos met geroosterde groenten, bospaddenstoelenjus en roseval aardappeltjes en de langzaam gegaarde saté van gemarineerde kippendijen van Ackermann.

De UIT072 crew aan tafel

Beide gerechten zijn we echt heel enthousiast over, dit is echt heel lekker. De tournedos is medium rare en een genot met de jus. De saté verdient niets dan lof: het vlees is super mals – het heeft dan ook heel lang en langzaam gegaard – en is lekker gemarineerd. De satésaus is geen dikke klodder vet, maar licht en fris. Ja, voor een saté is hij met € 16,50 behoorlijk aan de prijs, maar wij vinden het de extra euro’s waard.

Daniël heeft bij deze vleesgerechten een lekker toegankelijke rode wijn uitgezocht. Een volle, soepele Franse Cabernet Sauvignon die een stuk minder stevig is dan de meeste wijnen van deze druifsoort. Dit is een allemansvriend die een groot publiek zal aanspreken.

Mojo's sizzling gamba's

Sizzling gamba’s 🔥

De visgerechten die we mochten proeven zijn de sizzling gamba’s en tonijn op Oosterse wijze. De laatste bestaat uit een goed stuk tonijn op een bedje van noedels met eigengemaakte Japanse saus. Helaas is de tonijn te zeer doorbakken en laten we deze een beetje links liggen – jammer. De sizzling gamba’s daarentegen zijn veel beter. De rode pepertjes maakt ze lekker pittig en met de knoflook en bosuitjes zijn ze goed op smaak.

Dessert

We zitten al een tijdje van ons eten en de gezelligheid te genieten, maar het feest is nog niet over. We worden getrakteerd op twee lekkere desserts. Voor de zoetekauwen is er een brownie met bananenijs – heerlijk! – en voor de liefhebbers is er een mooi kaasplankje. Die laatste bestaat uit een viertal kaasjes, oplopend in kracht.

Er is een zachte Franse Vacherin; een Franse witschimmel; een van biologische melk gemaakte licht zilt pittige Deense kaas en de Shropshire Blue: een pittige blauwader uit Engeland, die door zijn oranje kleur op een cheddar lijkt en je een beetje op het verkeerde been zet qua smaak. Lekker! De kazen komen van kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, dus dat zit wel goed. Natuurlijk schenkt onze gastheer ons een bijpassend glaasje port in.

Voor ieder wat wils

Mojo’s is van veel markten thuis. Je kunt er lunchen, borrelen, dineren en dansen. Deze veelzijdigheid betekent niet dat er consessies worden gedaan aan kwaliteit. Het is gewoon prima tafelen op een mooie locatie, met een fijn terras waar je het hele jaar op kan neerstrijken.

Je kan in een ruk door van borrel naar diner en daarna met de voetjes van de vloer. Extra pluim verdient de gastvrijheid van onze gastheren en -vrouwen, die zorgdroegen voor een vlekkeloze avond. Hoewel, vlekkeloos niet helemaal: ondergetekende tikte zijn glas wijn om over zijn tas, die vervolgens met zorg weer schoongemaakt werd door het personeel. Dat lag dus geheel aan ons. Hulde, fijne service.

De keuken van Mojo's

Meer over Mojo’s

Leuk om te weten

  • Je kunt al vanaf 10:00 terecht voor je vroege lunch
  • Je kan dagelijks doorgaan tot 24:00, en in het weekend zelfs tot 3:00
  • Zaterdag en zondag  verandert Mojo’s vanaf 23:00 in een nachtclub met legendarische feestjes
  • Je kan ook high-winen, high-bieren, high-ginnen én high-cocktailen! Met 3 wijnen/bieren/gin tonics/cocktails en lekkere hapjes

Mojo’s Eatertainment

Houttil 18
1811 JM Alkmaar

072 520 76 08
Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma-do: 10:00 – 24:00 uur
Vr-za: 10:00 – 03:00 uur
Zondag: 10:00 – 00:00 uur

mojoswaagplein.nl

 

Kaart wordt geladen...