We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Laat gaat op de schop – en jij mag meedenken hoe het eruit gaat zien

Model 1: waterModel 2: groen

De komende jaren gaat er in Alkmaar weer een hoop veranderen. Het winkelgebied in het centrum wordt aantrekkelijker en compacter. Een van de belangrijkste straten, de Laat, wordt flink onder handen genomen en jij mag nu meedenken welke kant het op gaat!

De Gemeente Alkmaar focust met name op het westelijk deel van de Laat, tussen de de Huigbrouwerstraat en de Koorstraat (tussen ijssalon Laan en de oude Fermento). Er zijn 2 ideeën uitgewerkt tot modellen. Opvallend: bij beide modellen verdwijnen auto’s en bussen uit de straat en is er veel ruimte voor groen.

Zaterdag 20 februari start het zogenaamde participatietraject voor de nieuwe inrichting van de Laat-west. Na het vergroenen van de Prachtstraatjes staat dit gebied als volgende op de agenda om opnieuw in te richten.

“De uitstraling van een topwinkelstraat, dat is wat we voor ogen hebben voor de Laat-west.” – wethouder Pieter Dijkman

Gemeente Alkmaar vroeg Landschapsarchitectenbureau B+B om op basis van uitgangspunten op het gebied van bevoorrading, ruimtegebruik, groen en duurzaamheid 2uiteenlopende modellen uit te werken.

Uitleg van de ideeën

Geef je mening

De gemeente hoort graag wat jij van deze ideeën vindt. Opmerkingen en ideeën worden meegenomen in een uiteindelijk ontwerp. Reageren kan tot 7 maart op: alkmaar.nl/nieuwelaatwest.