We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is bijna zover: Valentijnsdag. Je zou in deze tijd bijna vergeten dat er nog ‘speciale’ dagen op de kalender staan. Ben je normaal iemand die de dag van de liefde aan zich voorbij laat gaan, maar wil je dit jaar genieten van alles wat er op je pad komt? Lees dan snel verder, want hier volgen de smakelijkste ideeën voor jou en jouw Valentijn.

Verras jouw geliefde met een tafel vol heerlijks. Samen eten is immers super romantisch. Of dat nou ontbijten of dineren is, het heeft allebei iets intiems. Valentijnsdag valt dit jaar in het weekend en dat is nog een extra reden om te genieten van al het onderstaande.

Valentijn tips voor thuis

SoeppSoepp ontbijt Valentijnsdag 2021

We knallen deze lijst in met Soepp. Zij hebben namelijk zelf alleen al een flinke lijst, door hun ruime aanbod aan verleidelijk lekkers. Ga voor een spannend ontbijtje met een o.a. een lustopwekkende smoothie. Zijn jullie niet zo van het uitgebreid ontbijten? Dan is de shared diningbox misschien een beter idee. Deze box bevat allerlei heerlijke kleine gerechtjes om samen van te genieten.

In beide boxen zit een vegan chocoladetaartje met een hartverwarmend verhaal. De taartjes worden namelijk gemaakt door jongeren van Kop-Zorg. Mochten jullie enkel voor zoetigheid willen gaan dan kun je kiezen voor de sweet box. In die box vind je ook het chocoladetaartje, samen met een zakje thee en petit fours.

Prijs: Shared Dining Box € 27,50 p.p.
Ook: Ontbijt Box, Sweet Box
Bestellen: Soepp.nl/valentijn
Afhalen: 14 februari
Bezorgen: 14 februari
Leestip: Soepp breidt uit

Granada Food and Wine

Uitgebreid ontbijten staat inherent aan rust en ontspanning. Veel mensen doen dit alleen op vakantie omdat ze er vaak geen tijd voor hebben, of omdat ze het te veel werk vinden. Tijd moet je zelf maken. Voor dat laatste probleem is er een oplossing: een heel weekend lang kun je gebruik maken van de ontbijtservice van Granada Food and Wine. Valentijnsdag duurt bij hen namelijk niet één maar twee dagen. Wil je dus op 13 en 14 februari (één dag mag ook) met jouw geliefde lekker in bed blijven liggen, en genieten van een ontbijt met een Spaans tintje? Bestel dan het Desayuno de San Valentin. Je kunt het ontbijt extra aankleden met een fles cava en een rode roos.

Tijdens het Valentijnsweekend staat de tapasbox ook in het teken van de liefde. Een goedgevuld tasje vol met verschillende koude en warme tapas. Je kunt alle gerechtjes in één keer op tafel zetten, of je kunt ze in gangen serveren. Een compleet menu: van het broodje vooraf tot aan een dessert. Het zit er allemaal in. Voor een uitgebreide Spaanse día de San Valentín beleving is er ook een te gekke superdeal voor 2 personen: een Valentijnsontbijt, een tapasbox en een fles cava, voor € 85,-.

Prijs: Ontbijt: € 17,50 p.p.
Tapasbox € 22,50 p.p.
Ontbijt + taspasbox + cava € 42,50 p.p.
Opties: Desayno de San Valentin, tapasbox San Valentin of de Spaanse superdeal. Eventueel aan te vullen met een rode roos en een fles cava.
Afhalen: Tapasbox van 11 t/m 14 februari. Ontbijt en Spaanse superdeal worden enkel bezorgd.
Bezorgen: 13 en 14 februari (09.00-10.30)
Bestellen: granadafoodwine.restaurant

Pluim

Iemand willen verwennen met lekker eten is het ultieme teken van liefde. Het geeft aan dat je voor diegene wilt zorgen, en zorg geven én ontvangen vinden wij natuurlijk meer dan fijn. Wil jij jouw lover die vorm van liefde geven? Say no more, Pluim heeft namelijk een compleet Valentijn arrangement voor je: ontbijt plus diner. Zowel het Valentijnsontbijt als Pluim’s Valentijnsbox zijn los te bestellen.

Weet je nu al dat je van beide gebruik wilt maken, dan is het voordeliger om alles tegelijk te bestellen. Begin de dag met zeven items tijdens een heerlijk ontbijtje, en sluit ’s avonds de culinaire beleving af met acht top gerechtjes om te delen. Voor de vegetariërs is er een apart menu.

Prijs: Ontbijt los € 14,75 p.p.
Diner los € 32,50 p.p
Combi deal € 43,75 p.p
Opties: Valentijnsontbijt, Valentijnsbox of Valentijns combi (ontbijt + diner)
Afhalen: 14 februari tussen 15.00 en 20.00 uur
Bezorgen: 14 februari
Ontbijt tussen 08.30 en 11.30 uur
Diner tussen 17.00 en 20.00 uur
Bestellen: boxvanliefde.nl

Living Roots

Dit schattige zaakje zit nu al een tijdje aan de Mient in Alkmaar. Mocht je nog niet bekend zijn met Living Roots, dan is het zeker de moeite waard om even binnen te gluren. Helaas kun je er nu alleen niet heen om ter plekke te genieten van een heerlijke lunch, of om te snuffelen tussen alle leuke spulletjes die zij verkopen. Wat je wel kunt doen is op 13 en 14 februari genieten van een speciaal Valentijn chocoladetaartje of een Valentijnsontbijt. Zonder twijfel, met zorg en liefde klaargemaakt.

Prijs: Ontbijt € 16,75 p.p.
Valentijnstaart € 9,95
Opties: Valentijn breakfast box of Valentijn taartje. Eventueel aan te vullen met een flesje cava
Afhalen: 13 en 14 februari tussen 10.00 en 17.00 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: livingroots.nl

Brownies & downieS

Brownies & downieS Valentijnsdag 2021

Deze zaak ademt liefde. Wie krijgt er niet een warm gevoel van Brownies & downieS? Bij hun ontbijtje krijg je meer dan alleen maar lekkers. Zij stoppen er nog wat extra liefde in door er een handgeschreven kaartje bij te voegen. Je kunt zelf doorgeven welke tekst je op het kaartje wilt hebben. Natuurlijk is een ontbijt van hen niet compleet zonder brownie, maar alsof dat nog niet genoeg is krijg je er ook nog een Valentijnsdessert bij. Hier kun je toch haast geen nee tegen zeggen?!

Prijs: € 15,- p.p.
Opties: Ontbijt box (vegetarisch mogelijk)
Afhalen: 14 februari tussen 10.00 en 11.30 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: 06 444 37 937

Heerlijk Nel

Brunchen, wanneer doe je dat nou eigenlijk? Op 14 februari dus. Nel’s Valentijns Brunch bevat diverse zoete en hartige verwennerijen, waaronder drie soorten huisgemaakte jam. Slaap op 14 februari lekker uit want het ontbijt kun je toch overslaan. Kruip samen in jullie huispakken aan een gezellig gedekte tafel en kijk elkaar diep in de ogen, terwijl jullie proosten met een glaasje prosecco. Ook de kleintjes kunnen meegenieten. Voor hen is er een op maat gemaakte kinderbrunch. Zitten er geen kinderen aan tafel? Voeg dan bij je bestelling Nel’s (H)eerlijke vragenspel, de liefdes editie toe. En als je toch bezig bent, doe er dan ook meteen een fles prosecco en een doos luxe bonbons bij.

Kijk je meer uit naar Valentijnsavond, bestel bij Nel dan het 4-gangenmenu. Je krijgt: 4 gangen met een fles prosecco en friandises. Je kunt het menu ook bestellen zonder prosecco. Liever een vegetarisch menu? Zelfs dat is geen probleem bij deze bistro. 

Prijs: € 24,75 p.p.
Opties: Nel’s Valentijns Brunch of Nel’s Valentijnsdiner. Eventueel aan te vullen met een kinderbrunch, een fles prosecco, een doos luxe bonbons en Nel’s (H)eerlijke vragenspel
Afhalen: 14 februari
Bezorgen: 14 februari
Brunch tussen 09.00 en 13.00 uur
Diner tussen 16.00 en 18.00 uur
Bestellen: heerlijknel.nl

De Buren

De Buren Valentijnsdag 2021

Als je dol bent op brunchen dan hebben we goed nieuws: we hebben namelijk nog een brunch in deze lijst. Deze wordt verzorgd door restaurant de Buren. Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze hoeveelheid brunchwaar? Op het menu vind je van alles om je buik flink mee te vullen. Denk aan: zoetigheid, broodjes, soep, wraps, crositini’s … Echt te veel om op te noemen. Combineer ontbijt en lunch en ga gezellig urenlang aan tafel zitten met je troetelbeertje. Als je geen wederhelft hebt kun je natuurlijk ook gewoon je moeder verrassen of iemand anders die je liefhebt. 

Prijs: € 19,50 p.p.
Optie: Valentijn brunch box
Afhalen: 14 februari tussen 10.00 en 16.00 uur
Bezorgen: 14 februari tussen 10.00 en 12.00 uur
Bestellen: restaurant-deburen.nl

Sencha

Zijn op 14 februari de ochtend en avond al ingevuld, dan kun je ‘s middags uitgebreid de tijd gaan nemen voor de high tea van Sencha. Een enorme hoeveelheid lekkers, om werkelijk verliefd op te worden. De zoete hapjes zijn afgeleid van de klassiekers die regelmatig bij hen in de vitrine prijken. Daarnaast krijg je ook hartige hapjes, en uitaard thee. Zelfs een flesje rose limonade en leuk kaartje (waar je zelf iets liefs op mag schrijven) zitten allemaal bij deze high tea inbegrepen. Voor wie liever geen dierlijke producten gebruikt is er ook een vegan optie. Geef dit dan aan bij je bestelling. Mocht je een hele high tea te veel vinden dan kun je de Cupido sweetbox bestellen: een box vol zoete mini’s waar je met z’n tweetjes van kunt snoepen.

Prijs: High tea € 25,- p.p.
Cupido sweetbox € 11,50
Opties: Valentijn high tea box (regulier of vegan) Cupido Sweetbox (regulier of vegan)
Afhalen: 14 februari tussen 09.00 en 17.00 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: info@sencha-lunchstore.nl

Abby’s

Een high tea is toch wel het beste van twee werelden: lunchen en gebakjes eten. Ook bij Abby’s vonden ze dit fenomeen een goede optie voor de dag van de liefde. Op 14 februari kun je een high tea afhalen of laten bezorgen. Wat jullie slechts nog staat te doen is de tafel dekken en water opzetten. Als jullie na de high tea even een wandeling gaan maken kunnen jullie je daarna klaarmaken voor de loversbox. Dit is een shared dining menu. Dit menu bevat allerlei lekkere gerechten om samen van te genieten, inclusief een hartvormig nagerecht: Abby’s lovers dessert.

Prijs: High tea € 19,50 p.p.
Shared diningmenu € 31,50 p.p
Opties: High tea of loversbox (vegetarisch mogelijk). Eventueel aan te vullen met een fles cava
Afhalen: 14 februari tussen 17.00 en 18.00 uur
Bezorgen: 14 februari tussen 17.00 en 18.00 uur
Bestellen: restaurantabbys.nl

’t Stokpaardje

't Stokpaardje Verwenpakket

Wil je jouw partner verrassen met een hoogstaand diner, maar ben je niet zo’n ster in de keuken? Dan is het Valentijnsdag verwenpakket de perfecte uitkomst voor jou. Zonder al te veel moeite te hoeven doen kun je samen met de liefde van je leven gaan genieten van een fantastisch 4-gangenmenu.

Dit menu is inclusief een fles wijn én een fles cava. Ook krijg je naast het dessert nog een aantal heerlijke friandises voor bij de koffie. Een avondvullend programma waarbij al jullie zintuigen geprikkeld worden. Vier je Valentijnsdag op de 12e of 13e? Geen probleem, dit menu is ook op vrijdag en zaterdag op te halen.

Prijs: € 42,50 p.p.
Deal: 4 gangen inclusief fles wijn én fles cava
Afhalen: 12, 13 of 14 februari
Bezorgen: 12 februari
Bestellen: culinairverwenpakket.nl

Fernando’s

Fernando's Valentijnsdag 2021

Aan sommige dingen wil je dat er geen einde komt. Zo kun je dat ook hebben met dineren, zeker als je in goed gezelschap bent. De oplossing: veel gangen (en langzaam eten natuurlijk). Bij Fernando’s houden ze ook wel van lang tafelen, en vonden ze 3 of 4 gangen niet genoeg. Zij hebben gekozen voor een 5-gangenmenu. Dat zijn genoeg gerechten om je een paar uur lang een tongstrelende ervaring te geven.

Dit verrassingsmenu is het hele Valentijnsweekend te bestellen. Bepaal dus zelf of je vrijdag, zaterdag of zondag de eetkamer omtovert tot een luxe private dining locatie.

Prijs: € 47,50 p.p.
Optie: Fernando’s 5-gangenmenu
Afhalen: 12 t/m 14 februari tussen 17.00 en 18.00 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: 06 519 65 853

Rue de la Plume

Rue de la Plume Valentijnsdag 2021

Ook de dames van Rue de la Plume vinden dat Valentijnsdag dit jaar niet ongemerkt voorbij mag gaan. De viering daarvan gebeurt weliswaar noodgedwongen thuis, maar vier het dan wel met een restaurantwaardig feestmaal. Wat zij hebben bedacht is een 4-gangenmenu.

Maak het cirkeltje rond met wijnen die dit menu perfect kunnen begeleiden. Laat je adviseren welke wijnen en spijzen net zo hand in hand gaan als jullie. 

Prijs: € 42,50 p.p.
Opties: Extra aan te vullen met bijpassende wijnen.
Afhalen: 14 februari
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: 072 520 12 12

IJkgebouw

IJkgebouw Valentijnsmenu 2021

Bram Haver en zijn crew hebben de koppen bijeen gestoken en zijn met het volgende idee naar buiten gekomen: een 3-gangenmenu dat de hele Valentijnsweek te bestellen is. Dit menu wordt natuurlijk nog lekkerder met een bijpassende wijn. Bespaar jezelf een wandeling naar de winkel, en ga voor hun verleidelijke Portugese wijnsuggestie: Quinta dos Carvalhais – Duque de Viseu, Tinto Roriz. Een duurzaam en veelzijdig wijntje uit het Dão gebied in Portugal. 

Prijs: € 37,50 p.p.
Opties: Valentijnbox 3-gangenmenu. Eventueel aan te vullen met de wijnsuggestie
Afhalen: Wordt enkel bezorgd (zonder extra kosten)
Bezorgen: 9 t/m 14 februari tussen 14.00 en 20.00 uur
Bestellen: ijkgebouw.nl

De Koning

Love, life’s sweetest reward.
Let it flow, it floats back to you.
The lovebox soon will be making another run
The lovebox promises something for everyone

Dit is natuurlijk niet de originele tekst, maar de love boat vaart helaas niet meer uit om jullie kant op te komen. De lovebox van de Koning daarentegen, die kan jullie wel gewoon bereiken. Die is namelijk het hele Valentijnsweekend te bestellen. Dim het licht, zet de muziek op waar jullie voor het eerst samen op hebben geschuifeld en smikkel van de zes fantastische gerechtjes die dit menu jullie te bieden heeft. De box is inclusief een klein flesje cava per persoon.

Prijs: € 29,50 p.p.
Optie: Lovebox inclusief een klein flesje cava per persoon
Afhalen: 12 t/m 14 februari tussen 17.00 en 20.10 uur
Bezorgen: 12 t/m14 februari tussen 17.00 en 20.20 uur
Bestellen: online

Turfmarkt

Turfmarkt Valentijn 2021

Liefde is … acht verschillende lekkere dingen in één menu. Turfmarkt heeft een Valentijnsmenu met allemaal heerlijke gerechtjes die je kunt delen, inclusief een zoete afsluiter. Het menu heeft een Aziatisch thema en neemt je o.a. mee naar Japan. Omdat niet iedereen van kleine hapjes houdt is er ook een fantastische Porterhouse steak met gamba’s te bestellen (surf & turf). Zijn jij en je partner mans genoeg voor deze Steak van 1 kg? Beide opties zijn zowel 13 als 14 februari te verkrijgen.

Prijs: Menu € 23,75 p.p.
Surf & turf € 35,- p.p.
Opties: Valentijnsmenu of Porterhouse steak met gamba’s
Afhalen: 13 en 14 februari tussen 12.00 en 20.00 uur
Bezorgen: 13 en 14 februari tussen 12.00 en 20.00 uur
Bestellen: Online

Roberto Bar e Cucina

Roberto Valentijnsmenu 2021

Vind je Italiaans ook zo’n sexy taal? Ti amo, dat klinkt toch heerlijk! Wat ook heerlijk klinkt is de San Valentino box van Roberto. Met deze box tover je in een handomdraai een Italiaans diner op tafel. Een 3-gangenmenu, inclusief bruschetta met tomaat en huisgemaakt brood. Het menu bevat diverse smakelijke gerechtjes die je meevoeren naar het zwoele Italië. Buon Appetito!

Prijs: € 32,50 p.p.
Opties: San Valentino box. Eventueel aan te vullen met Aperitivo Rosso Antico en een Italiaans kaasplankje
Afhalen: 14 februari tussen 16.00 en 20.30 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: 072 582 35 68

De Kleine Waarheid

De Kleine Waarheid Valentijnsmenu 2021

De Kleine Waarheid heeft een menu met een duidelijk Valentijnsdag thema. Van deze gerechten krijg je het warm van binnen en buiten. Want zeg nou zelf: van een vurige kerriesoep en onweerstaanbare frietjes kom je toch meteen in de stemming?! In totaal krijg je zes gerechtjes, die jullie samen kunnen delen tijdens een romantisch Valentijnsdiner. Poets de kandelaar maar vast op en zorg dat je kaarsen in huis hebt, voor je het weet is 14 februari. 

Prijs: € 29,50 p.p.
Optie: D.K.W. Valentijns Box
Afhalen: 14 februari tussen 16.00 en 20.30 uur
Bezorgen: 14 februari tussen 16.00 en 21.00 uur
Bestellen: kleinewaarheid.nl

Gunnery’s

Gunnery's Valentijnsdag 2021

Zin om de 14e lekker bourgondisch een paar sticky ribs te verscheuren, met bbq-saus, knoflookbrood en een salade? Dan is Gunnery’s de plek waar je moet zijn. Over het algemeen hoeven spareribs niet te zwemmen, toch kun je ze lekker wegspoelen met een fles wijn die je erbij krijgt. Houd wel nog een gaatje over voor de hemelse chocolate lava cake. Alhoewel, een toetje past altijd toch?

Prijs: € 25,- p.p.
Optie: Gunnery’s Valentines
Afhalen: 14 februari tussen 17.00 en 20.00 uur
Bezorgen: Enkel af te halen (volgens online bestelmodule)
Bestellen: gunnerys.nl

Lindetuin

Lindetuin Valentijnsdag 2021

Valentijnsdag vier je meestal samen, maar ook als je alleen bent wil je natuurlijk lekker eten. De Lindetuin heeft gedacht aan zowel de koppels als de singles. Vier Valentijn uit zelfliefde of de liefde voor je partner. Maak er een feestje van met deze fantastische boxen, gevuld met ieder acht gerechten. Om het je helemaal gemakkelijk te maken kunnen de gerechten ook warm bezorgd worden. Het feest kan zelfs al een dag eerder beginnen, want Valentijnsdag begint bij de Lindetuin al op 13 februari.

Prijs: € 29,50 p.p.
Opties: Single box of share box. Eventueel aan te vullen met diverse bijgerechten of een dessert.
Afhalen: 13 en 14 februari tussen 13.00 en 20.00 uur (bij afhalen krijg je een gratis scroppino p.p.)
Bezorgen: 13 en 14 februari tussen 17.00 en 20.00 uur
Bestellen: info@restaurantlindetuin.nl

Uit India

Uit India Valentijnsdag 2021

De geuren die uit deze keuken komen zijn om van te watertanden. Uit India is een 100% vegetarisch restaurant, en zo dus ook hun Valentijnsmenu’s. Kies of er 3 of 4 gangen op tafel verschijnen. Daarnaast zijn ze ook hier flexibel, want je bent met hun menu’s niet gebonden aan Valentijnsdag zelf. Je kunt ze bestellen voor 12, 13 of 14 februari. Ben je bang dat Indiaas eten heel pittig is? Geen stress! Bepaal zelf of je mild, medium of spicy eet.

Prijs: 3-gangenmenu € 27,50 p.p.
4-gangenmenu € 35,- p.p.
Opties: Valentijn veg-mix 3 gangen of 4 gangen
Afhalen: 12 t/m 14 februari tussen 16.00 en 20.00 uur
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: uitindia.nl

1480 Foodbar

1480 Valentijnsdag 2021

Sharing is caring, dat geldt ook voor eten. Geniet samen van dit Valentino to share menu, bestaande uit vier toppers. Dit menu bevat naast eten ook iets anders lekkers, iets wat we nog niet eerder hebben gezien in deze lijst, en dat is een gin & tonic. Haal alvast het voorjaar een beetje in huis, terwijl jullie proosten met jullie GT’s. Cheers!

Prijs: € 32,50 p.p.
Opties: Valentino to share
Afhalen: 14 februari
Bezorgen: Enkel af te halen
Bestellen: 072 241 00 99

Meer tips

Interesse in een dinerbox, maar niet voor Valentijnsdag? Bekijk dan ons overzicht met meer dan 10 thuisdiners in Alkmaar. Meer aanbod voor afhalen en bezorgen in Alkmaar vind je natuurlijk op THUIS072.

Hebben we een Valentijnsbox gemist in bovenstaand overzicht? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan.