We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij UIT072 houden we van lekker eten en dat delen we graag met jullie. Dat doen we doorgaans bij restaurants of bij culinaire evenementen. Onlangs waren we echter bij Kookstudio Alkmaar. Heerlijk eten, alleen moesten we voor de verandering zelf aan de slag. En dat was leuk!

Kookstudio Alkmaar

Op het Heiligland zit sinds 4,5 jaar Kookstudio Alkmaar van Stefan Blok. Wat een aanwinst voor de stad! De kookstudio is prachtig en het kookworkshopaanbod is op niveau. Het team van UIT072 had ook niet anders verwacht. Stefan heeft al meer dan 28 jaar kookervaring en heeft met de crème de la crème van de Nederlandse chefkoks gekookt.

Kookstudio Alkmaar

De meiden zijn geconcentreerd en hard aan de slag

Afgelopen maandag mocht het team van UIT072 zelf aan de slag. Onder begeleiding van Stefan hebben we een driegangen sterrenmenu bereid. De borden waren een lust voor het oog en de smaken waren verfrissend.

We begonnen met een heerlijke zalmtartaar van rauwe en gerookte zalm en een creme van avocado. Voor extra textuur maakten we daarbij parmezaanse kaaskoekjes. Dit had het team nog nooit eerder gedaan, maar met de instructies van Stefan was het een piece of cake.

Ingrediënten zalmtartaar @ Kookstudio Alkmaar

Het begint natuurlijk met goede, verse ingrediënten

Als hoofdgerecht maakten we een kipfilet gevuld met duxelle (een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui en sjalot) en appel met daarbij worteltjes, asperges en krieltjes. De kip werd gegaard in de oven. Stefan legde ons uit hoe we gebruik kunnen maken van een oventhermometer om de gaarheid van de kip te kunnen controleren. Super handig om deze kennis ook thuis toe te passen.

Kipfilet met duxelle @ Kookstudio Alkmaar

Toen kwam het toetje: een gekookt chocoladecakeje met olijfolie. Weer eens wat anders dan boter. Het eindresultaat was wederom oogverblindend. We werden al een beetje op weg geholpen, omdat Stefan de coulis voor bij het nagerecht al eerder had voorbereid.

Ingrediënten Chocoladetaartje kookstudio Alkmaar

Voor…

Chocoladetaartje @Kookstudio Alkmaar

…en na 🙂

Na het dessert verzorgde Stefan nog een kopje koffie of thee. De avond was omgevlogen. Het team keerde voldaan en geïnspireerd terug naar huis.

Wij kunnen een kookworkshop bij Stefan aan iedereen aanraden. Ook kun je de kookstudio afhuren voor een verzorgde vergadering, maar je kunt Stefan ook inhuren voor een private dinner. Neem eens een kijkje op kookstudioalkmaar.nl voor zijn gevarieerde aanbod en een foto-impressie van de kookstudio.

Leuk om te weten

  • Kok Stefan heeft met grote namen gewerkt, in binnen- en buitenland.
  • Als leek is een avondje Kookstudio Alkmaar ook prima te doen. De uitleg is duidelijk en waar nodig is er uiteraard hulp.
  • Kortom: een gezellige avond bezig met vrienden, familie of collega’s

Kookstudio Alkmaar

Heiligland 13
1821 AB Alkmaar

072 – 51 13 974
kookstudioalkmaar.nl

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.