We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds Koningsdag is Egmond aan Zee het restaurant Comer by Polonio rijker. Wij gingen op een mooie zonnige middag lunchen en wat kan je hier veelzijdig en vorstelijk goed eten!

Aan de Boulevard Zuid tref je in nabijgelegen 072-kustplaats Egmond aan Zee sinds kort het prachtige restaurant Comer. Met zeezicht, net als de bovengelegen appartementen.

Voor degenen die bekend zijn in Egmond aan Zee, dit is waar jarenlang dat vervallen krot het uitzicht vervuilde – het nieuwe gebouw is echt een vooruitgang factor 100. Aan het gebouw bevindt zich een groot terras, vanwaar je over het licht-bewegende helmgras en de duinen naar de zee kijkt. De zonsondergang schijnt een plaatje te zijn vanaf het terras.

Dat is zowel van buiten als van binnen. Het interieur is bedacht door Jose Polonio himself en uitgewerkt door het gerenommeerde ESTIDA.

Denk daarbij aan een mooie mix van industrieel, hip en ruim opgezet (130 couverts!), maar toch met knusse elementen. De eyecatchende bar valt op door drie grote biervaten erboven, die aangesloten zijn op de tap. In het interieur geïntegreerde functionaliteit, gaaf!

Bar Comer Egmond aan Zee UIT072

Comer!

De bekende, van origine Spaanse chef-kok José Polonio is na een lange en avontuurlijke carrière neergestreken in het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee. Groot was zijn verbazing dan ook dat er – ’toevallig’ tot voor kort – nergens een goede schaal met fruits de mer te bestellen was.

Bij Comer (eten in het Spaans) is het een lust voor het oog en een lust voor de maag. In de grote schaal treffen we de meest verse producten uit zee, denk aan kreeft, gamba’s, wulken, mosselen oesters. Alles vreselijk vers en eventjes geblancheerd in zout water. We wanen ons in volledig Mediterraanse sferen, met dit genot op tafel en in onze hand een fris glaasje wit uit Spanje. Wat een beleving, en dat in Egmond aan Zee. Dit is genieten.

Fruits de mer Comer Egmond aan Zee UIT072

Fruits de mer, onweerstaanbaar!

Nadat we de schaal zo goed als leeg hebben gegeten lopen we even een rondje door de zaak. Er is een heuse seafoodbar waarin alles vers ligt te wachten om opgegeten te worden. Op de hoek van de bar staat een mooi stuk Iberico, waarvan het personeel vakkundig reepjes afsnijdt. Lekker als tussendoortje!

Iberico Comer Egmond aan Zee UIT072

Vakkundig afgesneden Iberico ham

Om een mooie impressie van de kaart te krijgen wordt ons drie hoofdgerechten voorgeschoteld die met zorg zijn bereid in de grote open keuken.

De tournedos is niet te versmaden zo lekker, die na een tijdje in de Black Bastard kamado aan tafel wordt afgetopt met zwarte truffel. Top! Wat bij dit gerecht zeker het vermelden waard is; het vlees hangt in stukken in de dry age kast. Op het moment dat het bereid gaat worden dan hakt José een stuk – naar wens en grootte – af.

Zeebaars, coquille, pulpo

Ook de zeebaars met cocquille en pulpo en de kabeljauw met beurre blanc zijn goed op smaak, met de bijpassende wijnen als afmaker. De zeebaars en coquille zijn heerlijk als duo, en de kabeljauw is perfect zacht met een mooi vanwege op de huid gebakken krokantje. Voor een mooi stuk vis op je bord zit je hier echt heel erg goed.

Tournedos Comer Egmond aan Zee UIT072

Tournedos met zwarte truffel

Kabeljauw met beurre blanc, yum!

Met nog een minimaal gaatje over gaan we het dessert in. Huisgemaakt kokosijs met een kern van ananas, met als vloeibare vriend een heerlijke Chileense dessertwijn. Naast de smaak is de opmaak eveneens prachtig, het dessert is een waardige afsluiting van een uitstekende maal. Dit is lunchen zoals lunchen ook kan zijn.

Dessert Comer Egmond aan Zee UIT072

Nothing beats a good dessert

José Polonio

De geboren Spanjaard maakt al jaren naam op het gebied van koken. Ergens in de jaren ’80 begon hij als chef-kok bij Nero, dat voordat het in Bergen zat een bistro in Alkmaar was. Later heeft hij restaurant d’Entree in Abbekerk bestierd. Daarnaast heeft hij jarenlang gewerkt als privé chef op superjachten, wat hem over de gehele wereld bracht. Nu is hij neergestreken in Egmond in Zee waar hij vol passie en met liefde voor de ingrediënten zijn magie doet. Deze passie geeft hij ook door aan de jongere generaties; het restaurant is tevens een opleidingsinstituut en daarnaast is José verbonden aan diverse opleidingsinstituten.

De beleving

Concluderend kunnen we stellig zijn. Van het vakmanschap van het personeel onder de bezielende leiding van José Polonio, tot aan het interieur toe en natuurlijk niet te vergeten de recepten, alles draait hier om de beleving en smaak. En dat is ruimschoots te merken!

Meer over Comer

Leuk om te weten

  • De uitgebreide cocktailkaart is zeker de moeite waard en op verzoek maken ze ook heerlijke mocktails buiten de kaart om
  • José Polonio maakte ooit naam met Nero (toentertijd nog in Alkmaar)
  • Het restaurant heeft een inhouse patissier die alles van de koekjes bij de koffie tot aan het dessert maakt

Comer by Polonio

Boulevard Zuid 7
1931 AC Egmond aan Zee

072 843 5181
https://restaurantcomer.nl/

Openingstijden

  • Zo – do 10.00 uur – 00.00 uur
  • Vr – za vanaf 10.00 uur – 01.00 uur