We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

Boekel, De Rijp, Karavaan, theater

Yes! Van Hemelvaart tot Pinksteren is het weer zover: Karavaan Festival 2019! Met een nieuwe locatie voor het festivalhart, maar met het vertrouwde theater op bijzondere plekken in Alkmaar. Van bos tot fabrieken en van bedrijven tot monumenten.

Ken je Karavaan nog niet? Geen probleem! Wij geven je 6 redenen waarom je dit niet mag missen.

De tips van UIT072

Dit mag je niet missen bij Karavaan

1. Straattheater in het Victoriepark

Triple Tom is een ode aan de vitaliteit en ouderdom. (Foto: Luka Dakskobler)

In het nieuwe festivalhart in het Victoriepark krijg je dagelijks je gratis portie straattheater. Hilarische slapstick, bijzondere illusies en spectaculaire capriolen. Elke dag wat anders.

Wanneer: 30 mei – 10 juni
WaarFestivalhart Victoriepark
Meer info

2.Hermes (wereldpremière!)

 70 minbinnenconcertlanguage no problemMuziekop loopafstand festivalhartrolstoeltoegankelijkwereldpremiereFestival Hermes Wereldpremière | klassiek en modern versmelten tot episch meesterwerk

Klassiek en modern versmelten tot episch meesterwerk

Ze speelden zalen over de hele wereld plat, van New York en Istanbul tot Berlijn. Nu staan ze in Alkmaar. Alleskunner Burak (Istanbul) en het Musica Sequenza (Berlijn) versmelten klassiek en modern tot een episch meesterwerk.

Wanneer: 7-8 juni
Waar: Grote Kerk Alkmaar
Meer info

3. Kinderkaravaan

Karavaan Festival Alkmaar Moustachio

Moustachio: een Mexicaanse mariachi band op een Hollandse boerderij

Karavaan Festival denkt ook aan de kleintjes: beide Pinksterdagen is het Kinderkaravaan. Aanraders: de bekende Gruffalo komt naar het Victoriepark en de muzikale voorstelling Moustachio neemt je mee naar de Alkmaarse Kaasboerderij Zeilzicht.

Wanneer: 9-10 juni
Waar: divers
Kaarten en meer info

4. Livemuziek in het park

Marvin Dee Band @ Karavaan Festival

Marvin Dee Band brengt doordachte pop/rock met prominente achtergrond-vocalen

Naast veel theater is er bij Karavaan ook 10 dagen lang, elke dag een ander bandje. Met gratis toegang zomers dansen in het gras met een drankje in je hand. Aanraders: 31 mei Bovenste knoopje open (Nederpop),  8 juni Marvin Dee Band (pop-rock).

Wanneer: 1-10 juni
Waar: Victoriepark
Kaarten en meer info

5. Tentjestheater

Tentjestheater Karavaan

Nieuw op het festivalhart: het Tentjestheater

Nieuw dit jaar: Tentjestheater. In het festivalhart geniet je voor slechts € 3 van korte voorstellingen met heerlijk, grappig en verrassend theater in een tent. Voor slechts € 7 pik je 2 voorstellingen mee én krijg je een drankje bij de bar.

Wanneer: 30 mei – 10 juni
Waar: Festivalhart Victoriepark
Meer info

6. Uniek locatietheater

Duinland Karavaan

Duinland: over stedelingen in een duinland-community

Naast het festivalhart in Alkmaar zijn er veel meer voorstellingen op unieke locaties in de buurt. Over de dilemma’s van het boerenleven in Heerhugowaard, over je roots in Bergen aan Zee, of een underground afterparty in de parkeergarage van het Kwakelhuis. Genoeg keuze!

Wanneer: 30 mei – 10 juni
Waar: divers
Kaarten en meer info

Meer info

Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Expeditie Egmond bijvoorbeeld.

In het festivalhart van Karavaan kom je naast bovengenoemd gratis straattheater en livemuziek ook voor de perikelen van het Ministerie van Alkmaarse Zaken, het pop-up restaurant ‘Tineke Kookt’, suppen, picknicken, jeu de boules, yoga en nog veel meer.

Kijk op karavaan.nl voor informatie en kaartverkoop.


Kaart wordt geladen...