We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  17:45 - 04:00

gratis, Pop

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Popronde! Vrijdag 9 november kun je muzikaal genieten tot je een ons weegt: 34 bands die door heel Alkmaar spelen op diverse podia. Wij hebben 5 goede tips voor jou!

De Popronde presenteert jaarlijks circa 130 Nederlandse artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden ‘right in your face’, in de buurtkroeg op de hoek.

Het volledige programma vind je op popronde.nl, hier komen onze bindende tips:

1. MORADO

Een vijfkoppige band die nog het beste samen te vatten valt als psychedelische indie pop met flinke invloeden uit de jaren ’60. Lekker catchy en melodieus. Hun live optredens zijn kwalitatief zeer sterk!

Hoe laat: 20:00 uur
Waar: Kowalski

2. BAPTIST

BAPTIST is electro op een compleet eigen wijze met een donker randje. De show wordt gecomplementeerd met live visuals die voor een heel vette ervaring zorgen. Ga dat checken!

Hoe laat: 21.30 uur
Waar: De Hub

3. Meis

Eigenlijk kunnen we Meis het beste samenvatten met deze quote:

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

Hoe laat: 22.30 uur
Waar: Hi-Fi Klubben

4. Bawrence of Aralia

Deze mag je niet missen! Dit is het enige optreden van de band met de leukste naam deze Popronde, en gelukkig voor ons in Alkmaar. Deze laidback indie sound doet denken aan Bon Iver of aan Mac DeMarco. Aanradertje dus!

Hoe laat: 22.50 uur
Waar: Het Gulden Vlies

5. Karel

Niemand gaat harder los op de muziek van Karel dan Karel zelf. Solo synthpop act die een lach op je gezicht tovert en iedereen met een drankje op laat bewegen alsof het niets is.

Hoe laat: 23:15
Waar: Podium Victorie

Waar vind je de podia?

Hier vind je de locaties waar bovenstaande artiesten optreden:

Kaart wordt geladen...

Meer over de Popronde

Informatie

Voor alle informatie over de Popronde kun je vanaf 19.00 uur de infostand op de Platte Stenenbrug bezoeken. Bij de infostand kun je ook allerlei merchandise zoals Popronde CD’s van de vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts, petjes en paraplu’s aanschaffen.

Als ode aan de in 2017 overleden voorzitter van Stichting Popwaarts, Paul Smits, is de Paul Smits Award in het leven geroepen, de award voor de favoriete performer van de Popronde bezoeker. In iedere stad kan het publiek haar stem uitbrengen bij de infostand!

De afterparty begint om 00.15 uur in Podium Victorie.

 


Kaart wordt geladen...