We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  13:00 - 23:30

Europa, film

Vier dagen lang (1/2/3/4 november) vertoont Filmhuis Alkmaar de nieuwste Europese filmproducties van dit filmseizoen. Een prachtige ode aan Europese Cinema met (toekomstige) prijswinnaars en unieke previews.

Wat kan je verwachten in het Filmhuis?

Unieke voorpremières, de fantastische openingsfilm Cold War, klassiekers, nieuwe films van Lars von Trier en Paolo Sorrentino en diverse (na)gesprekken stemmen tot nadenken, amuseren, ontroeren, schokken en verwonderen.

De diverse landen van herkomst verraden hoe rijk en veelzijdig de Europese cultuur is. De selectie van het Filmhuis reikt van Scandinavië tot aan het zuiden van Italië en behelst een schat aan genres en onderwerpen. De meeste films komen rechtstreeks van de festivals in Berlijn, Cannes en Venetië.

Grijp je kans om als eerste – het zijn bijna alle unieke voorpremières – deze filmjuweeltjes tot je te nemen.

Het Programma

Filmhuis Alkmaar en Cinebergen hebben ook dit jaar weer de handen ineengeslagen om binnen vier dagen tijd de parels crème van de Europese Cinema te vertonen.

Naast de veelzijdigheid aan landen, kent het festival ook randprogrammering. Filmkrant Live- journalisten Joost Broeren en Laura van Zuylen presenteren hun favoriete Europese Films: Trainspotting en Otto e Mezzo van Fellini. De ultieme klassiekers Stalker en Mon Uncle zijn nogmaals te zien.

Ook waagt het festival zich aan het horror-genre: naast Mandy bezorgt de nieuwe Guadagnino je een zinderende avond, met Susperia en inleidingen door Vincent Hoberg van Schokkend Nieuws Filmmagazine.

Tot slot gaan we naar aanleiding van het hartverscheurende Girl in op universele thema’s als identiteit & gender. Het panel wordt o.a vertegenwoordigd door Sophie Schers van het Transgender Netwerk Nederland en filmjournaliste Gerlinda Heywegen.

Win kaarten!

Kans maken op 2 vrijkaarten én een gave Filmhuis Alkmaar Goodiebag? Laat op Facebook weten met wie je naar de film wilt:

https://www.facebook.com/uit072/posts/1756502037792811?__xts__%5B0%5D=68.ARB1qfy3m9eSqSUlgEk5zz_kGYyT0ICH5kXEFyNqUIhjh82yigk5mtAM9d3-MF0iWyUet3MsAABIQBV9dUDye2MAFVb0DyMN27Lm_Zy6sH6n07NR6CgF_zs_oKFDreDREkK4_R7SeOsKPSyhHszX7pIsdCrbEtu4-FKx0UmqihQuNhdDYDSWxq3iu6zflHaax7GyHo1qKzuNI2N_O6FGobh59OGgbQdQ0Jk&__tn__=-R

Meer info en kaarten

Ga naar filmhuisalkmaar.nl.


Kaart wordt geladen...