We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wellness Nietes in het anderhalvemetermuseum

  Hele dag

moderne kunst, museum

Musea mogen sinds 1 juni weer bezoek ontvangen, maar zo’n bezoek ziet er heel anders uit sinds het coronavirus de wereld in zijn greep houdt. Gelukkig is het Stedelijk Museum Alkmaar ook weer te bezoeken. 

Anderhalvemetermuseum

Met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard, van vooraf een plek reserveren tot handen reinigen en éénrichtingsverkeer in het gebouw. Omdat er al zo veel moet, terwijl een bezoek aan een museum juist een ontspannen en prettig uitje zou moeten zijn, heeft Stedelijk Museum Alkmaar kunstenaarscollectief Circus Engelbregt gevraagd om na te denken over het anderhalvemetermuseum.

Opgewekte stemming

Kunstenaars Martijn Engelbregt, Allard Medema, Nikki Loef en Sjoerd Kaandorp bogen zich over de ontvangst, de te volgen protocollen en het managen van het eenrichtingsverkeer in het museum. Hun ingrepen brengen de gasten in een opgewekte stemming zodat deze optimaal van de tentoonstellingen kunnen genieten.

Prettigheidsmolen

De hal bij binnenkomst ontvangt de gasten in een oase van planten en biedt gelegenheid voor een ontspannende handenmassage. In het museum geldt weliswaar eenrichtingverkeer, maar het is de kunstenaars gelukt om bezoekers met zo min mogelijk pijlen en verboden door het gebouw te loodsen. Roze gekalligrafeerde teksten geven aan hoeveel ‘mensen’ zich in een zaal bevinden en aanwijzingen zijn door de prettigheidsmolen gehaald. Dus niet: “Het is verboden de kunstwerken aan te raken” maar “laat u raken maar raak niets aan”. En: “Maximaal 20 personen” wordt dan: “Ruimte voor 20 ‘mensen’”.

Knuffel op afstand

Vanaf 16 juni kunnen ‘mensen’ op gepaste afstand een knuffel te geven aan een ander met de installatie “Knuffel op afstand” (Allard Medema, 2017). Wat heerlijk dat een knuffel weer mag!

Meer info

  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
  • Prijzen: volwassenen € 12; CJP/AlkmaarPas € 8
  • Gratis entree: jongeren t/m 18 jaar, Vrienden van het museum, Museumkaart, ICOM en Vereniging Rembrandt

Reserveer je bezoek

Stedelijk Museum Alkmaar werkt met een online reserveringssysteem voor een bezoek aan het museum, de museumwinkel of het café. Je kunt hier reserveren.

 


Kaart wordt geladen...