We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

World Press Photo Exhibition 2020 in Grote Kerk

  11:00 - 17:00

foto, kunst, tentoonstelling

Op vrijdag 17 juli opent de indrukwekkende fototentoonstelling ‘World Press Photo Exhibition’ in de Grote Kerk Alkmaar. De collectie belangwekkende persfoto’s is de komende weken gratis in de kerk te bewonderen.

De winnende nieuwsfoto’s zijn door een onafhankelijke jury geselecteerd uit bijna 74.000 beelden ingestuurd door meer dan 4.000 fotografen uit 125 landen.

Meest indrukwekkende nieuwsfoto’s vanaf 17 juli in Alkmaar

De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profit organisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk!

Meer over de World Press Photo Exhibition

Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s zijn deze zomer in de Grote Kerk Alkmaar te zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest.

Veiligheid voorop

Dit jaar is er met extra veel persoonlijke ruimte en een uitgebreid pakket corona-aanpassingen voor de veiligheid van alle bezoekers. Dit alles om een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s te hebben.

Meer informatie en kaartverkoop

Het vooraf reserveren van een gratis ticket voor een bezoek aan de kerk is niet meer noodzakelijk. Wel geldt er een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk aanwezig mag zijn.

Wil je dus graag verzekerd zijn van toegang op een bepaald tijdslot? Dan is het nog steeds mogelijk om vooraf een gratis kaartje te reserveren via de website. Kies bij het reserveren in de kalender voor de gewenste datum en tijd. LET OP bij het reserveren: de expositie is alleen te bezichtigen van 17 juli t/m 23 augustus.

Meer info


Kaart wordt geladen...