We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook dit jaar brengt UIT072 weer een overzicht van de lekkerste kerstmenu’s in Alkmaar. Om heerlijk van te genieten met familie en vrienden. Als je geen zin hebt om zelf in de keuken te staan met de feestdagen, dan mag je dit overzicht van de fijnste Alkmaarse restaurants niet missen.

Net als afgelopen jaren hebben we de 10 lekkerste kerstmenu’s in Alkmaar op willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet. De restaurants die al vol gereserveerd zijn, hebben we weggelaten. Veel Alkmaarse restaurants bieden bovendien een kerstbrunch. Niet genoemd in dit overzicht, maar zeker ook de moeite waard!

Heb je aanvullingen? Laat het ons weten, zo houden we het overzicht samen actueel. Als bonus hebben we nog een tip voor een gezellige kerstborrel voor je!

Speciale kerstmenu’s

Restaurant Vito

Vito Alkmaar

Bij Vito geniet je van smaakvolle Italiaanse gerechten. Laat je verrassen door een exclusief 5 of 6-gangen kerstdiner in Vito style, met onder meer een proeverij van Toscaans rasvarken en truffelrisotto. Het bijpassend wijnarrangement van Italiaanse kwaliteitswijnen is ook voor bob beschikbaar.

59,50 (5-gangen)  Wijnarrangement Bekijk menu Reserveren

’t Stokpaardje

Stokpaardje headerHet team van ’t Stokpaardje heeft weer zin om met jou een van de kerstdagen door te brengen. De kok heeft een prachtig 7-gangen diner samengesteld wat, samen met het uitgelezen wijnarrangement, een avond onbezorgd genieten waarborgt. Een kerstmenu met wildgerechten, maar ook een snoekbaarsfilet met gerookte paling en romige kreeftensaus komt voorbij.

87,50 (7-gangen)  Wijnarrangement 55,00 Bekijk menu Reserveren: 072-512 8870
Lees onze review van ’t Stokpaardje

’t Fnidsen

Rib-eyeKom heerlijk genieten tijdens de kerstdagen bij ’t Fnidsen. Op het 4 of 5-gangen menu staan vis en hert met als sluitstuk een Gateau Opera met koffie, chocola en caramel. ’t Fnidsen is een initiatief van Sam Piscaer en Martijn Rootring. Bij alle gerechten staan lokale producten centraal en worden groentes uit de eigen moestuin gebruikt.

55 (4-gangen)  Bijpassende wijnen los per glas,  Bekijk menu Reserveren
Lees onze review van ’t Fnidsen

Turfmarkt

Turfmarkt AlkmaarBij de Turfmarkt wordt een 4-gangen kerstmenu geserveerd met bijzondere gerechten als calamares/octopus of eendenborst, gerookte zwaardvis, gevolgd door wildzwijn of griet. En als afsluiter een dessert met (veel) chocola en champagne sorbet.

42,50 (4-gangen)  Bekijk menu Reserveren: 072 531 4000
Lees onze review van Turfmarkt

Grand Café De Kleine Waarheid

Op het 4-gangen kerstmenu van De Kleine Waarheid staan carpaccio of een groente torentje, een huisgemaakte bospaddenstoelen cappuccino, hert of varkenshaas of roodbaars of ravioli en tot slot een notencake met witte chocolademousse. Het 6-gangen menu start met andere voorgerechten en kent een extra tussengerecht met gamba’s en een extra dessert met kaas.

40,00 (4-gangen) Bekijk menu  Reserveren: 072 512 4724

Heerlijk Nel

Interieur heerlijk nelAls hoofdgerecht serveert Heerlijk Nel met kerst een Ossenhaastournedos Stroganoff. Ik ben vooral benieuwd naar het taartje van vijg, ricotta en spek met balsamico glace dat eraan voorafgaat. Dit taartje staat ook op het vegetarische kerstmenu; daar is het hoofdgerecht een truffelrisotto met grana padano.

49,50 (5-gangen) Wijnarrangement 23,50  Bekijk menu Reserveren: 072-511 1868
Lees onze review van Heerlijk Nel

Heeren van Sonoy

Heeren van Sonoy: Terras

Nog geen plannen voor de kerstdagen? Geniet dan samen met vrienden en familie op een sfeervolle locatie van het uitgebreide 6-gangen kerstdiner van Heeren van Sonoy. Met voldoende smakelijke keuzemogelijkheden per gang om het iedereen naar de zin te maken.

59,50 (6-gangen)  Bekijk menu Reserveren: 072 512 1222
Lees onze review van Heeren van Sonoy

Wolf Kitchen Bar Hotel

Deel met MIJ dessert

Geen kerstmenu bij Wolf, maar in kerstsfeer a la carte dineren met heerlijke, extra gerechten buiten de kaart om. Het bourgondisch óf culinair kerstdiner wordt muzikaal omlijst door Stef Horn, de jonge en talentvolle zanger uit Alkmaar. Je kunt hier ook op de foto met de leukste kerstprops in de kerst fotobooth.

Bekijk menu  Reserveren: 072 520 5969

Til38

Bij Til38 krijg je na een amuse twee koude en twee warme gerechtjes naar keuze uitgeserveerd als ‘shared dining’. Daarna volgt een proeverij van zoetigheid en wordt het kerstmenu afgesloten met koffie/thee met huisgemaakte friandise.

57,50 (5-gangen)  Bekijk menu Reserveren

Lees onze review van Til38

UIT INDIA

'Chicken' masala bij UIT INDIA Alkmaar

Eens een keer wat anders met kerst? Wat dacht je van Indiaas? Bij Uit India eet je dit jaar op eerste en tweede kerstdag een 4 gangen menu voor € 40. Volledig Indiaas en volledig vegetarisch, met een 100% vegan optie.

43,50 (4-gangen) Bekijk menu Reserveren: 072 7850209

Lees onze review van UIT INDIA

Extra tips in 072

Bonustip voor deze feestmaand

Spaanse kerstborrel

Tapas bij Granada

Genieten van een gezellige kerstborrel met je favoriete collega’s, vrienden of familie? Dat kan de hele maand december bij Granada Food & Wine met een Bebida Y Tapas arrangement in kerststijl. Met een glas Cava, 3 pintxos, 2 tapas en 2 drankjes naar keuze.

19,50  Wijnarrangement  Reserveren: 072 512 8115
Lees onze review van Granada

 

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.