We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is kerst! Nou ja, het is bijna kerst in Alkmaar. Met onze boom in huis, de versierde etalages, de zangkoren op straat zit de sfeer er echter al goed in. De hoogste tijd om na te denken over het kerstdiner.

Met de daadwerkelijke feestdagen gaan we ook nog eens lekker met vrienden, geliefden en dierbaren eten. Heb jij geen zin om in de keuken te zwoegen? Dan ben je hier goed: UIT072 heeft 8 restaurants met kerstmenu’s in Alkmaar.

 

Vito’s

Op de eerste kerstdag schotelt chef-kok Jan-Willem de Jong een vijfgangendiner voor, wat uit te breiden is naar zes gangen. Alleen het hoofdgerecht al: gebraden hertenrug met gestoofde balsamicopeer, gestoofde hertenbitterbal, fregola, bitterkoekjes en jus van rode wijn. Kerst met een Italiaans tintje, helemaal bueno!

Bekijk het kerstmenu bij Vito’s

 

’t Stokpaardje

Iedere Alkmaarder moet hier eens gegeten hebben. Eten op niveau, in een prachtige ambiance. Ook tijdens de kerst is het dit jaar weer enorm genieten. Het is een kleine uitschieter qua prijs, maar wat wil je dan ook met wilde duif, de beste tonijn, en ‘een trilogie van wild’. Laat je verrassen en geniet.

Bekijk het kerstmenu bij ’t Stokpaardje

 

Italico Ristobar

Nog een Alkmaarse Italiaan! Kijk voor het gevoel eens naar een oude Italiaanse film. Als dat te veel gedoe is, slinger dan The Godfather aan. Italianen, familie en gezamenlijk eten passen als een drie-eenheid bij elkaar. Tagliolini, gnocchi, en nog veel meer van dat soort Italiaanse termen komen je tegemoet. In dit familierestaurant kom je enorm goed aan je trekken. Let vooral op de geweldige Roberto met zijn uitgebreide kennis van wijn.

Bekijk het kerstmenu op hun site

 

De Fransman

Je kan natuurlijk heerlijk fonduen. En heel veel wijn drinken. Dat kan prima bij De Fransman. Maar ze hebben ook nog eens een fantastisch kerstmenu. Een lekkere fondue van wild, of anders een vertrouwde ossenhaas. Uiteraard kan een kaasfondue ook. Joyeux Noël!

Bekijk het kerstmenu van De Fransman

 

Fellini

Een vrij recente aanwinst in Alkmaar. De combinatie van goed eten en het clubgevoel is daarnaast ook nog eens een enorm goede aanwinst. Op kerstavond, gratis twee glazen cava bij een diner voor twee personen Eerst heerlijk eten, en op tweede kerstdag kunnen vanaf 23.00 uur de voetjes van de vloer.

Meer informatie over kerst bij Fellini

 

Rue de la Plume

Dit bijzondere restaurant heeft een bijzonder kerstmenu. Uiteraard hert, want dat hoort. Maar ook een surf’n turf biologisch kalfsvlees van Wekerom, kreeft en gamba’s. Als je er gaat eten zou ik zeker een wijnarrangement erbij nemen, want dat ziet hier wel snor.

Bekijk het kerstmenu op hun site

 

Gulden Vlies

Deze Alkmaarse klassieker heeft een à la carte kerstmenu. Oud, vertrouwd, niets mis mee. Denk aan Gerookte Eendeborst, Lamsnek en diverse visgerechten en maaltijdsalades. Wat ze serveren is goed. Dat doen ze al jaren. Het is er gezellig, persoonlijk en leuk. Kerst kan hier niet stuk.

Meer informatie

 

Granada

Eerlijk, puur en goed eten. UIT072 was hier al even spieken tijdens het wildmenu. Met dat in ons achterhoofd, hebben wij er het volste vertrouwen in dat het eten met kerst ook weer dik in orde is. Met kerst stel je hier je eigen 3- of 4-gangen menu samen. Zalm, konijn, ribeye, voor ieder wat wils.

Bekijk het kerstmenu van Granada
Lees onze review over Wildavond bij Granada