We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Kerstwinkel in Alkmaar is sinds zaterdag 26 september 2015 open voor publiek. In de VS bestaat het concept al enige tijd, maar in Nederland is het nog wat raar: kerst in september.

Ander soort kerstbeleving in Alkmaar

De broers Stefan en Michel Gozeling zijn de eigenaren van een tuincentrum in Santpoort, dat doorgaans flink uitpakt met exclusieve kerstspullen. Zij benaderden vriend Casper van Duijn, die het niet meer zo naar zijn zin had bij het tuincentrum waar hij werkte. Casper was gelijk enthousiast over het idee van de Kerstwinkel.

“Omdat dit inspeelt op de behoefte aan een ander soort kerstbeleving. Er zijn hier dingen te koop die je de komende tijd in tuincentra en warenhuizen niet zult tegenkomen. Exclusiviteit is belangrijk. Je ziet hier veel met de handgemaakte ornamenten en beeldjes. En je kunt de kerstboom een thema geven, zoals Coca Cola, Elvis Presley of de Disneyfilm ’Frozen’.”

Het winkelpandje, voorheen het domein van sigarenhandelaar Hagenaar, is tot 1 januari gehuurd. Maar Casper sluit niet uit dat het succes zo groot is dat De Kerstwinkel daarna het hele jaar door, geopend blijft.

“Waarom niet? In Amsterdam is ook zo’n soort kerstwinkel. In Brugge zijn er zelfs drie. In Duitsland en Amerika vind je er in de grotere steden altijd wel een paar. In de zomer naar De Kerstwinkel? Misschien dat het straks ook hier in Alkmaar kan. We horen nu al heel enthousiaste reacties.”


Kaart wordt geladen...