We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Juli in Alkmaar: de zomer is begonnen en het is tijd voor bandjes, festivals, theater en strand! In de Alkmaarse uitagenda de leukste 10 todo’s voor deze maand overzichtelijk voor je op een rij.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Vaandeldrager van Rembrandt in Alkmaar

Vaandeldrager - Rembrandt

De hele maand juli is een meesterwerk van wereldniveau te zien in Alkmaar! Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk ‘De Vaandeldrager’ van Rembrandt gaat, voordat het blijvend een plek krijgt in de eregalerij van het Rijksmuseum, op tournee langs de 12 provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland.

2 t/m 31 juli 2022
Meer info

2. Vrienden van de Hout én Podium Onder de Boom

Header Houtpop 2019

Live muziek en beeldende kunst vanaf een kleedje in de Alkmaarderhout. Zondag 3 juli vanaf 13:30 Vrienden van de Hout Live met Midnight Maniacs, Monkey Sandwich, Rits Rats en Rachel. En op zondag 17 juli is het weer tijd voor Podium onder de Boom!

Zo 3 juli, zo 17 juli
Meer info

3. STOKED! Beachbar

Stoked BeachbarBrouwerij STOKED! uit Bergen opent een eigen beachbar in Bergen aan Zee! STOKED! Beachbar opent deze zomer de deuren in Fisher’s Bergen aan Zee, een plek die de surfers aan het hart ligt. Aanstaande zaterdag 2 juli wordt de beachbar feestelijk geopend met de surfrockband The Steamsurfers.

Vanaf 2 juli

4. Zomer op het Plein

Zomer op het Plein

Tijdens het tweede Zomer op het Plein-weekend staan optredens gepland van Kasper van Kooten, Erwin van Ligten / Eric Vaarzon Morel en Steffen Morrison. Later deze maand komen ook o.a. Tom Knol, Marlijk Weerdenburg en Carel Kraayenhof langs op het Canadaplein.

Elk weekend
Meer info

5. Zondeval Live Eindfeest

Paardenraces bij Drafbaan AlkmaarDe eerste editie van het Zondeval Live traject komt helaas ten einde! Maar niet voordat we een goed feestje hebben gegeven in Podium Victorie. Geniet van maar liefst 7 verschillende optredens van Yoanne, Pixel, Eyecloser, Dean Presley, Steef Kamper, Kenny Reppe en Atom.

Za 16 juli
Meer info en (gratis) kaarten

6. Drinking Olympics @ Hal 25

Terras HAL25

Op 9 juli zal het terrein van Hal 25 omgetoverd worden tot een arena waar de Drinking Olympics zullen plaatsvinden. De avond bestaat uit bekende en onbekende (drank)spelletjes. Jouw kennis en kunde, maar vooral je drinkkwaliteiten, zullen op de proef worden gesteld.

Za 9 juli
Meer info…

7. Move the City Festival

Move the City Festival

Dit splinternieuwe festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Heel Cultureel Alkmaar bundelt haar krachten., zodat jij kan genieten van een gezellig weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen in De Mare.

8 tot 10 juli
Meer info…

8. Kaasfestijn van Neder en Daan

Geitenkaas in lentekruiden | zwarte peer

In juli en augustus organiseren Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal en Neder 4 culinaire avonden die helemaal draaien om kaas: Kaasfestijn.

Er worden 6 gerechten  geserveerd die allemaal één bijzondere Nederlandse kaas in de schijnwerpers zetten. Iedere editie komt één van de kaasmakers iets vertellen over zijn/haar kaas. Niet te missen voor de echte kaaskop!

21 en 28 juli
Meer info…

9. Live optredens in Café Paradiso

Café ParadisoIn Café Paradiso op de Platte Stenenbrug staat deze maand weer elke vrijdag gratis live muziek gepland! Kom gezellig een drankje doen en neem je oordopjes mee.

Bekijk de maandagenda

10. Lindegrachtconcerten

Lindegracht Concerten

De Alkmaarse Lindegrachtconcerten konden afgelopen jaar niet doorgaan in verband met Corona. Dit jaar zijn er drie concerten in het vooruitzicht! Vanwege werkzaamheden dit jaar op het Canadaplein.

12 en 26 juli
Meer info…

Bonustip: ontdek Liberté met korting

Speciaal voor jou hebben we een superdeal kunnen regelen bij het nieuwste restaurant van Jeroen Klepper in Schoorl: Liberté. Als je deze maand bij je reservering aangeeft dat je via UIT072 komt, krijg je een driegangen Chef’s Menu voor een spotprijs.

Meer info…

Extra