We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wijnspijs wandeling Alkmaar 2019: een korte terugblik

't FnidsenWolfHeeren van Sonoy

Voor lekker eten en goede wijnen kun je ons altijd wakker maken. Dus voor 6 heerlijke wijn-spijs-combinaties offeren we graag een zondagmiddag op! Op naar de WijnSpijs Wandeling Alkmaar.

Na een zonnige WijnSpijs Wandeling in Bergen eerder dit jaar, was het afgelopen zondag tijd voor de Alkmaarse editie. Acht restaurants deden mee, waarbij iedere deelnemer er 6 op zijn of haar route krijgt. Dit waren de 6 waar wij langs mochten.

1. 1480 Foodbar

We begonnen deze editie waar we de laatste Amusetour eindigden: 1480 Foodbar. Bij de vorige wandeling, slechts 2 weken geleden, gooiden ze hoge ogen met hun tartaar van zeebaars. Zowel bij de gasten als het personeel was dit zo goed bevallen, dat ze het een keer in de herhaling gooien. En dat is geen straf natuurlijk.

1480 Foodbar - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

 Wijn: Spier Chenin Blanc 🇿🇦
 Spijs: Zeebaarstartaar | soja | limoenmayo | furikake
Ook in de: Beste Cocktails van Alkmaar

2. High5

Next up: High5. Zachte geitenkaascrème met een Spaans bubbeltje. Een prima afwisseling tussen de steviger gerechten, maar geen hoogvlieger.

High5 - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

Wijn: Cava 🇪🇸
Spijs: Geitenkaascrème | crouton | sla
UIT072 Review: High5: fijn eten en fijne wijnen voor een nog fijnere prijs

3. Heeren van Sonoy

Altijd goed toeven in deze prachtige klassieke locatie. Op het menu de meest bijzondere spijs van deze WijnSpijs Wandeling: steenbolk. Steenbok? Nee, steenbolk, ook wel steenwijting genoemd. Een fijne, fragiele vis die het meest op kabeljauw lijkt. Uitdagend gecombineerd met pompoencrème en spruitjes. De Italiaanse pinot grigio is heerlijk zacht en fruitig en combineert mooi.

Heeren van Sonoy - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

Wijn: Pinot Grigio 🇮🇹
Spijs: Steenbolk | pompoencrème | spruitjes | beurre blanc
UIT072 Review: Proefpourri bij Heeren van Sonoy

4. Bubbels & Bites

Opvallend genoeg is Bubbels & Bites de enige die vlees op het menu heeft én de enige met een rode wijn. De Merlot uit de Bordeaux is een klassieke combi met de supermalse Black Angus steak met champignons. Gewoon een ouderwets lekkere wijn en spijs.

Bubbels & Bites - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

Wijn: Merlot 🇫🇷
Spijs: Black Angus Steak | Champignons

5. Wolf

Ook Wolf wist 2 weken geleden te bekoren in de vorige culinaire wandeling. En ook hier springen ze er weer positief uit! Een heerlijke bisque van kreeft, gegoten op een ravioli gevuld met kabeljauw en getopt met zeekraal, chioggiabiet en vongole. Erbij misschien ook wel de lekkerste wijn: een goudkleurige Chardonnay, zacht, rijp en subtiel eikenhout. Topper!

Wolf - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

Wijn: Chardonnay 🇫🇷
Spijs: Bisque kreeft | ravioli | vongole

6. ’t Fnidsen

Laatste op onze route: ’t Fnidsen. De verwachtingen liggen hoog hier en het resultaat is een gerecht dat er prachtig uitziet. De heilbot komt in een mooie combinatie met jus de cèpes en andere paddenstoelen. De wijn komt van de Central Coast in Californië en is strogeel met fruitige aroma’s en een romige frisheid.

Fnidsen - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

Wijn: Chardonnay 🇺🇸
Spijs: Heilbot | truffelpuree | cèpes | zwam
UIT072 ReviewRestaurant & Wijnlounge Fnidsen: wijn en spijs op niveau

Meer WijnSpijs

Loop je ook mee?

Wil je ook een middag happen en stappen? Houd dan UIT072 in de gaten: in 2020 staan er weer 8 amuse- en wijnspijs tours op de agenda.

De volgende WijnSpijs Wandeling Alkmaar is op 8 maart 2020.