We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
BHbb3Lt0HR8

De bartender. Degene die de drankjes inschenkt, verhalen aanhoort en je welkom laat voelen in het café. UIT072 gaat op zoek naar de Leukste Bartenders van Alkmaar! Jullie hebben 5 bartenders genomineerd die we de komende weken ’t hemd van het lijf gaan vragen. Deze keer leggen we 5 vragen voor aan Jan (26), vaste bartender bij Aloha Café.

1. Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

“Hiervoor werkte ik voor een supermarktketen, heel iets anders dan achter de bar. Halverwege vorig jaar ben ik  hier bij Aloha terecht gekomen. Toen ging het open en ben ik gewoon naar binnen gerold. Het ging bij mijn vorige baan niet zo lekker en ik kreeg van de eigenaar van Aloha aangeboden om hier te komen werken. Het is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb,” vertelt Jan.

2. Wat vind je het leukste in dit werk?

Werken achter de bar is niet altijd makkelijk. Op de momenten dat iedereen ontspannen geniet van een drankje, kletspraatje of dansje, heeft de bartender het druk met het iedereen naar de zin maken.

Het is echt aanpoten, maar voor Jan geen enkel probleem: “Ik heb nog nooit een dag geen zin gehad om te werken. Zodra ik hier ben, heb ik het naar mijn zin. Lekker slap ouwehoeren met mensen, hun verhalen aanhoren en mijn verhaal vertellen. Een band opbouwen met mijn gasten en horen dat ze terugkomen omdat het hier zo gezellig is, daar doe ik het voor.”

3. Voor wie wil je nog eens een drankje inschenken?

Over het antwoord hoeft Jan niet lang na te denken. “Ik zou graag een drankje willen inschenken voor de man der mannen: de 70’s pornoster Ron Jeremy! Lelijk als de nacht en zó’n snikkel. Daar wil je toch een drankje aan geven of niet? Ik wil zijn verhalen wel eens horen en hem zijn eigen rum laten proeven.””

Ron Jeremy

“Lelijk als de nacht en zó’n snikkel”

4. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt?

De allerleukste avond was voor Jan een ‘foute kerstavond’ met verkleedwedstrijd. “Een van mijn vrienden kwam die avond binnen als dragqueen compleet met korset en handtas, dat zijn toch wel memorabele momenten. En ik sta dan zelf ook in een fout kerstpak te dansen op Rick Astley. Dat kan allemaal gewoon hier bij Aloha.”

Maar wat hem tot nu het meest is bijgebleven is het moment dat een klant bovenop de bar ging staan. “Hij kwam ook nog even achter de bar een knuffel halen. Achter de bar is natuurlijk mijn terrein dus oprotten! Heb ‘m onder het mom van een dansje achter vandaan gekregen.”

5. Waar ga je zelf graag naar toe voor een drankje?

Terwijl Jan voor ons een van Aloha’s beroemde cocktails bereidt, vertelt hij over zijn favoriete drankjes. “Qua cocktails vind ik de Maui Tai het leukste om te maken. Een snel drankje dat je mooi klaar kan maken met lekker veel verschillende soorten drank erin. Daar hou ik van.”

Jan drinkt, naast de Maui Tai, graag Guinness, water of een Colaatje, maar is vooral een groot whisky liefhebber. “Ik heb thuis wel 25 verschillende flessen whisky staan. Dat vind ik heerlijk!”

Als hij vrij is, zit hij toch ook graag en vaak bij Aloha Café aan de bar. Een goede tweede is buurman Gunnery’s Irish pub. “Lekker voetbal kijken en een pintje Guinness drinken, daar geniet ik ook van.”

Stem nu!

Wordt Jan de leukste bartender van Alkmaar?

Deze maand gaan we bij alle genomineerde bartenders langs voor een interview, zodat JIJ goed geïnformeerd kan stemmen op jouw favoriet.

Onder de stemmers verloten we bovendien mooie prijzen, mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar.