We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

5× tips voor het nieuwe theaterseizoen in Alkmaar

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar het nieuwe theaterprogramma van De Vest staat online! Je kan dus nu kaarten reserveren voor meer de 200 voorstellingen.

Teveel om een keuze uit te maken? Wij helpen je met onze 5 tips voor het theaterseizoen 2023-2024 in Alkmaar:

1. Alex Klaasen – No ponies – Een éénmansrevue

Alex Klaassen

Na het overweldigende succes van de ‘Showponies’ is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet constant het paradepaardje moeten uithangen. In ‘No ponies’ gaat Alex belachelijk veel zingen, danst hij in zijn uppie alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire en passeert een bonte stoet aan kleurrijke personages de revue.

Revue
10 Nov ’23
Ticket: € 36,50

2. Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective – Knock-out

‘Knock-out’ is een spectaculaire ode aan de actiefilm en was een enorme theaterhit in 2021. Acrobatische trucs, komische scènes en visuele effecten buitelen over elkaar heen in deze voorstelling, waarin iemand wordt gekidnapt. “Om je (gekneusde) vingers bij af te likken. (…) De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd,” de Volkskrant ★★★★★

Theater
1 – 2 Dec ’23
Tickets: € 39,50

3. Top 2000 Live – Viva la Vida

Top 2000 Live

Het leven is bedoeld om geleefd te worden en daarom kijken de muzikanten van Top 2000 Live reikhalzend uit naar hun tournee ‘Viva La Vida’. Ook deze editie zit weer boordevol muzikale hoogtepunten uit de top 2000 aller tijden. Een lach, een traan, meezingen en meedansen: elk jaar is het één groot feest.

Theaterconcert
28 Dec ’23
Tickets: € 29,50

4. Jesus Christ Superstar

De indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar is terug! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove én rollen van o.a. Jeangu Macrooy, Freek Bartels en Magtel de Laat belooft de voorstelling dé theaterbelevenis van het jaar te worden. Geniet van het originele Engelse repertoire met live orkest in een unieke setting.

Musical
20 t/m zo 23 mrt ’24
Vanaf € 55

5. Merijn Scholten – Team Solo (reprise)

Merijn Scholten: Team Solo

Merijn Scholten: muzikaal, snel en de grappigste man op Instagram. In ‘TEAM SOLO’ gaat hij terug naar de basis. Alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Comedy met een ontembare liefde voor de medemens. Nog één seizoen te zien. “Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu live kunnen beleven,” de Volkskrant ★★★★★

Cabaret
19 Okt ’23
Tickets: € 21,50

Extra