We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wijnspijs wandeling 2016

Rue de la PlumeVito

Ken je de WijnSpijs culinaire wandeling al? Een leuke manier om de beste restaurants van je stad te ontdekken in combinatie met een frisse wandeling. Afgelopen zondagmiddag was de WijnSpijs wandeling in Alkmaar en UIT072 was er natuurlijk bij!

Met 2 redacteuren en een hoop vrienden genoten we weer van de vele leuke restaurantjes die onze mooie stad rijk is. En we delen dit graag met je, in de volgorde van onze route: 7 restaurants, 7 heerlijke hapjes en 7 bijpassende wijntjes.

#1 Rivers

Een prachtige zaak, ruim, maar toch gezellig. We werden ontvangen door de vriendelijke gastheer, die ons een heerlijke zeebaars voorschotelde. De bijpassende wijn was super: een volvette Chardonnay.

Wijnspijs: zeebaars, vongole @ Rivers

Zeebaars met vongoles, saffraanrisotto

Wijn: keuze uit Mâcon Villages ‘Les Mulots’ (2014) en Rueda Verdejo (2014)
Spijs: gebakken filet van zeebaars met vongoles, saffraanrisotto, gepofte tomaat en beurre vert

#2 Seasons

Een steak-tartaar van runderlende, met truffelmayonaise. Heerlijk. De wijnkeuze was bijzonder, gedurfd, en moet genoemd worden: een gekoelde Pinot Noir uit Roemenië. Chapeau hiervoor.

Wijnspijs: steak tartare @ Seasons

Wijn: Pinot Noir, Roemenië
Spijs: Steak-tartaar van runderlende

#3 Fellini

Ook Fellini ging voor zeebaars, net als eerder Rivers. Maar dan wel met andere accenten: ditmaal begeleid met een koekje van knoflook en een paprika-mousse. Een uiterst mooie combinatie.

Wijnspijs: zeebaars @ Fellini

Wijn: Lekkere soepele witte Italiaanse wijn
Spijs: Zeebaars op de huid, crème van paprika

#4 Heeren van Sonoy

Chef-kok Khyber en Sylvano stonden klaar om ons wat moois voor te schotelen. Toevallig ook hier een gerecht in herhaling: steak-tartaar, maar anders. Hoe anders? Chips van inktvis bijvoorbeeld. Super!

Wijnspijs: steak tartare @ Heeren van Sonoy

Wijn: Cabernet-Sauvignon
Spijs: Steak Tartaar, truffelmayonaise, koekje van inktvis

#5 Rue de la Plume

Langzaam gegaarde zalm in de waterbak op 38 graden. Daarna gerookt. Met een Alkmaarse gort. Klinkt wellicht onaantrekkelijk, maar het was heerlijk. De dames weten goed hoe ze mooie gerechten kunnen maken.

De bijpassende wijn was fantastisch, van een Franse wijnmaakster Felines Jourdan uit de Languedoc.

Wijnspijs: Rue de la Plume

De proefclub luistert aandacht naar wat voor lekkers er op tafel komt.

Langzaam gegaarde en gerookte zalm

Langzaam gegaarde en gerookte zalm

Wijn: Chardonnay-Roussanne met een vleugje picpoul en sauvignon blanc
Spijs: Langzaam gegaarde en gerookte zalm. Alkmaarse gort, radijs en gerookte yoghurt.

#6 De Buren

De lente is begonnen! Bij de Buren vierden we dat met 2 heerlijke stukjes lamshaas, met daartussenin een tartaar van lamsvlees. Een zeer welkome afwisseling.

Wijnspijs: Lamshaas @ de Buren

Wijn: Paolo Leo primitivo, Italië (2014)
Spijs: Lamshaasjes met een tartaartje van lam en gepikkelde groene asperges en truffel hollandaise saus

#7 Vito

In deze mooie zaak aten we het dessert. Stracciatella met vanille-ijs. De hele tafel was stil, dat is een goed teken. We waren dik aan het genieten.

Wijspijs: toetje @ Vito

Wijn: Muscat de Rivesaltes
Spijs:Vanille-ijs, stracciatella

Conclusie

Absolute aanrader

Wat blijft het ook leuk om op 1 zondagmiddag meerdere restaurantjes aan te kunnen doen! Net als eerder bij de Amusetour Alkmaar was ook de WijnSpijs wandeling helemaal uitverkocht. En wederom helemaal terecht.

Net als Alkmaar zijn ook de wandelingen in Haarlem en Amsterdam voor dit jaar al vol. Maar bekijk het overzicht met culinaire wandelingen op WijnSpijs.nl voor alle plekken waar je kunt happen en stappen.

Wij doen volgende keer in elk geval weer mee. En jij?

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.