We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedereen heeft guilty pleasures, ook al willen sommigen het niet toegeven. Nou, ik heb er best wel wat. Guilty ben ik zo nu en dan, en al helemaal als het om taartjes gaat. Wie wordt er nou minder van, een lekker stukkie taart?

Vaak ga ik op woensdag met mijn kindjes lekker de stad in en vooral op regenachtige dagen vind ik het heerlijk om me terug te trekken met een kop thee en een lekker stuk taart. Trouwens, niet alleen op regenachtige dagen 😉

Nu is het niet zo moeilijk om bij een tentje een stuk taart te krijgen, maar het is soms wel lastig om de lékkerste te vinden.  Ik vond het daarom tijd om een top 5 te maken van de allerlekkerste taartjes in Alkmaar. Ik had natuurlijk een top 25 kunnen maken, maar deze 5 mag je écht niet missen, mocht je willen toegeven aan je guilty pleasure….

1. Kowalski: appeltaart

Mijn absolute nummer 1 is de appeltaart van Kowalski. In de wandelgangen al het een en ander gehoord over de homemade taartjes maar toen ik het uitprobeerde, was ik verkocht.

Ze hebben naast de appeltaart ook o.a. bananenbrood, cheesecake en pecan-pie. Allemaal homemade, en dat proef je absoluut. Zo zien ze er ook uit, en dat vind ik ook nog eens erg leuk; gelikt hoeft niet altijd het allerlekkerst te zijn.

Appeltaart huisgemaakt (€ 3,00)
Locatie: Fnidsen 56
Meer info

2. Sencha: cheesecake

Iedere doorgewinterde Alkmaarder heeft natuurlijk gehoord van Sencha Lunchstore en hoe goddelijk lekker je daar kan lunchen, high tea-en. Maar hebben jullie de taartjes al geprobeerd? Waarschijnlijk wel, en zo niet: shame on you!

Wat een heerlijke creaties liggen daar, om maar niet te spreken over de schoonheid van de taartjes. Niet alleen zijn de taartjes heerlijk, ik ben ook fan van hun dadelballetjes en zelfgemaakte cakes. De cheesecake is stiekem mijn favoriet en altijd beschikbaar in de zaak.

Cheesecake (€ 3,75)
Locatie: Koorstraat 19
Meer info

3. Roast: American Cheesecake

Niet alleen voor heerlijke koffie kan je hier dus blijkbaar terecht, maar de koffie smaakt nog beter met een stuk (not so healthy) American Cheesecake. Hun signature dish, heb ik me laten vertellen, want ik wilde stiekem voor hun red velvet cake gaan (ja mensen, hier te koop!). Ik hou er wel van als ik goed advies krijg en als het om cheesecake gaat, ben ik gauw over te halen. En dat was het meer dan waard.

Ben je op zoek naar een echte, all the way cheesecake, lekker vet en hoe een échte American Cheesecake hoort te zijn? Dan ben je hier absoluut aan het goede adres.

American Cheesecake (€ 3,75)
Locatie: Laat 198
Meer info

4. Oogst: Healthy Snicker-taart

Naast de healthy salades en smoothies, sneak ik ook wel eens binnen bij Saladebar Oogst voor een stuk bananencake of een heerlijk stuk taart. Als ik toegeef aan mijn guilty pleasure doe ik dit het liefst op een zo gezond mogelijke manier (kan dat, ja dat kan) én met iemand anders zodat ik het niet allemaal zelf hoef op te eten 😉

Ik passeerde Oogst en zag tot mijn grote blijdschap dit heerlijke stuk taart liggen, de zogeheten “Healthy Snicker-taart’. Meer uitleg hoef ik niet te geven. Dit is toch hemels?

(leuk detail: gemaakt door Sencha, met liefde geserveerd bij Oogst!)

Healthy Snicker taart (€ 4,25)
Locatie: Zevenhuizen 8
Meer info

5. Topshelf: amandelcake/chocoladecake

Het liefst ga ik voor hip en trendy maar voor old-fashioned ben ik af en toe ook absoluut te porren. Ik vond daarom de Tearoom bij Topshelf aan de Laat absoluut een bezoekje waard. Het servies, het interieur, de uitstraling: alles straalt Engeland uit. Gezelligheid!

Ik wilde voor de ouderwetse Engelse thee plus een goed stuk cake gaan en ik merkte al gauw dat dit een goed besluit was. Ik ging voor de amandelcake gecombineerd (ja sorry) met een stuk ‘retro cake’: chocoladecake met stukjes noot, gebaseerd op grootmoeders recept. YUM!

Amandelcake (€ 2,50), Retro cake (€2,50)
Locatie: Laat 143
Meer info

Eet smakelijk

Heb jij zelf nog tips voor taartjes in Alkmaar? Laat het hieronder weten in een reactie!