We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat is het beste restaurant van Alkmaar? UIT072 onderzocht het 2 jaar geleden, in de Lekker 500 staan er 3 en tenslotte maakt ook IENS jaarlijks haar eigen toplijst. In de lijst van 1.000 beste restaurants van Nederland (volgens de gasten) staan dit jaar 9 zaken in Alkmaar.

Al jaren roept IENS de allerbeste restaurants van het jaar uit. Dit jaar niet meer onder de naam IENS Toppers, maar als IENS Top. Volgens eigen zeggen de enige lijst die is samengesteld door hun eigen gasten.

Het is een lijst met de 1.000 meest geliefde restaurants van Nederland. Van bruin eetcafé tot luxe sterrenzaak en van hippe hotspots tot exotische eettentjes. Samengesteld op basis van bijna een kwart miljoen recensies.

Alkmaar in IENS Top 2017

In de lijst staan de restaurants die het afgelopen jaar het best zijn beoordeeld op IENS. In Alkmaar zijn 9 restaurants volgens IENS-bezoekers Top:

  1. Restaurant Le Bon (9.0)
  2. Rue de la Plume (8.7)  nieuw
  3. Schots Restaurant Hielander (8.5) nieuw
  4. Bistro De 13 Balcken (8,4)
  5. Ropaja Catering (zie ook Restaurant Bali) (8.4)  nieuw
  6. ’t Stokpaardje (8,5)
  7. Deli (8,3)  nieuw
  8. Riche (8.3)  nieuw
  9. Fabers (8.3)  nieuw

Restaurant Le Bon was vorig jaar al nummer 1 met een 8.7. Dit jaar is het cijfer nog hoger! In vergelijking met vorig jaar is ’t Stokpaardje een paar plekken gezakt. Dit komt vooral door de sterke nieuwkomers in de lijst. Italica Ristobar, Thup’s, Ereburger en Daikichi zijn uit de top 1.000 gevallen.

Hoe is IENS Top samengesteld?

De restaurantlijst is samengesteld op basis van bijna een kwart miljoen recensies die IENS-proevers tussen oktober 2014 en oktober 2015 hebben geschreven. Wat meeweegt zijn de cijfers voor eten, service en decor, gewogen naar aantal recensies en ervaring van de proefers.

Beste restaurants van Nederland

De Librije (Zwolle) is dit jaar met een 9,6 beoordeling het beste restaurant van Nederland (volgens IENS). In Noord-Holland is Vinkeles in the Dylan hotel het hoogst geëindigd met een 9.3.

Mist er wat?

Zijn dit echt de 9 beste restaurants van Alkmaar? Of komen de beoordelingen van IENS niet overeen met jouw ervaring? We horen graag jouw mening!