We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is weer de jaarlijkse Lekker500 gepresenteerd met de 500 lekkerste restaurants van Nederland. Vanuit Alkmaar dit jaar wederom 3 restaurants in de top 500. Benieuwd welke?

Lekker500 is dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. De beste restaurateurs van Nederland krijgen in deze speciale editie een podium.

Alkmaar in Lekker 500

Vanuit Alkmaars City Blog UIT072 houden we je al jaren op de hoogte van Alkmaarse restaurants in deze ranglijst (zie 2021 | 2020 | 2019 | 201820172016). Dit jaar vind je 3 restaurants in de Lekker 500 in Alkmaar. Omdat de Alkmaarse restaurants buiten de top 100 vallen, hebben ze geen notering meegekregen.

Het rijtje is inmiddels vertrouwd:

Op volgorde van opname in de gids:

Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan

“Fernando’s: Klein en vrolijk”

Lekker: “Klein en vrolijk restaurant op loopafstand van de wereldberoemde kaasmarkt en in de schaduw van het nationale biermuseum. Reserveer hier bijtijds want het zit bijna altijd vol”
UIT072 review: Laat je culinair verrassen bij Fernando’s
Bekijk ook: De Smaak van Fernando Jonker

Rue de la Plume

Rue de la Plume

“Klein maar o zo leuk huiskamerrestaurant”

Lekker: “Zowel in de uitstraling van het interieur als in de gastvrijheid is de vrouwelijke touch te merken. Iedere gast wordt verwend wordt door de warme sfeer in het restaurant, een prachtige wijnkaart en vooral door moderne gerechten die zinnenprikkelend zijn.”
UIT072 review: Rue de la Plume – de culinaire top van Alkmaar

’t Stokpaardje

Team 't Stokpaardje

“Het leven is goed in deze sympathieke zaak.”

Lekker: “’t Stokpaardje, gevestigd in een rustiek straatje hartje centrum Alkmaar, behoort al decennia tot de vaste culinaire waarden van de beroemde kaasstad.”
UIT072 review: Restaurant ’t Stokpaardje: klassiek culinair
Lees ook: Nieuw team voor ’t Stokpaardje: klassiek met moderne twist

Lekker500

Lekker500 is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan 500 restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top 100.

De Librije is net als vorig jaar eerste in de Lekker Top-100. Al ruim 30 jaar scoort Jonnie Boer en nog steeds krijgt hij lovende kwalificaties als ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’. Ook nummer 2 komt uit de provincie: restaurant Tribeca (chef: Jan Sobecki) uit het Brabantse Heeze. Gevolgd door de oude nummer 1 restaurant Inter Scaldes (Jannis Brevet) uit het Zeeuwse Kruiningen.

De rapporteurs en inspecteurs van Lekker beoordeelden 500 goede tot zeer goede adressen in Nederland, waaronder 32 nieuwe bistro’s en restaurants.

Enige restaurant uit 072 in de top 100 van Lekker is Merlet (Schoorl), gestegen van 33 naar plek 31.