We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is weer de jaarlijkse Lekker500 gepresenteerd met de 500 lekkerste restaurants van Nederland. Vanuit Alkmaar dit jaar 3 restaurants in de top 500. Benieuwd welke?

Lekker500 is dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. De beste restaurateurs van Nederland krijgen in deze speciale editie een podium.

Alkmaar in Lekker 500

Vanuit Alkmaars City Blog UIT072 houden we je al jaren op de hoogte van Alkmaarse restaurants in deze ranglijst (zie 2020 | 2019 | 201820172016). Dit jaar vind je 3 restaurants in de Lekker 500 in Alkmaar. Omdat de Alkmaarse restaurants buiten de top 100 vallen, hebben ze geen notering meegekregen.

Het rijtje is inmiddels vertrouwd:

Op volgorde van opname in de gids:

Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan

“Fijne zaak, met een sympathieke benadering en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Lekker: “De creatieve gerechten, die hoog op smaak geserveerd worden, zijn spannend, vaak met oosterse invloeden.”
UIT072 review: Laat je culinair verrassen bij Fernando’s
Bekijk ook: De Smaak van Fernando Jonker

Rue de la Plume

Rue de la Plume

“Luella kookt creatieve gerechten die hoog op smaak zijn.”

Lekker: “Deze sympathieke zaak met uitzicht op de oude muur van het Hof van Sonoy, is een plek waar je compleet in de watten wordt gelegd.”
UIT072 review: Rue de la Plume – de culinaire top van Alkmaar

’t Stokpaardje

Team 't Stokpaardje

“Het leven is goed in deze sympathieke zaak.”

Lekker: “Gezellig bistroachtig ingericht, intiem restaurant met houten lambrisering en royale met wit linnen gedekte tafels.”
UIT072 review: Restaurant ’t Stokpaardje: klassiek culinair
Lees ook: Nieuw team voor ’t Stokpaardje: klassiek met moderne twist

Lekker500

Lekker500 is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan 500 restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top 100.

De Librije is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. Al ruim 30 jaar scoort Jonnie Boer en nog steeds krijgt hij lovende kwalificaties als ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’. Ook nummer 2 komt uit de provincie: restaurant Tribeca (chef: Jan Sobecki) uit het Brabantse Heeze. Gevolgd door de oude nummer 1 restaurant Inter Scaldes (Jannis Brevet) uit het Zeeuwse Kruiningen.

De rapporteurs en inspecteurs van Lekker beoordeelden 500 goede tot zeer goede adressen in Nederland, waaronder 32 nieuwe bistro’s en restaurants.

Meest dichtstbijzijnde restaurant in de top 100 van Lekker is Merlet (Schoorl), gestegen van 40 naar plek 33. Apicius (Bakkum/Castricum) valt dit jaar uit de top 100 (was plek 71).