We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is weer lijstjestijd! Na de Lekker 500 en de Bib Gourmand zijn vandaag de IENS Toppers bekendgemaakt. In de lijst van 1.000 beste restaurants (volgens de gasten) van Nederland staan dit jaar 7 zaken in Alkmaar.

Alkmaar in IENS Toppers 2016

In de lijst staan de restaurants die het afgelopen jaar het best zijn beoordeeld op IENS. De top 1.000 meest geliefde restaurants van Nederland, gekozen door hun eigen gasten. In Alkmaar zijn 7 restaurants volgens IENS-bezoekers een Topper:

  1. Restaurant Le Bon (8,7)
  2. ’t Stokpaardje (8,5)
  3. Italica Ristobar (8,4)
  4. Bistro De 13 Balcken (8,4)
  5. Thup’s Pizzabakkerij & Delicatessen (8,4)
  6. Ereburger (8,3)
  7. Daikichi (8,3)

Hoe is IENS Toppers samengesteld?

De restaurantlijst is samengesteld op basis van bijna een kwart miljoen recensies die IENS-proevers tussen oktober 2014 en oktober 2015 hebben geschreven. Wat meeweegt zijn de cijfers voor eten, service en decor, gewogen naar aantal recensies en ervaring van de proefers.

Beste restaurants van Nederland

Boreas in Heeze is met een 9,6 beoordeling het beste restaurant van Nederland (volgens IENS). Lekkerste provincie is Noord-Holland met 302 restaurants. Amsterdam (178), Haarlem (26) en Hilversum (11) zijn het best vertegenwoordigd in onze provincie. Alkmaar staat op een nette vierde plek.

Mist er wat?

Zijn dit echt de 7 beste restaurants van Alkmaar? Of komen de beoordelingen van IENS niet overeen met jouw ervaring? We horen graag jouw mening!