We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Janine    Renee    Niels

Aan de voet van het witte kerkje in Heiloo is het heerlijk toeven bij Herberg Jan. UIT072 waagde zich weer eens buiten de stadspoorten van Alkmaar en liet zich verrassen in dit gezellige restaurant.

Herberg Jan

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Het is druk, alle tafels zijn bezet. Toch zit je niet op elkaar. Fijn!

We kletsen wat en al snel worden onze drankjes opgenomen. Bij het serveren van de drankjes krijgen we de kaart en worden we gewezen op de krijtborden waar de vis én de steak van de week staan.

De vis is vers van de afslag en wisselt, maar vandaag kunnen we onder andere kiezen uit Roodbaars en Zeebaars. De kaart is erg divers en ook vegetariërs hebben ruim de keuze. Tip: check als je hier bent ook even de wijnkaart!

“Relaxed tafelen zonder lang te wachten”

We beginnen met een ‘Herberg Jan lekker eten’ plank. Een heerlijke combinatie van diverse voorgerechten. De witte wijn die we er bij geserveerd krijgen, een Campo di Marzo grillo, past hier goed bij.

De Herberg Jan ‘lekker eten’ plank

De krijtborden blijven ons smakelijk aankijken en dus laten we de kaart voor wat het is en kiezen we voor de vis en de steak.

De roodbaars, op de huid gebakken, heeft een goede korst en is stevig maar absoluut gaar. Samen met de frisse beurre blanche hebben we geen spijt van onze keuze. De Zeebaars met risotto, een goede match, is perfect klaargemaakt en wordt geserveerd met gegrilde groenten. Ook de steak van de week valt in de smaak. De ‘USA’ steak is super mals en samen met truffel jus echt een feest voor de vleesliefhebber.

De bediening is vlot, de gerechten op tijd en we hebben geen lege glazen gehad. In combinatie met de warme sfeer, de gezellige drukte en het enthousiaste personeel zorgt dit er voor dat je net even wat langer blijft zitten.

De herberg is voor iedereen

Dat doen we dus ook. We tafelen heerlijk na en het valt ons op dat Herberg Jan een plek is waar men heel veel liefde heeft voor haar producten en haar gasten. Geen hippe bedoening maar een plek waar je met je hele gezin, een groep vrienden of met zijn tweeën een hele fijne middag of avond kan hebben. Waar je daarnaast ook welkom bent voor een high beer of wine, het vieren van een derde helft of gewoon omdat vandaag, vandaag is. Herberg Jan is voor iedereen, dat voel je, en dat alleen al is de kracht van deze fijne plek.

 

Leuk om te weten

  • Herberg Jan werkt zoveel mogelijk met duurzame en verantwoorde producten en leveranciers.
  • De ‘meer voor mannen plank’ Grote plank met diverse stukken vlees voor echte vleesliefhebbers.
  • Zaterdag 18 november WINTERFEST met live muziek, eten en drinken en een verplicht winterkostuum.

Herberg Jan

Kennemerstraatweg 97
1851 BB Heiloo

Menu’s

Openingstijden

Elke dag van 9:00 tot 00:00

Menu
Reserveren