We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mei! Een nieuwe lente en een nieuw geluid. En dat geldt zeker voor Alkmaar! Wat dacht je van de opening van een spiksplinternieuw poppodium? Ook gaan de festivals weer vol van start, in de Hout of op fietsafstand in Bergen. Wij zetten de 10 leukste tips voor mei in Alkmaar op een rij.

1. Bevrijdingsfestival 2017

Cultuurpark de Hout (5 mei)

Het leukste Bevrijdingsfestival (of Bevrijdingsdag, Bevrijdingspop whatever) van Nederland is dit jaar weer gewoon in Alkmaar. Zet 5 mei dus in de agenda en zorg dat je in Cultuurpark de Hout bent.

2. Groove on the Roof

Groove On The Roof

De eerste zondag van de maand – da’s 7 mei – betekent dat de fijne huisband weer even lekker komt grooven in de Stadskantine: Groove On The Roof!

3. Fischer-Z in de nieuwe Victorie

Headerfoto Fischer-Z Victorie
John Watts, bekend als Fischer-Z gaat al meer dan veertig jaar mee en hij heeft ruim 3000 concerten gegeven. 11 mei staat hij in de (nieuwe) Victorie.

4. Miss Montreal komt naar de Vest: win 2 kaarten

Miss Montreal
Dit zegt eigenlijk al genoeg: een optreden van Miss Montreal in Alkmaar op 16 mei waarvoor je ook nog eens twee kaarten kunt winnen. Hoe? Dat lees je na de klik.

5. Marathon tegen Kanker

Het centrum van Alkmaar is woensdag 17 mei het toneel van de tv-show ‘Marathon tegen kanker’ van KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit live tv-programma vanaf het Waagplein kennen drie marathonacties hun grote finale, zoals een triatlon door Alkmaar met modeontwerpster Olcay Gulsen als initiatiefnemer.

6. Jazz & Blues in de Hout

Het is het weer zover, een nieuwe editie van Jazz & Blues in De Hout. Zet de 21e in je agenda, en duim alvast voor lekker weer, zodat er optimaal gechilld en genoten van de muziek kan worden.

7. Alkmaar City Run by Night

De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes daartussen zijn op woensdagavond 24 mei het terrein voor de 8.000 deelnemers aan de Alkmaar City Run by night. Als sportieveling mag je dit niet missen!

8. Nasty Women Exhibition Alkmaar

Nasty Women Exhibition wordt georganiseerd als tegengeluid tegen de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump – en diens visie op vrouwen. Nasty Women Alkmaar is voortgekomen uit een wereldwijde beweging van nasty women. Van 25 tot 28 mei in de Stadskantine Alkmaar.

9. Woodlands Festival

Op 27 en 28 mei vindt op het mooie terrein in Bergen weer het leukste festival van Bergen en omstreken plaats: Woodlands. Leuk voor jong en oud, met een breed scala aan muziek. Zorg dat je present bent!

10. De Hout Rocks

Op 28 mei kan je helemaal uit je plaat gaan bij een nieuwe editie van De Hout Rocks in het mooie Cultuurpark de Hout. Rock Yeah!

Gratis UIT072 Account
Populair in Alkmaar

Heb je dit al gelezen?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. ’t Stokpaardje

Interieur 't Stokpaardje
Onze review van wellicht het beste restaurant van Alkmaar!

2. Nola

Nola Social - zitten
Het nieuwste restaurant van Alkmaar: wij gingen proeven!

3. Stadskantine Alkmaar

Stadskantine Alkmaar
Nog deze hele zomer in Ringers: Stadskantine Alkmaar. Genieten van een drankje met uitzicht. 


Extra