21:20

goede doel, Live, tv

Het centrum van Alkmaar is woensdag 17 mei het toneel van de tv-show ‘Marathon tegen kanker’ van KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit live tv-programma vanaf het Waagplein kennen drie marathonacties hun grote finale, zoals een triatlon door Alkmaar met modeontwerpster Olcay Gulsen als initiatiefnemer.

Programma Marathon tegen Kanker

Iedereen kan bij het live programma zijn, vanaf 20.45 uur op het Waagplein. In de show komen bekende en onbekende Nederlanders in actie voor kankeronderzoek. Bekijk hieronder het programma.

10.00 Start Bibian's wandelmarathon
Iedereen kan meedoen met de Marathon tegen kanker. Op 17 mei beginnen de eerste deelnemers al om 10.00 uur, als ze wegwandelen bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Deze deelnemers aan Bibian’s wandelmarathon lopen in 42 km naar het Waagplein in Alkmaar, waar ze tijdens de show aankomen. De 42 km is vol, maar je kunt nog steeds inschrijven voor de 2 of 15 km.
12.00 Doneer een wenslicht voor een dierbare
Het sprookjesachtige decor van het tv-programma Marathon tegen kanker bestaat voor een groot deel uit wenslichten, waarop mensen een boodschap schreven voor een dierbare. Vanaf 12 uur kun je jouw wenslicht inleveren op het Waagplein. Wij doen er een lichtje in en zetten hem voor je in het decor. Verschillende winkels in Alkmaar delen de wenslichten uit.
18.00 Start Olcay's triatlon
Om 18.00 uur start de volgende Marathon tegen kanker als de deelnemers aan Olcay’s triatlon op de fiets stappen. Om 19.30 gaan zij verder met hardlopen en rond 21.00 duiken ze de gracht in. Inschrijven kan niet meer, maar alle support is welkom. Kom dus vooral kijken.
19.00 NPO Radio 2 op het Waagplein
Bij NPO Radio 2 kun je de hele dag een plaat doneren voor kankeronderzoek. Vanaf 19.00 uur maken de dj’s radio op het Waagplein.
20.45 Kom naar het Waagplein
Vanaf 20.45 uur kun je een goed plekje op het Waagplein uitzoeken. Je kunt dan meteen genieten van de artiesten die alvast komen soundchecken.
21.30 Tv-show Marathon tegen kanker
Vanaf 21.30 uur presenteert Caroline Tensen de tv-show Marathon tegen kanker. Met live optredens van Nick en Simon, Glennis Grace en OG3NE. De aankomst van de wandelmarathon en triatlon. Een turnoefening op het podium van Tim Douwsma en Epke Zonderland. En de cabaretiers Peter Heerschop, Roué Verveer en Jörgen Raymann die uitzoeken hoe nieuwe doorbraken in kankeronderzoek werken. Zorg dat je erbij bent of kijk om 21.30 uur naar AVROTROS op NPO 1.

Symbolische waarde Waagplein

Dat het Waagplein het centrum is voor de live tv-show Marathon tegen kanker heeft een symbolische waarde voor veel Alkmaarders. Vorig jaar overleed Arie van Oosterhout, coördinator evenementen en regievoerder Kaasmarkt, aan kanker. Hij was een graag geziene persoon tijdens de kaasmarkten op het Waagplein en werd door de kaasdragers naar zijn laatste rustplaats begeleid. Het is bijzonder dat Alkmaar nu, bijna een jaar na zijn overlijden, het centrale punt is om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Marathonacties en supporters

Tijdens de show finishen drie grote marathonacties op het Waagplein, iedereen kan hieraan meedoen. Dorpsraden en bewonersondernemingen uit de gemeente Alkmaar zetten inmiddels verschillende acties op. Iedereen – in heel Nederland – kan de acties steunen met een donatie, of meedoen als deelnemer.

Op televisie zijn de aankomst en ontlading van de deelnemers, het gejuich van de toeschouwers en bijzondere verhalen van onderzoekers en patiënten te zien en horen. De opbrengst maakt KWF op het Waagplein bekend.

Alle supporters en deelnemers maken het onderzoek naar kanker mogelijk, zodat onderzoekers nieuwe doorbraken kunnen forceren. Zo brengen we samen de dag dichterbij dat niemand meer sterft aan kanker.

Live op NPO1

Marathon tegen kanker wordt live uitgezonden op woensdag 17 mei om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Verder lezen of meedoen? Kijk op marathontegenkanker.nl.


Kaart wordt geladen...