We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuwe maand is aangebroken, dus wat gaan we deze maand doen? In de Alkmaarse UITagenda zetten we, net zoals elke maand, de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij in deze maandtips voor maart.

De events die je niet mag missen deze maart in Alkmaar

1. Puzzeltocht: ontrafel de geheimen van het archief

Alkmaar ten tijde van het belegHelp, er zijn belangrijke documenten kwijt! Ze vormen een belangrijke schakel in het verhaal van het Beleg van Alkmaar, maar ze zijn onvindbaar. Puzzel mee in het Regionaal Archief met deze speurtocht voor het hele gezin.

Wo 1 maart
Meer info

2. Wolfgang, het wonderjong (8+)

Wolfgang, het wonderjongNa legendarische voorgangers als ‘De gelaarsde poes’ en ‘Lang & Gelukkig’ maken regisseur Pieter Kramer en schrijver Don Duyns opnieuw een sprankelende en muzikale familievoorstelling, ditmaal over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber.

Wo 1 en do 2 maart
Meer info

3. De Spellenbeurs

BordspelOp 4 maart vindt de 4de Spellenbeurs plaats in wijkcentrum Mare Nostrum. Naar verwachting zal de Spellenbeurs dit jaar nog meer bezoekers trekken en ontzettend gezellig worden voor de hele familie!

Za 4 maart
Meer info

4. De Nachthalte x Snaak

De Nachthalte x Snaak bij HAL25Zaterdag 4 maart kun je 10 uur lang genieten van exclusieve sets in 3 zalen van HAL25. Lekker begin van je weekend!

Za 4 maart
Meer info

5. Kaasfestijn

Kaasfestijn NederEen brunch geïnspireerd door de komst van de lente! Bij Neder vier je de frisse smaken van het voorjaar met wilde kruiden uit Alkmaar, ganzeneieren en witte asperges.

Wo 8 maart
Meer info
Lees onze review

6. Live! UnlockeD 80’s 90’s 00’s Classic Rock

Unlocked GunneriesVrijdag 10 maart kun je lekker rocken in Gunnery’s op de Classic Rock uit de 80’s, 90’s en 00’s.Verse De Alkmaarse band met bekende jongens (FBI) rocken met hits van The Clash, Van Halen, K’s Choice, Foo Fighters, No Doubt, Muse en meer. Gratis Entree!

Vr 10 maart
Meer info

7. Centraal @ RUIS Alkmaar | Tech House & Grooves

Centraal bij RUISZaterdag 11 maart ga je los op de lekkerste house en tech house platen in Alkmaars oude telefooncentrale.

Za 11 maart
Meer info

8. Great Gatsby Show

Bij Miss Central ga je terug naar de Roaring Twenties tijdens The Great Gatsby Show op zaterdag 11 maart. Verwacht Burlesque, roulette, table magic, Drag Queen, DJ, lekkere hapjes en nog veel meer.

Za 11 maart
Meer info

9. Barcode

Barcode

Zaterdag 18 maart is de eerste editie van Barcode dit jaar. In Podium Victorie gaan je heupen los op dit fijne feestje.

Za 18 maart
Meer info

 

10. Vini Amici

Vini Amici + Grote Kerk AlkmaarVoor de eerste maal in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar: Vini Amici. Hét wijnevenement van Alkmaar. Proef de lekkerste wijnen en geniet van meerdere lokale restaurants.

Vr 17 t/m zo 19 maart
Meer info

Extra