We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

 Robert van der Eng   Lisa Nat

Nu de Alkmaarse binnenstad weer begint te leven, duiken hier en daar ook wat nieuwe namen op. Een van die nieuwkomers is: Miss Central. Een hippe healthy lunchroom midden in het centrum.

Gezond, vegan, biologisch, vers, lokaal. Allemaal termen die tegenwoordig een trend zijn op het gebied van eten. Waar dit vroeger nog alternatief was, is dit nu meer mainstream dan uitzonderlijk. En Miss Central sluit zich hier volledig bij aan.

Het concept

Sinds het tweede weekend van mei zijn de deuren van Miss Central geopend. Dankzij de Hollywood Regency stijl, die je terugvindt in het interieur, waan je je in de jaren twintig.

Het is een plek waar je heen gaat voor een momentje van ontspanning. Dit kan zijn terwijl je in je eentje geniet van een ontbijt, je aanschuift voor een lunch samen met je partner of samen met vriend/vriendin proost tijdens een spontane borrel.

Ze werken hier met verse producten en de gerechten op de kaart zijn hoofdzakelijk vega(n). Hoofdzakelijk, dus niet uitsluitend. Zo is er voor ieder wat wils!Miss Central: interieur

Food & drinks

Op de kaart vind je herkenbare en nieuwe gerechten. Allemaal passend in de trend van het moment. Er is genoeg om te kiezen. Van soepen tot salades, crackers, smoothie bowls, borrelhapjes, zoetigheid en meer.

Een grappig detail op de kaart is het vlees icoontje. Normaal zie je op menu’s een V voor vegetarisch, hier hebben zij dit omgedraaid en geven zij aan welke gerechten er vlees bevatten. 

Voor een goede kop koffie kun je hier ook terecht. Zij werken met Kafa koffie, een lijn van Lavazza. Dit is een 100% arabica koffie uit Ethiopië. Kafa is een afgeleide van de eerste koffieplanten ter wereld. Zeker het proeven waard.

Liever trek in iets fris? Bestel dan Soof. Soof is een merk limonade dat siropen en frisdranken maakt van 100% natuurlijk fruit, groenten en kruiden. Lekker voor de dorst of in een cocktail. Je kunt bij Miss Central zelfs kannen van deze heerlijke dorstlesser bestellen.

Verder hebben zij ook heerlijke theesoorten, speciale koffies, diverse bieren en wijnen, sappen, smoothies en fantastische gin&tonics.

Kom kijken

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden? Ga dan zeker even kijken bij deze leuke nieuwe aanwinst voor Alkmaar. Zij zitten aan de Laat 183 en zijn nu van woensdag tot en met zaterdag open van 9:00 tot 18:00 en op zondag van 12:00 tot 18:00.

Tijdens de zomerperiode zal Miss Central ook op dinsdag geopend zijn.

Miss Central: binnen

Miss Central

Laat 183
1811 NE Alkmaar
072 7858429
misscentral.nl


Openingstijden

  • Wo-za: 9:00 – 18:00
  • Zo: 12:00 – 18:00

Lees ook: 7 vragen aan Miss Central

 


Kaart wordt geladen...