We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is alweer juni! Laat het zonnetje maar flink schijnen, want er zijn genoeg leuke dingen buiten – goed, ook binnen – te doen. Wij zetten de 10 leukste tips voor juni in Alkmaar op een rij.

1. Kaeskoppenstad 2017

Kaeskoppenstad 2017Het eerste weekend van juni gaat d’Oude Stad weer terug in de tijd. Verwacht ook dit jaar weer een mooi spektakel met leuke kraampjes, acts en fantastische acteurs. Je waant je 3 en 4 juni compleet ergens anders!

2. Groove on the Roof

 

Groove On The RoofDe eerste zondag van de maand – da’s 6 juni – betekent dat de fijne huisband weer even lekker komt grooven in de Stadskantine: Groove On The Roof! De voorgaande editie was een daverend succes, dus be there or be square.

3. CrossOverstad 2017

Header CrossOverstadHeel Overstad gaat 10 juni los. Er is van alles te doen, van skaten tot lekker eten, van film tot theater. Zo’n beetje iedere leuke locatie om en nabij Overstad doet mee. CrossOverstad is leuk voor jong en oud, dus de kids kunnen mee! Of niet natuurlijk.

4. De Hout Klassiek

Cultuurpark de Hout (5 mei)Klassieke muziek in ons mooie stadspark. Op 11 juni vindt de eerste editie van De Hout Klassiek plaats. Lekker rustig zitten op het gras met een hapje en een drankje, met fijne muziek op de achtergrond.

5. Festival KUUB 2017

Publiek voor podiumBij KUUB (Kunst Uit Unieke Beleving) staat de culturele ervaring centraal. Laat je 17 juni onderdompelen in verschillende culturele disciplines op het Canadaplein.

6. Fuse Festival 2017

17 juni kan je volledig uit je dak gaan tijdens Fuse Festival. Op het evenemententerrein aan de Olympiaweg strijkt dit festival neer. De line-up is top, het weer wordt goed en je kan er praktisch lopend naartoe (en rollend terug naar huis)! Vorig jaar was een daverend succes, en dit jaar belooft dat weer te worden.

7. De Hout op Stelten

Ook de kids hebben hun eigen festival deze zomer: De Hout op Stelten. Er is genoeg te doen, dus zet 18 juni in de agenda en bezorg je kroost een leuke middag!

8. Paul de Munnik [Zomer op het Plein]

De helft van het legendarische duo Acda & de Munnik komt naar Alkmaar! Hij zal songs van zijn theatertour en soloalbum spelen. Ook zo benieuwd? Zorg dan dat je 24 juni op het Canadaplein bent.

9. Alkmaar loves 60’s Festival 2017

Lekker genieten in het gras, van die goede oude tijd. De muziek was leuker, de liefde was wat vrijer, en de mindset was een stuk positiever dan heden ten dage. Op 24 juni gaan we terug naar die fantastische tijd.

10. Indian Summer Festival 2017

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2017 is het zover: de 17e editie van Indian Summer Festival! Het grootste en populairste festival van de regio. En jij kan 2 weekendkaarten winnen bij UIT072!

[wordpress_social_login]

Gratis UIT072 Account
Populair in Alkmaar

Heb je dit al gelezen?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. De Koning

Koningskoffie
Veel meer dan een café! Lees onze review van de Koning.

2. Marathon tegen kanker

Carolien Tensen in Alkmaar
Alkmaar stond groot op de kaart met dit hartverwarmende evenement.

3. Zomer op het Plein 2017

Tips Zomer op het Plein 2017
Deze zomer staan er weer genoeg gave acts op het Canadaplein. Check onze tips!


Extra