We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  12:00 - 23:59

festival, live muziek, openlucht, theater

Een zomers festival op de meest upcoming plek van Alkmaar: Overstad! Zet 10 juni in je agenda en geniet van live-muziek, theater, lekker eten en drinken en nog veel meer.

Crossoverstad

Er is op legio plekken genoeg te doen! Lekker eten, skaten en de film The Artist wordt ter afsluiting om 22.00 uur vertoond.

Een gratis toegankelijk en bruisend festival: daar wordt de verlaagde Noorderkade voor de Ringersfabriek op 10 juni mee geopend. CrossOverStad is een jong straatfestival dat de dynamiek van Overstad als nieuw cultureel centrum van Alkmaar toont.

Overstad is intussen zo rijk aan culturele initiatieven, jonge makers en vernieuwende projecten. Dit willen we laten zien en meebeleven met een festival. De naam van het festival staat voor de manier van werken: het programma staat bomvol crossovers. Denk aan Filmhuis Alkmaar die programmeert in de mobiele bioscoop van HAL25 en FabLab de Kaasfabriek die laat zien hoe je skateboards maakt van plastic afval.

Gedurende de hele dag wordt parade gemaakt. We zien en beleven film, video, theater en muziek. Jonge initiatieven als STRAAT! en Kleurrijk laten je zien wat Street Art eigenlijk inhoudt: skaten, beatboxen, freerunning, rap en nog veel meer. Ook geven zij de hele dag workshops.

Een openluchtbios op het water? Slechts 1 van de onderdelen van het nieuwste festival van Alkmaar!🎥 https://uit072.nl/todo/crossoverstad-2017/

Geplaatst door UIT072.nl op Dinsdag 6 juni 2017

Het rafelrandje van de stad

Overstad is het rafelrandje van de stad en misschien daarom juist wel een plek die ruimte biedt aan creatievelingen. Diverse eet- en drinkgelegenheden zijn verspreid over het terrein: een cocktail bij het Stadsstrand, een snelle pasta van de Stadskantine. Of wat dacht je van ‘lustopwekkend’ eten van ProeV?

Neem je longboard maar mee en of neem een kijkje in de tot theater omgebouwde pipowagen. Rond 22:00 wordt het festival afgesloten met de film ‘The Artist’ in de openluchtbioscoop van Filmhuis Alkmaar. Podium Victorie verzorgt de live muziek aan het water.

Meer festivals

Indian Summer Festival 2016Tips Juni Alkmaar

 

 


Kaart wordt geladen...