We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanaf zaterdag 29 juni is het genieten van de zomer op het Canadaplein. Zomer op het Plein biedt ook dit jaar weer mooie namen als Tim Knol, Diggy Dex en New Cool Collective.

Elk weekend van 29 juni tot 11 augustus organiseert het samenwerkingsverband Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar gratis optredens op het Canadaplein. Dit betekent dus meer dan een zomermaand lang genieten van spetterende optredens en bekende artiesten. Verwacht muziek, concerten en straattheater. Deze zomer is het programma uitgebreid met comedy en kleinkunst op drie vrijdagavonden. Er is zelfs een heuse openlucht bioscoopvoorstelling!

We begrijpen dat je niet elk weekend tijd hebt om in de stad te chillen. Dus ook al is er zo veel moois – laat je dus zeker niet beperken – wij helpen je een keuze te maken uit het gevarieerde programma. We hebben voor jou onze top 8 aanraders voor Zomer op het Plein 2019 op een rijtje gezet:

1. Dolf Jansen

Cabaretier Dolf Jansen, zelf half Iers, trapt Zomer op het Plein af met een Iers programma op zaterdag 29 juni. Samen met de Ierse muzikanten van Soundbridge die zijn Engelstalige teksten ondersteunen brengt Dolf “opgewekte popsongs, smooth jazz en swing”. Special guest is de Ierse Elly O’Keefe, opkomend singer-songwriter.

Cabaret | Ierse muziek
29 juni – 20:30

2. Matroesjka

Technocabaretduo Matroesjka zet je op scherp met hun voorstelling BRAINWASH. Dit betekent elektronische beats onder scherpe sketches en wisselende typetjes. Door NRC Handelsblad getipt als cultureel hoogtepunt van 2018.

Cabaret
12 juli – 20:30

3. Janne Schra

Oud Room Eleven zangeres en singer-songwriter Janne Schra zingt gevoelige liedjes over veranderingen, verlangens en mooie reizen.  Na de wereld over te zijn gegaan met Room Eleven werkte ze samen met onder andere Kraak & Smaak, Typhoon en Sister Bliss.

Muziek
13 juli – 20:30

4. New Cool Collective

Zondagmiddag 14 juni geeft New Cool Collective een exclusieve kleinschalige show waarin ze nieuw, extra dansbaar, materiaal presenteren. Al meer dan 25 jaar tourt deze bigband langs de hipste jazzclubs en festivals, waaronder Roskilde, Sziget en North Sea Jazz Festival.

Muziek
14 juni – 14:30

5. Peter van Rooijen

Vijf sterren, “een betoverend theaterconcert” typeerde de pers zijn eerdere liedjesprogramma. Peter van Rooijen zet met vijfkoppige band een muzikale variëteit neer die zijn poëtische en tegelijk scherp humoristische teksten perfect aanvullen.

Liedjesprogramma
19 juli – 20:30

6. Ntjam Rosie

Alom geprezen jazzzangeres Ntjam Rosie komt Alkmaar verder opwarmen met haar zomerse klanken. Haar laatste album is al verkozen tot Beste Soul Album van 2017 en ze trad op in meer dan 20 landen.

Muziek
21 juli – 20:30

7. Judy Blank

Singer-songwriter Judy Blank (1995) toerde vorig jaar door de States om in bars en cafés tijdens open-mic nights te spelen. In Nashville nam ze haar laatste plaat ‘Morning Sun’ op, een mix van poppy songs, country en indiefolk. Met haar americanasound pakt ze je geheid in.

Muziek
28 juli – 14:30

8. Diggy Dex & Freez

Diggy Dex sluit Zomer op het Plein 2019 af met zijn verhalen op muziek. Met hiphop als basis maakt Diggy uitstapjes naar verschillende genres en weet als rapper van het Nederlandse levenslied het alledaagse en vergankelijke uitstekend te verwoorden. Maar eigenlijk zijn we heel benieuwd naar de supportact van Freez. Deze Zwolse rapper wordt omschreven als “een muzikant met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean”. Freez’ sound is rauw, urban en zijn teksten donker en scherp, met een fijn gevoel voor taal. Hij werkte samen met onder ander Typhoon, Sticks en Spinvis.

Muziek
11 augustus – 14:30

Extra