We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De zon knalt je tegemoet: juli begint zomers! En ook het programma is zomers in Alkmaar: van Zomer op het Plein tot Zomer op het Dak. Wij zetten het overzichtelijk op een rij voor je!

De 8 events die je niet mag missen deze maand

1. Dansen & Sjansen

Dansen en Sjansen 2018Na het succes van de eerste editie gaat Dansen&sjanseN Festival in de herhaling! Zowel kinderen als festival liefhebbers (met en zonder beperking) zullen zich 1 juli goed vermaken op dit bijzondere festival.

2. Zomer op het Plein

Zomer op het Plein AlkmaarElk weekend in juli: Zomer op het Plein. Gratis toegankelijke optredens, met voor ieder wat wils. Bekijk de 8 tips voor Zomer op het Plein 2018 en vul je agenda!

3. Tally Hallen

Tally HallenVintage shoppen en een goed doel steunen? Op 8 juli vindt de vintage markt Tally Hallen plaats in HAL25. Fijne kleding en lekker struinen door de stapels boeken, oude platen en leuke woonaccessoires!

4. Zomer op het Dak

Zomer op het Dak - Podium VictorieHet eerste feestje op het dak van Victorie is al helemaal uitverkocht, maar wat dacht je van Will and the People op 13 juli en Piña op 28 juli? Het dak gaat eraf!

5. A Tribute To Friendship

Header-Kadembenemend-Stadsstrand-De-Kade

“Let’s turn this day, into a Beautiful Sunny & Musical Memory”. We vieren 7 seizoenen Stadsstrand de Kade en 7 jaar vriendschap op 14 juli, met een vette line-up aan aanstormend talent geprogrammeerd door Dorus Smit.

6. Kindermuziekfestival 

Kranenburgh KindermuziekfestivalKom 15 juli naar Kranenburgh in Bergen voor een bijzonder muzikaal feestje. Dat wordt zingen, spelen, dansen of lekker picknicken in het gras, en genieten van jazz tot blues en van rock tot klassiek en wereldmuziek.

7. Lindegracht concerten

Lindegracht ConcertenOok dit jaar is het weer genieten van klassieke muziek ’s avonds aan de Lindegracht. Er wordt 10 juli gestart vanuit de Grote Kerk met een concert dat zich verplaatst van de Kerk naar de kade van de Lindegracht. De overige concerten zijn 24 juli, 7 augustus en 14 augustus.

8. Podium onder de Boom

Podium onder de Boom Festival 2018Podium onder de Boom gaat 29 juli alweer 9e editie in. Het gratis festival biedt pure intieme optredens in het groen, met professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land.

 

Nieuwe hotspots

Welke restaurants en shops gaan er open in Alkmaar?

Altijd leuk: nieuwe hotspots in Alkmaar! Deze maand zijn we benieuwd naar de opening van:

1. Restaurant ’t Fnidsen

Restaurant ’t Fnidsen is een project van Chefkok Sam Piscaer en vinoloog Martijn Rootring. Sam neemt de operationele zaken en de keuken voor zijn rekening. Martijn zorgt voor de wijnen, met in de wijnlounge de keuze uit liefst 25 open flessen. Vanaf half juli te vinden in (je raadt het al) Fnidsen.

2. Pop-up store Hand-picked by Anna & Renée

Oók in het Fnidsen, maar toch totaal anders. Een jaar geleden openden Anna & Renée hun shop aan het Ritsevoort. Na een pop-up avontuur aan de Laat verhuizen ze in juli naar de derde locatie in de oude binnenstad van Alkmaar. We zijn benieuwd!

Extra