We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is de Terras Top 100 2018 bekend gemaakt. Na de prachtige 15e plek voor Granada afgelopen jaar (en plek 25 voor Vito), staan er dit jaar wederom 2 Alkmaarse zaken in de lijst.

Gefeliciteerd Granada, de Koning en Herberg Jan!

De Terras Top 100 werd dit jaar gewonnen door ’t Gerecht in Heerenveen. Maar wij kijken vooral naar onze 2 Alkmaarse hotspots in de lijst:

Nummer 89

Granada

Terras Granada Alkmaar

Juryrapport: “De medewerkers doen er alles aan om het gasten naar de zin te maken. Ze zijn vriendelijk, attent en vakkundig, doen hun werk rustig en hebben veel aandacht voor hun gasten en de netheid van het terras.”

Nummer 82

De Koning

Terras De Koning Alkmaar

Juryrapport: “De Koning beschikt over vriendelijke en razendsnel werkende bediening. Zij en ondernemers Daan Touw en Remco de Boer hebben van De Koning in vier jaar tijd een topcafé gemaakt.”

Nummer 26

Herberg Jan (Heiloo)

Ietsje verder fietsen, maar op een trotse 26e plaats pronkt de hoogste notering van 072: Herberg Jan in Heiloo.

“Hier fiets je voor om” – jury

Toppers in Alkmaar

De Koning werd eerder door de bezoekers van UIT072 als verkozen tot beste terras van Alkmaar en als een van de beste cafés van Nederland. Een favo spot op de Platte Stenenbrug. Vorig jaar deed De Koning niet mee aan de Terras Top 100, in 2016 werden ze 61e.

Granada vind je aan de andere kant van de binnenstad, op het Kerkplein aan de voet van de Grote Kerk, en is al ruim 10 jaar een begrip. Na een geweldige plek 15 vorig jaar zakken ze dit jaar een stukje in de Terras Top 100.

Amsterdam terrasstad

Amsterdam is net als vorig jaar dé terrasstad van het land, met 5 noteringen. Gelderland is dit jaar dé terrassenprovincie met 15 terrassen. Noord-Holland is de 4e provincie met 13 terrassen in de top 100. De volledige lijst is te vinden bij Misset Horeca.

Over de Terras Top 100

De Terras Top 100 wordt georganiseerd door Misset Horeca. Cafés kunnen zich inschrijven om mee te doen (kosten € 149 – € 199) en krijgen vervolgens 2 bezoeken van een vakjury en mystery visitors. Op basis van deze bezoeken wordt een top-100 samengesteld, waarbij de vakjurybeoordeling voor 80% meetelt en de mysteryvisit voor 20%.

Ook op UIT072?