We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  13:00 - 19:00

beeldende kunst, cabaret, dans, Muziek

Podium onder de Boom Festival biedt optredens in zijn puurste vorm onder de prachtige bomen van Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Cabaret, muziek, dans, beeldende kunst.

Het gratis festival brengt een mix van optredens door professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land. Van een intiem pianoconcert onder de slanke iep, een dansvoorstelling onder de grote plataan tot een funkband onder de brede kastanje. Voor kinderen is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Van beeldende kunst maken tot meezingen en spelen met muziektheatergroep.

Artiesten die op het festival spelen krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen worden de artiesten uitgedaagd zich aan te passen aan deze situatie. Hierdoor ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat.

Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven.

De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder!

Programma Muziek

Maison de Malheur
Witte Zomer Eik – 15.30 uur – 16.00 uur & 18.30 uur – 19.00 uur

Maison du Malheur biedt je een dansbare mix van Balkan, blues en rootsmuziek gecombineerd met een energieke live performance en mag zich met recht een van Nederlands beste rootsbands noemen.
Frontman JP Mesker begon Maison du Malheur aanvankelijk solo, als singer-songwriter. Al snel groeit zijn project echter uit tot een achtkoppige band.

The Soul Travelers
Witte Zomer Eik – 14.30 uur – 15.00 uur & 17.30 uur – 18.00 uur

The Soul Travelers brengt een combinatie van poëtische raps, folk, jazz en funky ritmes onder de slanke Iep.

Wies en de Liefde
Rode Iep – 13.00 uur 13.30 uur & 15.00 uur – 15.30 uur

Wies en de Liefde maakt rauwe Nederlandse kleinkunst en Nederlandse blues/folk onder de Zilverlinde. Samen met het geluid van de wind door de bladeren zal de luisteraar, vergezeld door veel snaren en close harmony zang meegenomen worden naar het ‘nu’ via ‘vroeger’.

https://www.youtube.com/watch?v=SkzVbueWuy4

Anne Groen
Oranje Zomer Eik – 16.00 uur – 16.30 uur & 18.00 uur – 18.30 uur

Anne Groen is een singer-songwriter uit Amsterdam. Haar sympathieke stem brengt gevoelige klanken voort, met af en toe felle uithalen. Ze is een geboren performer van kleurrijke pop met alternatieve, psychedelische twists, een tintje rock, maar altijd met een eigen, teasing sound.

The Night Porter
Paarse Plataan – 13.30 uur – 14.00 uur & 16.30 uur – 17.00 uur

‘Akoestische grunge in de traditie van Alice in Chains en Pearl Jam klinkt misschien paradoxaal: grunge wordt normaal gesproken immers gekenmerkt door scheurende gitaren en stevig drumwerk. The Night Porter trekt zich hier niets van aan en gelukkig maar, want het resulteert in prachtige breekbare liedjes. Kippenvel gegarandeerd’, aldus 3voor12.

Floatmonki
Blauwe EIk – 14.00 uur – 14.30 uur & 16.30 uur – 17.00 uur

Floatmonki is een vooruitstrevend collectief dat zijn inspiratie haalt uit artiesten als Hiatus Kaiyote, Noord indiaanse karnatische muziek en gestructureerde chaos in de natuur. De aanstekelijke melodieën, weldoordachte en intieme teksten en jazz beïnvloede harmonieën maken van hun muziek een unieke combinatie.

Ann White
Groene Zilver Linde – 14.30 uur 15.00 uur & 17.00 uur – 17.30 uur

In your face, impulsief en een beetje stout. Ann White bestaat uit zangeres Wieteke Wijte en haar band. Een mix van elektronische popsongs, sterke grooves en kleurrijke hooks. Ze zijn beïnvloed door o.a. muziek van Björk tot Beyonce, van Kimbra tot N*E*R*D*. Hun debuut EP ”Distractions” is uit op iTunes, Spotify en Deezer.

Jasper Schalks
Rode Iep – 16.00 uur – 16.30 uur & 18.00 uur – 18.30 uur

Jasper Schalks is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Amsterdam. Sinds hij op zijn vijftiende zijn eerste cd van Bob Dylan kocht heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten.

Programma Kinderen

Onder de Kinderboom – De Liedjestovenaar!
Gele Es – 14.30–15.00 & 17.00–17.30

Het interactieve optreden van de Liedjestovenaar zit boordevol mooie liedjes in verschillende stijlen en ritmes. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar Magische Muzikant op piano of gitaar! Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz, wals en Mariachi muziek. Kinderen worden op betoverende wijze meegenomen in de Magie van Muziek, tijdens een virtuoos samenspel en improvisatie.

Kindertheater Eigenwijze 072
Gele Es – 13.30 & 16.00

Wat als alles mogelijk is, je alles kunt zijn wat je maar wilt en je overal naar toe kunt gaan? Ik ken een meisje die je meeneemt op reis in de meest ongelooflijke avonturen. Ze vertelt je misschien wel het verhaal, dat ze hoorde van de prinses of die van de stoere ridder of misschien wel over het lieve konijntje. Kom jij luisteren naar haar verhalen? Je mag haar ook helpen om de mooiste verhalen te vertellen!

Iets van Els
Gele Es – 13.00 – 19.00

Bij de gele Es gaat deze beeldend kunstenaar samen met de kinderen dromenvangers maken! Een dromenvanger komt oorspronkelijk van de indianen die hem maakte om hem boven je slaapplek te hangen zodat de boze dromen in het web bleven hangen . Een dromenvanger is een ring met vlechtwerk en heeft vaak prachtige kleuren, is versiert met bijv. kralen, veren, linten, leer, schelpen. Je kan hem in allen kleuren en maten maken!

De weersverwachting is top, het programma is top en daarnaast is het festival ook nog eens helemaal gratis. Zien we je komende zondag in Cultuurpark de Hout?


Kaart wordt geladen...