We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zelf je menu samenstellen in 3 rondes van 2 gerechtjes voor een kleine € 20. Perfect voor lekkerbekken met keuzestress! Wij gaan vanavond voor de Buren Bites en nemen je graag mee.

Op een historische plek in de stad, op de hoek van de Gewelfde Stenenbrug en de Vismarkt staat Bistro Bar De Buren. Eén van de bekendste en misschien wel beroemdste restaurants van de stad. Er is bijna geen Alkmaarder te vinden die nog nooit bij De Buren heeft gegeten.

En dat is natuurlijk niet zo raar, als je bedenkt dat dit restaurant al zo lang ze bestaan de lekkerste gerechten combineert met een gezellige sfeer en twee bijzondere terrassen.

Historisch buiten en hip van binnen

Binnen ademt de Buren de sfeer van een gezellige, maar hippe bistro. De kunstwerken die je ziet zijn voornamelijk ruige zeeschepsels en geven het restaurant een hele eigen uitstraling.

Is het iets warmer buiten, dan behoren de twee terrassen van de Buren bij de mooiste terrassen van Alkmaar. Op de Gewelfde Stenenbrug varen in de zomer de bootjes onder je door terwijl je geniet van een lekkere lunch.

Het andere terras is misschien nog unieker, namelijk aan de historische visbanken waar vanaf de 16e eeuw vis werd verkocht op de stenen (markt)bankjes. Het deel van de visbanken aan de kant van het restaurant doet nu dienst als terrastafeltjes waar je kunt genieten van een hapje, een borrel of een lunch maar in het bijzonder van een lekker visje natuurlijk.

De Buren - Bar

De Buren Interieur Brugzijde

De Buren Bites

Wij gingen deze avond voor de Buren Bites. Dit dinerconcept, wat nu al zo’n 3 jaar succesvol draait, houdt het midden tussen shared dining en een proeverij. In 3 gangen kies je tussen 14 gerechtjes, per gang kies er 2. Aan het eind van de avond ben je dus 6 gerechtjes verder en heb je (voor slechts € 19,50 p.p.) kunnen genieten van het lekkerste wat er uit de keuken van De Buren komt.

Alle klassiekers van de Buren in één diner

De gerechten zijn stuk voor stuk echte (bistro)klassiekers van de kaart. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de inmiddels beroemde Thaise Vissoep, de Alkmaarse kaassoep, de sliptong of de buren burger. De gerechten worden allemaal op een mooie schaal geserveerd en zo ontstaat een soort shared dining idee. Wel zo gezellig! Bovendien kan je makkelijk even een vorkje proeven van het gerechtje wat je tafelheer of dame heeft besteld.

Gravad Lax en Gamba's Antiboise

Gravad Lax, dunne rauwe zalm in venkelmarinade en Gamba’s Antiboise

De gerechtjes zelf zijn stuk voor stuk heerlijk bereid. De Gravad Lax (een typische Scandinavische bereiding van Zalm, nee niet de Ikea zalm) is een ware verrassing. Ook de sliptong met citroen-botersaus, de tonijn, gamba’s en natuurlijk de Thaise Vissoep laten zien waarom dit restaurant aan de visbanken zit.

Natuurlijk staat er ook een lekker stukje vlees tussen de bites. De Spareribs zijn zoals ze horen: boterzacht. Het Bistro Burgertje is gewoon erg lekker en de kleine steak ‘De Buren’ kan mee met de beste steaks van Alkmaar.

stoofpotje, sliptong, tonijn en kaasspoep

Seizoens stoofpotje, sliptong in citroen-botersaus, Tonijn Tataki en Kaassoep

Tonijn, Spareribs, Steak

Tonijn Tataki, Smokey Spareribs en een kleine steak ‘De Buren’ met paddenstoelenjus

Voor je het weet ben je al door je 3 gangen heen en met een klein bijgerechtje extra heb je aan het eind van de avond echt geen honger meer.

Maar een dessert dan? Die vallen niet onder de Bites, maar wij zouden er zeker eentje bij bestellen. Om dan toch in het thema te blijven: de Dessert Platter. Een prachtig bord vol met al het zoets wat er uit de keuken van De Buren komt.

Dessert platter, verschillende nagerechten

Dessert Platter: Witte chocolade cheesecake, Churros, Bannofee (ohw yess!), Scroppino en ijs

Bistro Bar De Buren is na al die jaren nog steeds een van de smakelijke hoogtepunten van de stad. En met de Buren Bites heb je voor een mooie prijs heel veel lekkers op je bord en een heerlijk avondje dineren.

Meer over De Buren

Leuk om te weten

Bar Bistro De Buren

Mient 37
1811 NB Alkmaar
072 – 5120308

Menu (Buren Bites)

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 22.00 uur

Locatie De Buren Alkmaar

Kaart wordt geladen...