We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  15:00 - 22:30

Karavaan, winter

Op 22, 27, 28, 29 en 30 december brengt Karavaan alweer de derde editie van de Winterkaravaan. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie, stamppot en bier, blijven hetzelfde.

Tussen kerst en oud en nieuw ontvangt Karavaan het publiek in de verlaten drukkerij in Alkmaar. Het thema dit seizoen is Eigen Grond. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 30 mei t/m 10 juni 2019 plaatsvindt.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Jonge professionele makers worden de komende maanden artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek.

Na een open call ontving Karavaan bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 5 winnende plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 20 minuten.

Dit zijn de makers

Collectief Ludwig ontwikkelt muziektheater over de symboliek van vlaggen, de fysieke performance van Franziska Menge gaat over sterven voor het vaderland. Cassandra Onck en Cedric Maurice Wiegel maken een audio-installatie over hoe Alkmaarders verbonden zijn aan de stad en Luuk Weers brengt een theatrale installatie over het absorptievermogen van de mens. Daisy Hagendoorn en Janna Adank presenteren een kleinkunst-voorstelling over territorium-drift.
De diversiteit van de makers is verrassend veelzijdig. Ze komen dan ook van uiteenlopende opleidingen uit heel het land: Muziektheater ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem, Mime-opleiding Amsterdam en Docent Dans Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdamse Toneel- en KleinkunstAcademie, Interdisciplinary Arts Theaterschool Maastricht en Theaterwetenschappen.

Winters eten & drinken

Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie door de voormalige drukkerij van TMG Media. Een spannende, leegstaande plek in Alkmaar. Op unieke plekken in het pand zie je in een carrousel de vijf verschillende korte voorstellingen van deze makers en zijn heerlijk winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond.

Meer info

  • De Winterkaravaan bezoek je op do 27, vr 28, za 29 of zo 30 december
  • Je kunt dagelijks kiezen uit 2 tijdstippen: 15:00 – 18:30 of 19:00 – 22:30
  • Kosten € 32,50 per persoon (incl. winters eten & drinken)
  • Vrienden van Karavaan betalen € 30
  • Op za 22 dec is de try-out van 15:00-18:30, 27,50 per persoon of 25 voor vrienden
  • Tickets bestel je hier

Kaart wordt geladen...