We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat de horeca gesloten is, betekent natuurlijk niet dat wij nu genoegen nemen met iedere avond een AVG’tje (aardappels, vlees, groente). Gelukkig hoeft dat ook niet. De meeste restaurants koken gewoon gepassioneerd door. Je bent dus niet ver verwijderd van een heerlijk, luxe diner in jouw eigen woonkamer.

Het lijkt alweer zo lang geleden dat we in een restaurant zaten met z’n allen. Dat we lekker verwend konden worden met tongstrelende gerechten en prachtige wijnen. Dat de ober, zonder mondkapje, naar je lachte en vroeg of het smaakte. Dat je nog een een extra rondje koffie met likeur nam, omdat je zo lekker zat. Die dagen missen we allemaal.

Maar voor alles is een oplossing, met een beetje creativiteit kun je nu thuis zo’n avondje ‘uit’ realiseren. Met dank aan de volgende horecazaken is het mogelijk om je even in jouw favoriete restaurant te wanen. Hier is een lijstje met complete diners voor thuis.

Meergangen diners

1. Abby’s

We trappen af met restaurant Abby’s. Zij hebben drie soorten verrassingspakketten waarmee je thuis een volwaardig diner kunt verzorgen. Je kunt kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch menu. De pakketten bevatten ieder vier gangen.

Houd je niet zo van verrassingen? Dan kun je op hun site opzoeken wat er op het menu staat, daarvoor hoef je alleen maar op het pakket te klikken en de inhoud verschijnt in beeld. Geen zin in visite of heeft je partner liever een pizza? Het pakket is al vanaf één persoon te bestellen. Je kunt dus ook in je eentje een culinaire avond beleven.

Prijs: € 35 p.p.
Inhoud: 4 gangen
THUIS072: Meer over Abby’s
Waar: Abby’s, Ritsevoort 60
Afhalen: woensdag t/m zondag
Bestellen: RestaurantAbbys.nl

2. ‘t Stokpaardje

Culinair Verwenpakket

’t Stokpaardje was het eerste restaurant in Alkmaar met een volledig meergangendiner voor thuis. Na een kort uitstapje met 3 andere restaurants is ’t Stokpaardje Verwenpakket weer helemaal terug! Elke week is er een nieuw culinair menu. Met gemak tover jij in handomdraai een viergangendiner op tafel voor jezelf en je gast(en).

Het pakket bevat elke week twee bijpassende flessen wijn (1 wit en 1 rood), uitgekozen door de sommelier van ’t Stokpaardje. Naast het tweepersoonsmenu is er ook een driegangenmenu voor één persoon (€ 27,50 zonder wijn) en een vegetarisch menu. Naar keuze uit te breiden met wijn, soep, kaas en friandises.

Prijs: € 79,50 voor 2 personen (incl. 2 wijn!)
Afhalen: elke vrijdag en zaterdag
Bezorgen: elke vrijdag (€ 7,50)
Waar: ’t Stokpaardje, Vrouwenstraat 1
Extra: Eenpersoons driegangen pakket (€ 27,50)
Bestellen: CulinairVerwenpakket.nl

3. Neder

Vega Verwenpakket door Neder

Een leuke aanvulling op het vorige pakket is het vegetarische verwenpakket van restaurant Neder. Zij koken met wat de natuur hen biedt in plaats van wat zij verlangen van de natuur. Dat resulteert in een smaakvol vegetarisch driegangenmenu met een mooie gedachte. Het aangeboden menu is voor één persoon en kan prima gecombineerd worden met het menu van ‘t Stokpaardje. Dit is natuurlijk heel handig wanneer één persoon aan tafel vegetarisch is. 

Bestellingen lopen ook via de site van Culinair Verwenpakket en kunnen dus tegelijkertijd met die van ‘t Stokpaardje worden afgehaald of bezorgd. 

Prijs: € 27,50 voor 1 persoon
Afhalen: elke vrijdag en zaterdag
Bezorgen: elke vrijdag (€ 7,50)
Waar: ’t Stokpaardje, Vrouwenstraat 1
Bestellen: CulinairVerwenpakket.nl

4. Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan

Nog zo’n favoriet is Fernando’s. Fernando en zijn compagnon Mark laten het er ook niet bij zitten in deze tijd. Samen met hun team verzorgen zij viergangen verrassingsmenu’s die je thuis gemakkelijk klaar kunt maken. Net als in het restaurant weet je van tevoren ook echt niet wat je krijgt. Dat is ook niet belangrijk, dat vertrouwen kun je ze namelijk zonder twijfel geven. Heb je dieetwensen of allergieën? Informeer dan naar de mogelijkheden. Afname is al mogelijk vanaf één persoon. 

Prijs: € 39,50 € 42,50 p.p.
Afhalen: vrijdag t/m zondag
Bezorgen: nee
Waar: Fernando’s, Peperstraat 1
Bestellen: 06 51 96 58 53

5. ’t Fnidsen

Opmaak borden 't Fnidsen

Met het chefsmenu van ‘t Fnidsen tover je je eigen keuken om tot een Franse cuisine. Zet drie gangen op tafel en kies zelf of het hoofdgerecht uit vlees of vis bestaat of volledig vegetarisch is. Als je het diner nog wat langer wilt laten duren, kun je het menu aanvullen met heerlijke kazen. Het driegangenmenu is te bestellen vanaf twee personen en komt samen met een fles wijn. 

Prijs: € 32,50 p.p. (incl. 1 wijn per 2 personen)
Afhalen: vrijdag t/m zondag
Bezorgen: nee
Waar: ’t Fnidsen, Fnidsen 107 – 109
Extra: Uit te breiden met kaas  € 10,- p.p
Bestellen: FnidsenAlkmaar.nl (onder het knopje reserveren)

6. IJkgebouw

Ijkgebouw exterieur

Ook bij het IJgebouw zitten echte volhouders. Zij kwamen met het super leuke idee om een hotdogtruck voor de deur te zetten. Maar hoe lekker zo’n broodje worst ook is, het is geen compleet diner. Die hotdog is dan ook niet de reden dat zij in dit lijstje staan. Wat de reden wel is is de take-away diner-box, een viergangenmenu dat jij kunt bestellen voor thuis. Op de website kun je zien uit welke gerechten het menu bestaat. Aan de vegetariërs is ook gedacht. Vermeld bij je bestelling dat je vegetarisch bent en de chef maakt een menu op maat. Maak het extra gezellig door een flesje wijn toe te voegen aan je bestelling. Je hebt de keuze uit twaalf verschillende wijnen of een fles bruisende cava. Bestellen is mogelijk vanaf twee personen.

Prijs: € 37,50 p.p.
Afhalen: vrijdag t/m zondag
Bezorgen: vrijdag t/m zondag (€ 3,75)
Waar: IJkgebouw, Alckmariapad 2
Bestellen: IJkgebouw.nl

Extra: chef aan huis

Wil je nog dichterbij een echte restaurantbeleving komen? Huur dan je eigen chef in. Het IJkgebouw komt namelijk sinds kort ook bij je thuis koken! Uiteraard houden zij zich netjes aan de gestelde richtlijnen. De regel is nu dat je drie mensen op visite mag hebben. De chef zal een van die mensen zijn, daarnaast kun je dan nog twee vrienden of familieleden uitnodigen. Deze privéchef kan voor jullie een fantastisch 5-, 6- of zelfs 7-gangenmenu bereiden. Als je er graag een wijnarrangement bij wilt dan kan dat ook verzorgd worden. Zelfs het dekken van de tafel en de decoratie kun je uitbesteden. Dit compleet verzorgde diner is te reserveren vanaf vier personen.

7. De Twee Vrienden

De Twee Vrienden komen met een smakelijk menu genaamd: de weekend box. Een complete box met een viergangenmenu voor twee personen om het jou op culinair gebied gemakkelijk te maken. De box is inclusief een fles wijn of Mika’s wijnarrangement. Warm thuis de gerechten nog even op en zorg dat ze mooi op het bord belanden. Het menu is terug te vinden op hun site. Ben je vegetarisch? Geen probleem! Informeer naar de vegetarische opties.

Prijs: weekend box € 69,95 voor 2 personen (incl. wijn of wijnarrangement),
Afhalen: donderdag t/m zaterdag
Bezorgen: donderdag t/m zaterdag
Waar: De twee vrienden, Laat 117
Bestellen: 072 511 31 35

Shared dining

8. Hofman

De een houdt meer van verschillende gangen en de ander denkt: zet die tafel maar vol! Val jij in de laatste categorie? Dan is de Shared Dining Box To Share @ Home iets voor jou. Deze box bevat zes verrukkelijke gerechtjes die je eettafel omtoveren tot een culinair tafereel. De gerechtjes zijn zeer divers en een lust voor het oog. Nieuwsgierig wat er in de box zit? Check dan de social media van Hofman voor het wekelijks wisselende menu. Bestellen is mogelijk vanaf twee personen 

Prijs: € 24,75 p.p.
Afhalen: vrijdag t/m zondag
Bezorgen: nee
Waar: Hofman, Kerkplein 7
Bestellen: Hofman-Alkmaar.nl

9. Granada Food and Wine

Een paar deuren verder zit Granada Food and Wine. Dit Spaanse restaurant zorgt ervoor dat je hun mediterrane keuken ook tijdens deze lockdown niet hoeft te missen. Zij bieden een compleet pakket met 9 tapas om de tafel smakelijk op te vullen: de tapasbox deluxe. Met zoveel gerechtjes om te delen, kun je wel zeggen dat dit een compleet diner is. Wil je nog meer uitbreiden? Dan kun je er zelfs nog een dessert bij bestellen. Een fles cava, wijn of een halve liter sangria kunnen ook worden toegevoegd aan je diner. Elke week is er een nieuw menu waarvan de inhoud bekend wordt gemaakt op social media. De tapasbox is te bestellen vanaf twee personen.

Prijs: € 19,70 p.p.
Afhalen: woensdag t/m zondag
Bezorgen: woensdag t/m zondag (€ 2,50)
Waar: Granada Food and Wine, Kerkplein 5
Bestellen: GranadaFoodWine.nl

10. Roberto Bar e Cucina

Nog zo’n heerlijk land aan de Middellandse Zee is Italië. Dat je daar geweldig kunt eten hoef je Roberto natuurlijk niet te vertellen. Ook hij komt met een box vol lekkers: Italië a Tavola Box. De inhoud bestaat uit diverse klassiekers uit de Italiaanse keuken. Deze box is inclusief dessert en een fles wijn (rood of wit). Met recht een compleet diner kun je wel zeggen. Voor het volledige menu verwijzen we je naar de social media van Roberto bar e cucina. Deze box is voor twee personen. 

Prijs: € 69,- voor 2 personen (incl. wijn)
Afhalen: woensdag t/m zondag
Bezorgen: nee
Waar: Roberto Bar e Cucina, Kennemerstraatweg 159
Bestellen: 072 582 35 68

11. Javaanse Meisjes

Van Italië gaan we naar Indonesië. Javaanse Meisjes heeft: Indo to go! Complete rijsttafels voor een compleet diner. De rijsttafel van deze luxe toko bevat 16 items, denk aan: babi ketjap, sate ayam, gado gado en nog veel meer lekkers. Het complete menu vind je in de bestelmodule op hun site. Er is ook aan de vegetariërs gedacht. Voor hen is er een vegetarische rijsttafel. Wat je ook nog kunt toevoegen aan je bestelling, is een speciaal bierpakket. Welke bieren er in zitten is een verrassing, wel weet je zeker dat ze gekoeld zijn. Liever een flesje wijn naar keuze? Ook dat kan. Bestellen is mogelijk vanaf twee personen. 

Prijs: € 23,- p.p. (vega € 22,- p.p.)
Afhalen: donderdag t/m zondag
Bezorgen: donderdag t/m zondag (€ 2,50)
Waar: Javaanse Meisjes, Houttil 32-36
Bestellen: JavaanseMeisjes.nl

Bijzondere vermelding

12. Rue de la Plume

Is het een compleet meergangen diner? Niet echt. Shared dining? Ook niet. Mag Rue de la Plume ontbreken in dit lijstje? Nee, natuurlijk niet!

Met Rue de la Plume à la maison zijn de meiden ook mee gaan doen met de maaltijdboxen. Voor € 35 p.p. proef je vijf koude voorgerechten, kant en klaar. Naar keuze uit te breiden met een kaasplankje of friandises.

Prijs: € 35 p.p.
Inhoud: 5 voorgerechtjes
THUIS072: Meer over Rue de la Plume
Waar: Rue de la Plume, Veerstraat 22
Afhalen: donderdag t/m zondag
Bestellen: 0621225770

Meer tips

Meer aanbod voor afhalen en bezorgen in Alkmaar vind je natuurlijk op THUIS072. Ook hebben we al een lijstje gemaakt met meer dan 15 tips voor een Kerstmenu thuis.

Hebben we een dinerbox gemist in bovenstaand overzicht? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan.