We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE: Onderstaand artikel is uit 2020. De Twee Vrienden bestaat niet meer. Sinds begin 2024 zit op deze locatie Polonio Bar&Bistro.

Alkmaar kan zich opmaken voor een nieuwe eetbeleving. In 2020 opent aan de Alkmaarse Laat restaurant De Twee Vrienden. Alex Karten en Nick Hijnen presenteren een, naar eigen zeggen, “nieuw uit eten concept” in Alkmaar.

Sinds 1 maart is de sleutel van Laat 117 overgedragen aan de twee vrienden. Geen gelukkige timing, vanwege de coronamaatregelen die meteen ingingen. Na wat vertraging, konden ze 1 juni 2020 dan toch open met hun nieuwe concept.

“Uit eten moet anders, persoonlijker, spannender”

Alex en Nick lichten al een tipje van de sluier op: “Uit eten gaan moet weer een beleving worden. Dit is wel vaker geroepen, maar wij presenteren een goed onderbouwd concept. Waarbij we bijvoorbeeld goed hebben gekeken naar de ideeën van Paul Bocuse, één van de grootste gastronomen van de twintigste eeuw. Een chef-kok die drie Michelinsterren voor zijn restaurant kreeg”

Truffelsoep?

Waar voorheen Italiaans gegeten werd, zal op de menukaart van De Twee Vrienden in Alkmaar zal niet gelijk de truffelsoep staan waarmee Bocuse werd onderscheiden door de Franse president Giscard d’Estaing. Al leerde chef-kok Alex wel met dit soort bijzondere ingrediënten werken toen hij in Italië zijn kennis vergrootte in een truffel, schaal- en schelpdierenrestaurant. Alex begon ooit met in de pan te roeren in het befaamde restaurant Koekenbier.

Ervaring

Alex Karten en Nick Hijnen (De Twee Vrienden, Alkmaar)

Beide mannen hebben jarenlang ervaring opgedaan in bekende nationale- én internationale keukens. Zo heeft chef-kok Nick kookkunsten opgedaan bij driesterrenrestaurant De Librije. Los van de kunst van het koken zelf, heeft het duo voor hun concept gedineerd in beroemde restaurants als Noma, (voormalig nummer één van de wereld) Oud Sluis van Sergio Herman en Gaggan in Thailand. Maar ook bij trendy up-coming horecazaken.

Persoonlijker

“Uit eten moet anders. Persoonlijker en spannender. Maar het moet ook begrijpelijk blijven voor de gast wat er op het bord ligt. Daarom is het zo fijn dat we een open keuken hebben, waar voorheen Osteria Italica zijn strepen heeft verdiend. De gast kan letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Wij maken het gerecht vervolgens op persoonlijke wijze af. Hoe? Kom maar beleven hoe we dat gaan doen!”


Meer over De Twee Vrienden

Vroeger op Laat 117

Voorheen zat op deze locatie tot april 2020 Osteria Italica. Daarvoor was dit de stek van Italica Ristobar.

De Twee Vrienden

Laat 117
1811 ED Alkmaar


Openingstijden

  • Vanaf begin april 2020

 


Kaart wordt geladen...