We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De zomervakantie voelt nog maar net voorbij of de herfst klopt alweer aan de deur. En dan kan het vriezen of dooien. Wat ga je dan doen in de herfstvakantie? Wij geven je 10 tips voor mooi en slecht weer.

De eerste vakantie van het nieuwe schooljaar. De blaadjes vallen van de bomen, zon en regen wisselen elkaar af en met een beetje pech maken we de eerste herfststorm mee. Omdat het weer zich niet laat voorspellen is het plannen van een uitje in de herfstvakantie altijd een uitdaging. Ga je naar buiten of blijf je binnen. Neem je gewoon een Plu mee en trotseer je het weer of ga je toch voor die binnenactiviteit als de zon blijkt te schijnen? Wij gingen daarom op zoek naar een PLAN A en PLAN B voor elke doordeweekse dag van de herfstvakantie. Dit zijn onze tips.

Maandag 21 oktober

PLAN A: Skicursus

Verkorte skicursus - il primo - UIT072 Alkmaar

Sportieve kinderen? Meld ze (of je hele gezin) aan voor de Verkorte skicursus bij Skiclub il primo in Bergen. 3 Dagen les van een gespecialiseerde skileraar van wie ze in korte tijd veel leren. De lessen beginnen om 10.00 uur of om 13.00 uur, dit kies je zelf. Je kunt je (kinderen) nog inschrijven tot 20 oktober, dan weet je ook meteen wat het weer gaat doen ;).

Skiclub il primo Bergen
Maandag 21 t/m woensdag 23 oktober
135,00 inclusief materiaal
Website

PLAN B: Musicaldag

Vakantie musicaldag - Artiance - UIT072 Alkmaar

Wordt het slecht weer, geef je kinderen dan op voor de Vakantie Musicaldag bij ArtianceDeze dag, speciaal voor kinderen van 7 tot 12, staat in het teken van het boek ‘De Gele Ballon’ van Charlotte Dematons. De mooie prenten van boten op een woeste zee, indianen in het oerwoud en ijsschotsen op de Noordpool worden omgezet in liedjes, dansen en toneelstukjes. Aan het einde van de dag sluit je aan voor een eindpresentatie.

Artiance Canadaplein 3
Maandag 21 oktober van 10.00 tot 16.00 uur
16,00 per kind incl. lunch
Website

Dinsdag 22 oktober

PLAN A: Elfendeurtjesroute

Elfendeurtjesroute Schoorl _UIT072 Alkmaar

De allerkleinsten gaan op zoek naar elfjes met de Elfendeurtjesroute in de Schoorlse duinen. Bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt een tas met – jawel – een heuse toverstaf klaar. Daarmee ga je op pad. Bij ieder elfendeurtje krijg je een opdracht. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen en het dier wat er bij hoort meenemen.

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Elke dag tussen 10.00 – 16.00 uur
5,00 per kind incl. stafje, drinken en koekje
Website

PLAN B: Schaatsen

Winters tafereel: kinderen schaatsen op het ijs

Binnenkort bind je de ijzers weer onder in de Meent. Niets leuker dan schaatsen in de herfstvakantie. Heerlijk rondjes rijden op de overdekte buitenbaan of discoschaatsen binnen. Houtjes, noren, kunst- of ijshockeyschaatsen. Voor ieder wat wils. En natuurlijk sluit je de dag in stijl af, met warme chocolademelk met slagroom.

de Meent Bauerfeind
Elke dag tussen 9.00 – 16.30 uur
4,40 per kind / 2,40 met sportpaspoort
Website

Woensdag 23 oktober

PLAN A: Strikken en Stropers

Strikken_Stropers_Schoorl_UIT072 Alkmaar

Stoere jongens & meisjes opgelet! Geef jij een feestje in de herfstvakantie, of wil je met je vrienden gewoon eens iets spannends doen? Op woensdag 23 oktober organiseert staatsbosbeheer het spannende spel Strikken en Stropers in de Schoorlse Duinen. Als de avond valt, een spannend moment om de duinen in te gaan, red jij met je team zoveel mogelijk dieren uit strikken zonder stropers tegen te komen. Het beste team wordt bekend gemaakt op Facebook.

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Woensdag 23 oktober tussen 19.00 – 21.10 uur
95,00 per groep (max. 10)
Website

PLAN B: Stedelijk museum

Stedelijk Museum Alkmaar

Museum? Nee, niet met kinderen. Of juist wel? In de herfstvakantie biedt het Stedelijk Museum gratis Familieworkshops waarin je met je hele familie in de huid van Jan Toorop, Charley Toorop en of Edgar Fernhout kruipt. Je kan kiezen uit workshops voor alle leeftijden: zelfportret maken, een kleurenworkshop of een tekenworkshop. Of jullie doen ze gewoon allemaal.

Stedelijk museum Alkmaar
Woensdag 23 en donderdag 24 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur
Gratis
Website

Donderdag 24 oktober

PLAN A: CrossOverstad 3.0

Crossoverstad Breakdance

Niet volledig buiten, maar wel met dat buitengevoel. CrossOverstad 3.0 in Hal25 staat in het teken van Urban sports en Alkmaar straatkunsten. Van 24 tot 26 oktober wordt dit je vaste hangout waar je kunt skaten, clinics kunt volgen, een vlug happie scoort, een lekker frisje drinkt & nog veel meer.

Hal 25
Donderdag 24 t/m Zaterdag 26 oktober tussen 13.00 – 00.30 uur
Website

PLAN B: Sportspektakel

Sport Meent Alkmaar

Het is ondertussen een traditie, in de schoolvakantie ga je op donderdag naar het Sportspektakel in de Meent. Dit jaar pakken ze, speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar weer groot uit met superveel nieuwe sporten en heel veel spelletjes. Per kind mag je ook nog een sportclinic volgen (vol = vol).

de Meent Bauerfeind
Donderdag 24 oktober van 10.00 tot 16.00 uur
3,50 online /4,50 euro aan de deur
Website

Vrijdag 25 oktober

PLAN A: Heksenrondleiding

Heksenrondleiding Hortus_UITo72 Alkmaar

Altijd al eens willen vliegen op een heuse heksenbezem? Bij Hortus doe je een poging tijdens de Heksenrondleiding. En je leert meer. Waarom plant je een paardenkastanje bij je huis als heksen gevaarlijk zijn? Welke heksenkruiden treffen we bij Hortus Alkmaar aan? Kunnen we toveren met stinkende gouwe? En na de rondleiding krijgen de kinderen heksensoep en heksenlimonade. Verkleed komen? Dat mag!

Hortus Alkmaar
Vrijdag 25 oktober tussen 14.00 – 15.30 uur
Gratis t/m 7 jaar / 2,50 v.a. 8 jaar/ 5,00 volwassenen
Website

PLAN B: Cinekid On Tour

Cinekids Filmhuis Alkmaar

Ga tijdens Cinekid On Tour 2019 voor de liefste, leukste en grappigste kinderfilms naar Filmhuis Alkmaar. Tijdens de herfstvakantie is het Filmhuis omgetoverd tot filmspeelplaats. Naast het bekijken van de nieuwste kinderfilms kan je in de foyer je eigen animatiefilm maken, met klei een nieuwe gamewereld creëren en natuurlijk uitgebreid knutselen en limonade drinken. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar!

Filmhuis Alkmaar
Woensdag 23 tot vrijdag 25 oktober
7,00 per kind / 9,00 volwassenen
Website

Extra