We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Cinekid Filmfestival 2019 in Filmhuis Alkmaar

  Hele dag

Cinekid, filmfestival, filmhuis

De liefste, leukste en grappigste kinderfilms tijdens Cinekid Filmfestival On Tour. Tijdens de herfstvakantie (23, 24 en 25 oktober) is Filmhuis Alkmaar omgetoverd tot filmspeelplaats. Naast het kijken van de nieuwste kinderfilms kan je in de foyer je eigen animatiefilm maken, met klei een nieuwe gamewereld creëren en natuurlijk uitgebreid knutselen en limonade drinken. 

Cinekids

Tijdens het Cinekid Filmfestival in Filmhuis Alkmaar kun je  naar de 6 films komen kijken. Maar er is natuurlijk veel meer. Zo maak je tijdens Cinekids je eigen gamewereld! Kinderen kunnen hun eigen ontwerp kleien en inscannen. Deze objecten worden toegevoegd aan een bestaande game. Samen met andere kinderen kunnen ze tegelijkertijd aan deze game verder bouwen. Nieuwe huizen bouwen, wegen aanleggen de mogelijkheden voor een nieuwe wereld zijn eindeloos.

Tijdens de workshop stop-motion animatiefilm maakt. Maken kinderen onder begeleiding hun eigen speelfilm. Eerst verzinnen ze een verhaal en knippen ze de personages en objecten uit. En daarna wordt er foto na foto een filmpje gemaakt, met je eigen filmpje als eindresultaat!

De Films

Cinekids-Animaatje
Animaatjes (3+).

In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op noordpool leren samenwerken, wat de nacht doet als het dag is, de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt en hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken.


Binti (8+).

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar vader Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. 


Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (6+).

Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat.


Wallay (11+).

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.


Supa Modo (9+).

Jo, een fantasierijk meisje van negen, houdt van superhelden en actiefilms. Zo vergeet ze dat ze ernstig ziek is. Het liefst zou ze zelf de hoofdrol in een superheldenfilm spelen. Wanneer Jo overtuigd raakt van haar eigen superkrachten, helpt het hele dorp mee om haar droom in vervulling te laten gaan.


Zooks (8+).

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is.

 


Kaart wordt geladen...