We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Recessie, coronacrisis of gewoon aan het eind van je geld nog een stuk maand over? Wij zetten onze 7 favoriete restaurants in Alkmaar met een aantrekkelijke daghap of weekspecial voor je op een rijtje.

Stadskaffee Laurens

Stadskaffee Laurens

Geinig voor weinig! De naam zegt het al: elke donderdag heeft Stadskaffee Laurens een lekkere daghap voor slechts € 9,50. Elke week weer verrassend en gevarieerd, van Oosterse tonijn tot pizza en van groene curry tot zuurkool met sukade.

Prijs: daghap € 9,50
Wanneer: elke donderdag
Waar: Kerkplein 9, Alkmaar
Review: Wine & Dine Flight van Stadskaffee Laurens

SOEPP

Soepp: volle zaak

Betaalbaar, 100% biologisch en met liefde gemaakt. En dat in een sfeervolle zaak middenin de Oude Stad, die binnenkort ruim 2 keer zo groot wordt. Dan hebben we het natuurlijk over SOEPP. Naast meerdere soepen (klein € 5, groot € 7,50) hebben ze ook genoeg andere opties, waaronder een (vegan) daghap voor € 12,50. Tip: koop een 10 rittenkaart, dan betaal je nog maar een tientje.

Prijs: vegan daghap € 12,50
Wanneer: ma-zo
Waar: Hekelstraat 31, Alkmaar
Review: Nieuw: veganistische daghap bij Soepp

Vers

VERS Alkmaar (interieur)

Perfect voor als je vanuit Station Alkmaar naar huis gaat en geen zin meer hebt om te koken, maar ook sowieso de moeite van een bezoekje waard. Eigenaren Kees en Christel maken bij Vers alles zelf en natuurlijk vers. Op het menu veel opties voor onder een tientje, waaronder veel hamburgers en salades (rond € 8). Bovendien is er een wisselend weekmenu en een daghap voor € 8,50.

Prijs: daghap € 8,50
Wanneer: ma-vr
Waar: Stationsweg 41, Alkmaar
Lees ook: Buurderij Alkmaar: online kopen bij boeren uit de buurt

Saladebar Oogst

Saladebar Oogst Alkmaar
Bij goedkoop eten denk je misschien snel aan een vette hap, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bij Saladebar Oogst heb je een verse soep van de dag voor € 6 en een maaltijdsalade of wrap voor € 9,80.

Prijs: maaltijdsalade € 9,80, soep van de dag € 6
Wanneer: elke dag
Waar: Zevenhuizen 8, Alkmaar
Site: saladebaroogst.nl

King’s Inn

Bij King’s Inn ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat welkom in de knusse brasserie. De toegankelijke menukaart biedt standaard keuze uit vis-, vlees- en vegetarische gerechten en dagelijks is er een dagschotel voor € 9,50.

Prijs: weekspecial € 12,50, vegan daghap € 10
Wanneer: ma-zo
Waar: Koningsstraat 6, Alkmaar
Site: kings-inn.com

De Binnenkomer

De Binnenkomer Alkmaar: Terras

Ok, onze laatste twee tips zijn net boven een tientje, maar te leuk om niet te noemen. Bij de Binnenkomer zit je erg relaxt en heb je een dagelijks wisselende soep voor € 5 en een pasta di stevo voor € 13,50.

Prijs: soep van de dag € 5, pasta daghap € 13,50
Wanneer: di-zo
Waar: Kerkplein 6, Alkmaar
Site: debinnenkomer.nl

Alkmaars Koffiehuis

Alkmaars Koffiehuis

Alkmaars Koffiehuis is een relaxte stek voor een speciaalbiertje in Alkmaar, om te flexwerken of om mee te doen aan een van de events, zoals spelletjesavond of pubquiz. Op donderdag t/m zaterdag  is er een daghap: bierstoof, aardappelpuree en salade, plus 1 flesje bier voor € 15.

Prijs: daghap € 15
Wanneer: donderdag – zaterdag
Waar: Gedempte Nieuwesloot 42, Alkmaar
Zie ook: 5 beste spots voor bier in Alkmaar

Extra info

Natuurlijk heb je naast deze restaurants in Alkmaar nog een keur aan snackbars, pizzeria’s en woktenten waar je voor onder een tientje een patatje met snack of een pizza Margherita haalt, maar in dit lijstje proberen we je (als altijd) de echte tips te geven.

Hebben we een van jouw favorieten overgeslaten? Laat het ons gerust weten! Ook wij houden altijd van nieuwe aanraders 🙂

UPDATE: Dit artikel verscheen voor het eerst in 2019 en is in 2020 geactualiseerd.