We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gelukkig is de winter voorbij en schijnt het zonnetje alweer goed. Het is lente, en na lente komt zomer! Wanneer de temperatuur wat omhoog gaat en de kleren wat dunner worden, ontstaat er een fijne zomerse sfeer. En bij zomerse sferen horen festivals!

De keuze is reuze in Alkmaar en vlak daarbuiten, dus wij hebben alvast voorwerk voor je gedaan. Dit zijn onze aanraders voor deze festivalzomer:

1. Indian Summer Festival

Indian Summer Festival 2017

Indian Summer Festival is een festival met drie grote stages, met een paar kleine area’s waar je eveneens muziek kunt bewonderen. Van pop, rock en tot aan 80’s/90’s. In totaal treden er meer dan 50 artiesten en dj’s op. De line-up is dit jaar goed gevuld met namen als Racoon, Chef’s Special, Kensington en nog veel meer (Nederlandse) artiesten. Nog leuker: UIT072 mag 2 vrijkaarten weggeven voor Indian Summer Festival 2017!

Waar: Geestmerambacht
Wanneer: 30 juni en 1 juli 2017
Prijs: vanaf € 40

2. Zomer op het Plein

Zomer op het Plein

Zomer op het plein is een zomerfeest op het Canadaplein waarbij elk weekend muzikale taferelen op het plein plaats vinden. Open en toegankelijk voor jong en oud. Het programma bestaat uit een variatie van concerten, straattheater, dans en cabaret. Zomer op het Plein trapt dit jaar af met The Kik. Later deze zomer maken o.a. Douwe Bob en Ruben Hein nog hun opwachting.

Waar: Canadaplein
Wanneer: alle zondagen van augustus
Prijs: gratis

3. Festival KUUB

Het Canadaplein gaat druk bezocht worden in de lente en zomerperiode. Naast Zomer op het plein is er ook jonge het KUUB Festival. Amateurkunstenaars laten hun stukken in muziek en theater aan het grote podium zien. Leuk om te ontdekken waar deze jonge talenten mee bezig zijn. Ook zullen er workshops, demonstraties, voorstellingen en exposities plaatsvinden die zich verspreiden over de hele dag. Het programma is nog niet bekend.

Waar: rondom Canadaplein
Wanneer: 17 juni 13:00 uur tot 21:00 uur
Prijs: gratis

4. Dansen & Sjansen Festival

Brownies&Downies Alkmaar gaat een festival organiseren. Een festival voor en door mensen met een beperking. Dansen en sjansen met een maatschappelijk oogpunt! Verwachting van het festival: een groot feest met heel veel gedans.

Een aantal namen zijn al bekend: Corry Konings, Het Feestteam en Jurriaan Singels. Juriaan Singels is een artiest met een beperking. Naast deze artiesten gaan er nog meer namen bij komen, maar dat is nog niet bekend.

Waar: Cultuurpark de Hout
Wanneer: 2 september 2017
Prijs: € 19,50

5. CrossOverstad 2017

Een zomers festival op de meest upcoming plek van Alkmaar: Overstad! Zet 10-06-2017 in je agenda en geniet van live-muziek, theater, lekker eten en drinken en nog veel meer.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 10 juni van 12:00 tot 23:59 uur
Prijs: gratis

6. Woodlands Festival

Woodlands Festival is een toegankelijk festival voor jong en oud. Woodlands staat bekend om het decor van houtcreaties waar velen samen aan werken tot één geheel.

De line-up van dit jaar is nog niet bekend, dus we wachten nog even in spanning af.

Waar: Oudtburghweg 3, Bergen
Wanneer: 27 en 28 mei
Prijs: voor kinderen vanaf €2,50 en 18+ vanaf €22,50

7. Fuse Festival

Fuse Festival (18+) is een mengeling van de feesten van NIGHT, Barcode en Happy Boeddha. Als je al bekend bent met de feesten van deze organisatoren, dan weet je wat je kan verwachten! Na het eerste succesvolle feest van vorig jaar kon een nieuwe editie niet uitblijven! De tweede editie van Fuse staat in het teken van A World Journey. Een feest van invloeden vanuit Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Waar: Evenemententerrein Alkmaar
Wanneer: 17 juni van 13:00 uur tot 23:00 uur
Prijs: vanaf €22,50 (early birds zijn uitverkocht)

8. CRAFT Festival

Festival CRAFT verruilt de NDSM-werf in Amsterdam voor Geestmerambacht! De naam CRAFT is een afkorting voor ‘Can’t Remember A Fucking Thing’ en staat garant voor een dag lang hardstyle.

UPDATE: CRAFT gaat helaas niet door!

Waar: Geestmerambacht
Wanneer: 6 mei
Prijs: € 39,50

9. Alkmaar SMULT: Foodtruckfestival

Na de wintereditie komt er nu een zomereditie waarbij je op een warme zomeravond kunt genieten van een biertje, een giga BBQ, of iets anders lekkers bij een van de vele foodtrucks. Naast een hapje en een drankje is er muziek en zijn er marktkramen waar je artikelen met betrekking tot beauty en lifestyle kunt kopen.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 21, 22 en 23 juli van 13:00 uur tot 23:00 uur
Prijs: Gratis

10. Alkmaar Loves 60’s Festival

Bloemetjes in je haar, slippertjes aan & brilletje op. Voel je ‘m al? Loop binnen in een super chill flower power wereldje van hele lieve mensen, te gekke live bandjes, super knusse disco, snuffel tussen bijzondere hippieshops, verwen jezelf met de fijnste hapjes & drankjes.

Waar: KOEL310
Wanneer: 24 juni
Prijs: vanaf € 4

Meer leuke events in Alkmaar

Ook leuk deze zomer in Alkmaar

Sommig tips vallen net buiten onze strenge selectie, maar zijn té leuk om niet te noemen. Zet dus deze 3 bonustips ook in je agenda!

1. Kunst tot de Nacht

Kunst tot de Nacht
Bij Kunst tot de nacht laten diverse kunstinstellingen zien wat zij het nieuwe seizoen in petto hebben.

Waar: meerdere locaties
Wanneer: 8 september

2. Koningsdag Alkmaar

Martin Garrix bij Slam FM Koningsdag Alkmaar
UIT072 heeft voor jou het overzicht voor 26 en 27 april: de leukste tips voor Koningsdag in Alkmaar.

Waar: meerdere locaties
Wanneer: 26/27 april

3. Kokende Karren

Kokende Karren
Twee dagen foodtrucks, vintage films, theater, workshops, dj’s, live muziek en veel meer fun!

Waar: HAL25
Wanneer: 16/17 april